Locuri perfecte pentru fotografii unice cu lacasuri de cult

Fotografia unor lacasuri de cult va fi mult mai interesanta daca vizitezi tarile si locurile cu adevarate minuni arhitecturale religioase.

Fotografia religioasa este pentru multi profesionisti o provocare. Si este o provocare cu atat mai mare cu cat e foarte greu sa gasesti ineditul si ceva interesant intr-un lacas de cult. Da, lacasurile de cult mai seamana intre ele daca esti in aceeasi tara, dar daca mergi si in alte tari si calatoresti mult vei descoperi locuri si lacasuri de cult inedite si suficient de interesante pentru a putea fi fotografiate si incluse in urmatoarea ta expozitie foto.

Un bun fotograf va sti oricand daca structura sau cladirea din fata sa, lacasul de cult in cazul nostru, este unul cu potential si merita sa apara in fotografii, daca e suficient de ofertant. Daca ai ochiul format poti sa incepi sa descoperi tot ce ofera locul respectiv si cladirea, imprejurimile si in cel mai scurt timp ai zeci de fotografii foarte interesante pe care le poti expune oricand pentru a fi admirate sau chiar cumparate in cadrul unei expozitii.

Lacasurile de cult cele mai spectaculoase se afla si in locuri spectaculoase, cu siguranta, asa ca nu iti ramane decat sa descoperi cateva dintre acestea in randurile ce urmeaza.

Paro Taktsang, Bhutan. Este o manastire budista si un templu, se afla pe varful unui munte, la 900 de metri inaltime deasupra Vaii Paro din Bhutan. Constructia Taktsang a avut loc in 1692, pe locul unei pesteri unde Guru Rinpoche a meditat trei ani, trei luni, trei ore pentru a alunga raul. Doua ore iti va lua sa ajungi acolo, drumul va fi greu, anevoios, pentru ca e in panta, dar odata ce ai ajuns la templu si ti-ai scos si incaltarile pot sa explorezi interiorul si sa faci o multime de fotografii cu imprejurimile, interiorul, exteriorul. Culorile, natura din jur, pozitionarea manastirii-templu, toate te vor ajuta sa ai fotografii unice fara efort si fara a avea nevoie de editare.

Wat Rong Kun, Thailanda. Templul se afla in Chiang Rai, este opera artistului Chalermchai Kosipipat si dateaza din 1997. Structurile albe fac parte din oda adusa puritatii lui Buddha, dar si ciclului nastere, existenta, moarte. Acolo vei gasi si o sculptura care infatiseaza niste maini care par sa iasa din pamant, chiar langa podul ce duce la templu. De o parte si de alta sunt razboinici, sculpturi impunatoare, care flancheaza drumul. Arta e la ea acasa in acest templu, poti sa faci fotografii cu exteriorul superb si imprejurimile, cu interiorul si cu detalii care vor lasa cu gura cascata orice privitor interesat de cultura thailandeza. Si nici macar nu trebuie sa cauti ineditul prea departe, il ai peste tot in jurul tau.

Borobudur, Indonezia. Se afla in Java, Indonezia, este un templu budhist iconic, datand inca din secolele 8-9, din timpul dinastiei Syailendra. Situl, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, are trei niveluri si 72 de „stupa” mici, niste structuri ciudate sub forma de dom ce contin relicve legate de Buddha, plus o stupa centrala deasupra. La baza structurii se afla ideea iluminarii, pasilor spre iluminare, fieccare nivel reprezinta un nivel al universului, cu cat urci mai sus, cu atat vei fi mai aproape de nirvana. E un loc fascinant pentru orice turist si mai ales pentru fotografi, care pot sa se intoarca de acolo cu serii de fotografii excelente si sa isi gandeasca foarte usor urmatoarea expozitie. Detaliile, culorile, vechimea sitului, conservarea perfecta, toate vor contribui la realizarea unor fotografii unice si originale.

Templele Abu Simbel, Egipt. Sunt construite de catre Ramses II din a 9-a dinastie egipteana undeva intre 1279-13 i.Hr. Complexul aflat in sudul Egiptului include doua temple impunatoare, numai bune de fotografiat, templul mic si templul cel mare. Sculptat in stanca, Templul cel Mare are intrarea flancata de patru statui care il infatiseaza pe insusi Ramses, cu membri ai familiei sale la picioare. Templul e dedicat zeitatilor soarelui Amon-Re si Re-Horakhte, Ramses apare si el ca un zeu. Doar doua zile pe an, 21 februarie, 21 octombrie, soarele „atinge” templul si ilumineaza altarul interior. Fotografiile pe care le vei face aici vor depasi orice imaginatie, mai ales daca te nimeresti acolo in cele doua zile. Ai lumini si umbre, peisaj superb in jur, interior, exterior care iti taie rasuflarea si foarte multe locuri din interior unde vei putea sa faci cate fotografii doresti pentru urmatoarea ta expozitie.

Uluru, Australia. Nu ai cum sa nu stii de Uluru daca traiesti in Australia sau ai vizitat macar o singura data tara. Aborigenii Anangu considera locul ca fiind sacru, ei cred ca locul respectiv e creatia stramosilor si ca spiritele lor inca mai locuiesc acolo. Turistii nu au voie sa urce pe roci, asta desi foarte multi gaseau in urcarea pe roci si intr-un toast acolo o activitate excelenta pentru a incepe sau a incheia ziua. Din octombrie 2019, turistii au voie doar sa mearga doar in jurul bazei Uluru, din respect pentru aborigeni si pentru a proteja rocile de acolo. Asta nu inseamna ca nu poti face fotografii din alta lume acolo, ca nu ai ce fotografia. Te poti juca oricand cu tot ce iti ofera peisajul si locul si poti experimenta fel de fel de tehnici de fotografie pentru urmatoarea ta expozitie on-line, de exemplu.

Sinagoga spaniola, Cehia. Se afla in Praga, are un design interior-bijuterie, stilul reprezentat este cel „Renasterea maurului”, cu influente puternice ale Palatului Alhambra din Granada. Structura a fost construita pe la 1868, pentru o congretatie reformata locala si, pe langa faptul ca e o sinagoga, gazduieste si doua expozitii permanente: una legata de istoria evreilor in Bohemia si Moravia si alta cu artefacte de argint din sinagoga in aceeasi regiune. Istoria sinagogii este foarte bogata si lunga. In Al Doilea Razboi Mondial si in timpul Holocaustului, toate posesiunile comunitatii evreiesti de acolo au fost adapostite si stocate in interior.

Fotografiile realizate in interior vor fi mereu in centrul atentie in orice expozitie le vei avea, iar exteriorul este si mai interesant, la fel si tot ce se afla in jurul sinagogii din Praga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.