Locuri unice din lume unde poti realiza cele mai tari fotografii de peisaj pe timp de iarna

Alege destinatii unice pentru fotografiile de peisaj pe timp de iarna si vei avea fotografii spectaculoase mereu

Iarna vine cu temperaturi foarte scazute, insa cand e vorba de peisaje iarna aduce magia de care ai nevoie ca fotograf ca sa obtii cele mai interesante si mai frumoase fotografii de peisaj. Dar ca sa iti iasa toate fotografiile de peisaj facute pe timp de iarna trebuie sa gasesti si locurile perfecte pentru un decor de vis. Cateva dintre acestea le vei descoperi in randurile ce urmeaza.

Fotografia de peisaj e un tip de fotografie pe care o poti face in orice sezon. Dar nicio fotografie de peisaj nu va fi mai spectaculoasa ca o fotografie realizata pe timp de iarna. Iarna ai ce fotografia, ai cum sa faci fotografii inedite, te ajuta si natura si iti permite sa te joci mai mult in privinta compozitiei fotografice. Nu ai gasit inca locurile perfecte pentru fotografia de peisaj pe timp de iarna? Iti oferim noi cateva sugestii in continuare.

Insulele Lofoten, Norvegia. Norvegia e plina de locuri perfecte pentru fotografii de peisaj pe timp de iarna, dar insulele Lofoten sunt cu adevarat speciale. In fiecare fotografie facuta acolo vei avea dramatismul de care ai nevoie si frumusetea care taie rasuflarea privitorilor. Aurora Boreala este si ea prezenta in peisaj, coasta insulelor si toate peisajele din jur se completeaza perfect cu Aurora Boreala de pe cer. Ajungi acolo pe poduri, singura cale de acces in zona, mai sunt si perioade cu viscol puternic iarna, insa cand se termina vremea rea ceea ce ramane in urma este cu adevarat senzational. Cu un obiectiv profesionist si aparat foto, accesorii de calitate si ceva imaginatie vei avea de fiecare data fotografii unice realizate in Norvegia. Cabanele rosii Eliassen Rorbuer, cele mai fotografiate zone din Lofoten, sunt printre cele mai importantii atractii pentru fotografi, alaturi de Podul Hamnoy.

Islanda. Nu e tara mai buna pentru fotografii de peisaj pe timp de iarna ca Islanda. De la ghetari si vulcani pana la cascade si flora sau fauna unica, pe toate le vei intalni si fotografia daca alegi Islanda. Iarna e anotimpul in care Islanda chiar are ce oferi fotografilor amatori si profesionisti, Laguna Ghetarului Jokulsarlon si Plajele de diamant merita fotografiate, cascada Skogafoss este si ea pe lista de atractii pentru fotografi oferind un peisaj cinematografic cu pescarusi si multa apa.

Laguna amintita are ghetari care plutesc pe apa, rasaritul acolo e o experienta in sine care merita tratita si fotografiata, iar noaptea, asteptand Aurora Boreala este cu adevarat magica. Pesterile de Gheata ale Ghetarului Vatnajokull iti ofera acces in cu totul alta lume si fotografiile realizate aici nu au cum sa nu surprinda privitorii expozitiei din care vor face parte. In fiecare an apar pesteri noi, pesterile sunt sculptate practic de cascada in ghetar.

Cascada Kirkjufellfoss este in peninsula Snaefellsness, are o pozitionare interesanta, chiar vizavi de muntele Kirkjufell. Ea are mai multe niveluri, asa ca e bine sa folosesti podul si sa te joci putin in privinta compozitiei fotografice.

Provincia Laponia, Suedia. Paduri pline de pini acoperiti cu zapada din belsug, lacuri inghetate, un cer plin de stele. Pe toate le vei gasi in provincia Laponia. In toata Scandinavia, provinciile ofera un loc perfect pentru urmarirea Aurorei Boreale si pentru fotografierea sa, mai ales in lunile de iarna. Desi temperaturile nu sunt chiar prietenoase acolo, in ianuarie ai -35 grade Celsius ziua si noaptea se ajunge si la -46 grade Celsius, peisajul plin de zapada, fauna pe care o vei surprinde in zona, toate te vor face sa uiti de frig. Kiruna – Middnattsolstigen este al loc magic pe care trebuie sa il vizitezi in Suedia. Pe copacii de acolo ai doar gheata, strat gros de gheata, parcul te asteapta sa il descoperi, iar intrarea e fix pe langa Camp Ripan. Jukkasjärvi iti va oferi o experienta de neuitat de asemenea, cu sanii trase de caini si cu reni, alaturi de cultura traditionala Sami si Hotelul de Gheata.

Germania. Odata cu venirea iernii in Germania apar si pietele de Craciun. Poti fotografia piete pline de oameni si de casute, luminite, cu brazi si atmosfera de sarbatoare autentica. Castelul Neuschwanstein nu trebuie ratat daca esti fotograf profesionist si ai ajuns in Germania. Zapada multa din zona, castelul acoperit de zapada si ninsoarea care acopera incet, incet toata zona vor fi excelente pentru fotografii cu adevarat impresionante. In spatele castelului cu un exterior unic vei descoperi si lacul Alpsee, de un pitoresc ce depaseste orice fel de imaginatie. Iarna malurile lacului sunt acoperite de zapada si padurile se reflecta in apa inghetata, la fel si cabinele.

Elvetia. Mergi si la schi, faci si fotografii interesante si esti castigat din toate punctele de vedere. Te relaxezi, ai timp si de plimbari, descoperi locuri ce merita fotografiate si ai de fiecare data cele mai bune cadre care te asteapta. Lacul Blausee este deja popular in restul anului pentru apa sa de un turcoaz ireal, dar iarna, odata cu venirea zapezilor, tot peisajul alpin din jur, padurile, cabina si hotelul din apropiere, apele inghetate poate sau acoperite de zapada iti vor oferi un cadru ideal pentru cele mai interesante fotografii de iarna. Regiunea Jungfrau este o alta destinatie de vis pe timp de iarna daca ajungi in Elvetia. Ai legaturi directe cu trenul intre Wengen, Grindelwald, Kleine Scheidegg, Jungfraujoch, peisajele alpine sunt la tot pasul, iar daca mai e si multa zapada nu ai cum sa ratezi ocazia unica de a fotografia ceva unic in Elvetia.

Strasbourg, Franta si Ghetarul Franz Josef, Noua Zeelanda. Strasbourg face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, acolo magia Craciunului chiar e altceva. Acolo practic s-au nascut pietele de Craciun europene, orasul are peste 300 de cabanute din lemn in centrul istoric, strazi iluminate superb iarna si brazi surprinzatori de fiecare data. Ai ce fotografia si ce vizita in zona si fiecare fotografie va fi perfecta, iti garantam asta.

De cealalta parte, Ghetarul Franz Josef din Noua Zeelanda se afla pe Insula de Sud, are 12 km, coboara din Alpii Sudici pe valea de sub ei. Daca nu te simti pregatit sa urci pe el si vrei totusi sa faci niste fotografii deosebite de iarna poti sa te opresti in satul de la intrarea vaii care inconjoara ghetarul si acolo poti sa faci fotografii la fel de spectaculoase iarna.

Parcul National Plitvice, Croatia si Sapporo, Japonia. Cu 16 lacuri cu apa de turcoaz, cascade si flora si fauna unicate, Parcul National Plitvice are 295 km patrati de padure, aflandu-se in centrul Croatiei. Cand vine iarna, apa ingheata, fotografiile pe care le vei face aici sunt cu totul uimitoare, iar intreg peisajul e parca desprins din filme si din basme

Sapporo, Japonia este un alt loc interesant pentru fotografiat de vizitat iarna. Pentru o saptamana in fiecare luna februarie are loc si un festival al zapezii transformand intreaga zona intr-un taram de poveste. Sculpturi in gheata, luminite de sarbatoare peste tot, muzica live, piete cu mancare, evenimente de familie, toate desfasurate pe fundalul alb al Hokkaido.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.