Cele mai bune cititoare de carduri pentru fotografii profesionisti

Un card reader bun iti garanteaza ca poti accesa toate fotografiile de pe cardul de memorie din aparatul foto.

In ziua de astazi fotografiile sunt tot mai mari ca marime, cardurile de memorie sunt tot mai mari si ele daca ne referim la capacitate. Asa ca vei avea foarte multe fotografii si videoclipuri de transferat rapid pe calculator sau un HDD, SSD externe. Un cititor de carduri care suporta cele mai comune formate folosite la camerele foto-video digitale te va ajuta enorm ca sa lucrezi rapid si eficient si sa ajungi la faza de procesare foto-video cat mai simplu. Dar care sunt cele mai bune si mai eficiente cititoare de carduri pentru fotografii profesionisti?

Un cititor de carduri este este un dispozitiv de introducere a datelor, de intrare, care poate „citi” informatia de pe cardurile de memorie, de pe anumite carduri de memorie, formate si poate asigura transferul, copierea datelor de pe cardul de memorie pe alte dispozitive, desktop, laptop, HDD extern etc.

Se poate realiza operatie de citire sau scriere pe cardul de memorie in functie de ce are nevoie utilizatorul, sa copieze fotografii, videoclipuri de pe card pe calculator sau invers. Odata conectat la calculator, cititorul de card apare ca „mounted drive”. E nevoie de niste drivere ca sa se faca conversia intre diferitele formate existente, insa in general nu prea ai nimic de facut decat sa introduci cardul de memorie in cititor si sa il conectezi la laptop, PC, desktop.

Daca esti fotograf profesionist vei avea nevoie mereu de cele mai bune cititoare de card. Ca sa nu pierzi timp cautandu-le peste tot in on-line ti-am pregatit o lista scurta in care am inclus cele mai bune si mai eficiente cititoare de carduri pentru cardurile de memorie folosite la aparatele foto digitale moderne.

SanDisk ImageMate Pro Multi-Card Reader. E poate cea mai buna alegere pentru desktop, daca vrei sa lucrezi la un desktop si nu prea esti fan laptopuri. Suporta cele mai populare tipuri de carduri de memorie pentru aparatele foto digitale moderne, UHS-I & UHS-II SD, SDHC, SDXC, microSDHC, microSDXC, CompactFlash, are USB 3.1 Gen 1, deci viteza de transfer e mare, conector USB Type-A, deci ai si stabilitate la transfer. Transferul de date e foarte rapid daca ai carduri UHS-I si II SD, materialele din care e fabricat sunt rezistente, solide. Se ofera si cablu detasabil USB Type-A, e nevoie de adaptor daca vrei sa poti bune cititorul de carduri si intr-un port USB-C. Cu un UHS-II SD vitezele de transfer video sunt mari, 252MB/s citire si 210 MB/s scriere, la imagini avem 202 MB/s citire, 107 MB/s scriere. La UHS-I SD, viteza de transfer e de 96 MB/s citire si 83 MB/s scriere, iarasi viteze foarte bune. Pretul e unul bun pe orice piete il gasiti, asa ca merita cumparat si folosit.

ProGrade Digital CFexpress Type B & SD Reader. Nu e chiar asa de ieftin, dar fiecare banut dat pe el chiar merita. Suporta cardurile UHS-I & UHS-II SD, SDHC, SDXC, CFexpress Type B, viteza USB e la nivel de USB 3.2 Gen 2, tipul conexiunii e USB Type-C, Type A, deci vitezel de transfer obtinute vor fi foarte mari, ai si compatibilitate SD si CFexpress, dar nu exista suport XQD. Multe camere moderne digitale folosesc si formatele CFexpress si SD Card, asa ca te va ajuta enorm acest card reader, se poate utiliza pe camerele mirrorless si DSLR. Se ataseaza usor la computer, slotul CFexpress sta fix deasupra dispozitivului, slotul SD este undeva dedesubt. Vitezele de citire/scriere in cazul CFexpress sunt de 687MBs/654MBs. La computerele de generatii mai vechi putem folosi si cablul Type-A gasit si el in cutie.

Kingston Workflow Station Dock. E un dispozitiv modular, suporta carduri SD, microSD, are viteze USB la nivel de USB 3.2 Gen 2, conexiune tip USB Type-C si USB Type-A, deci vitezele de transfer vor fi foarte mari, se pot folosi pana la 8 carduri odata. E o solutie simpla daca urasti sa ai la tine multe cabluri diferite mereu si sa nu prea le nimeresti de fiecare data. Se pot conecta dispozitive multiple USB-C sau USB-A, se poate face download de pe 8 carduri in acelasi timp, sau cel putin asa promite Kingston. Deci ai pana la 8 camere legate la acest hub card reader via USB-C si poti sa descarci fotografiile simultan. Modulele pot fi folosite si separat, fiecare pentru alt lucru. Iei un singur card reader cand ai nevoie si il reconectezi la dock hub mai tarziu,c cand ai terminat cu el.

Kingston Nucleum USB Type C Hub. Tot de la Kingston vine alta varianta interesanta de card reader. E un dispozitiv valoros, versatil, vitezele de transfer nu sunt ele asa de mari, dar primesti suport pentru cardurile UHS-I & UHS-II SD, SDHC, SDXC, microSDHC, microSDXC, viteza USB e la nivel de USB 3.1 Gen 1, tipul conexiunii e USB Type-C. Ai doua porturi conventionale USB Type-A, un socket HDMI full-size, doua porturi USB Type-C, unul e pentru energie pentru conectaarea la un incarcator de MacBook. Exista si un cablu scurt terminat intr-o mufa USB Type-C. Vitezele de transfer pentru video sunt micute, 189MBs si 179MBs, la fotografii avem 97MBs si 164MBs, ultima viteza fiind la citire. Daca se foloseste UHS-I SD vitezele citire/scriere raman la 96MBs si 83MBs.

Anker USB 3.0 Card Reader. E foarte popular, suporta carduri SDXC, SDHC, SD, MMC, RS-MMC, Micro SDXC, Micro SD, Micro SDHC Card, UHS-I, viteza USB e la nivel de USB 3.1 Gen 1, tipul conexiunii e USB 3.0. E micut, usor de luat oriunde, dar nu are UHS-II, CompactFlash si XQD daca ne referim la suportul pentru aceste formate. Dar pentru un card reader fara pretentii se descurca bine, vitezele de citire/scriere sunt decente, greutatea mica de 16 g te ajuta nici sa nu il simti cand il iei cu tine. Ai si garantie 18 luni ca sa nu te temi de orice probleme cu el.

Delkin USB 3.0 Dual Slot SD UHS-II si CF Memory Card Reader. Suporta formatele de carduri UHS-I & UHS-II SD, SDHC, SDXC, CompactFlash, viteza USB e la nivel de USB 3.1 Gen 1, tipul conexiunilor oferite este USB Type-A. Ai SD si CF la nivel de sloturi, deci e foarte util, cardurile pot fi pastrate inauntrul dispozitivului, insa vitezele sunt cam micute daca te grabesti sau ai volum mare de informatii de transferat. Ai specificatii pentru UHS-II, UDMA 7, se pot folosi amandoua in paralele, se pot stoca in interiorul cititorului de card. Cablul USB Type-A de 90 cm e atasat de dispozitiv, deci e cam ciudat la transport, dar te vei obisnui. Daca vrei sa conectezi cititorul de card la un laptop MacBook Pro ai nevoie de adaptor. La transfer video viteza de citire e de maxim 223MBs, la scriere de abia atinge 198MBs pentru UHS-II SD card, iar la fotografii vitezele scad si mai mult la 152MBs citire si 98 MBs scriere. Si chiar daca ai un UHS-I SD card tot ai viteze micute, 87MBs citire si 82 MBs scriere-rivalii au 95/90MBs maxim citire/scriere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.