3 stabilizatoare de top pentru camerele foto-video in care merita sa investesti

Un stabilizator bun pentru camera iti va simplifica mult munca si pozele vor iesi mai bine.

Daca esti profesionist si vrei sa ai filmari cu aparate foto-video excelente ai nevoie de un stabilizator. Un stabilizator este un dispozitiv special care sustine camera in asa fel incat sa nu ai vibratii si raspuns la miscarile involuntare ale mainilor in timpul manevrarii. Unele modele au si giroscop ca sa simta orice fel de miscari, altele combina stabilizarea mecanica cu una electronica. Indiferent de model, e important sa alegi de fiecare data doar cele mai bune stabilizatoare pentru camerele foto-video.

Cele mai bune stabilizatoare de pe piata se gasesc greu. Sunt atat de multe modele, atat de multe variante si atat de multe functii interesante pe fiecare incat ti-ar fi imposibil sa te opresti doar la un singur stabilizator. Filmarile profesioniste si fotografiile profesioniste vor depinde de el, asa ca va trebui sa investesti doar in produse de top. Ca sa nu pierzi timpul cautand cel mai bun stabilizator pentru camere am selectat pentru tine cele mai bune trei stabilizatoare pentru camerele compacte profesionale, folosite mai mereu in ziua de astazi.

Feiyu G6 Max Gimbal. Este un stabilizator usor, bateria tine foarte bine la utilizare pe o perioada mai lunga, compatibilitatea nu va fi o problema. Cu un ecran OLED mare, design gandit pentru a fi tinut in mana foarte usor, Feiyu G6 Max Gimbal este un stabilizator perfect pentru camerele mici compacte, un Canon G7X, de exemplu. Senzorii de pe stabilizator sunt exceptionali, detectarea miscarii e rapida pentru pretul platit si clasa din care face parte stabilizatorul.

Plus ca ai stabilizare pe 3 axe, motorul e puternic si raspunde imediat la orice fel de input, functii speciale, Magic Focus Ring, de pilda, cu sensibilitate mai mare cu 25%, pentru control simplu al celor trei axe de stabilizare si pentru a putea controla si rotatia, zoom-ul, tot ce tine de expunere si de focus. Chiar si fara un smartphone ai butoanele pozitionate in asa fel incat sa le poti actiona eficient si cat mai comod.

G6 Max are sase moduri, de la standardul Portrait si Inception, la fotografie instant verticala. Pentru vloggeri avem si un mod selfie excelent. Cu modul Vortex poti sa faci fotografii inedite si filmari din unghiuri la care nu te asteptai in mod normal. Bateria te tine 8-9 ore, se incarca in doar trei ore pana la 100%. Vloggerii, cei care se ocupa cu filmarile, influencerii din social media isi vor dori acest stabilizator cu siguranta.

Letus Helix Jr. Gimbal, 3 axe stabilizare, din aluminiu. Este usor de luat oriunde te deplasezi, are un design plat in partea inferioara, e foarte usor de manevrat. Letus Helix Jr. a fost special gandit pentru cei care filmeaza cu o camera foto-video, are trei axe de stabilizare, stabilizarea e motorizata. Va merge cu DSLR-uri, cu aparatele foto mirrorless, dar si cu o camera de marime medie. Bateria e de 2600 mAh litiu-ion, ai WiFi, Bluetooth. Prin WiFi te conectezi usor la dispozitive cu iOS, prin Bluetooth te conectezi la un laptop cu Windows, de exemplu. Pentru ca e din aluminiu greutatea totala e mai mare, dar durabilitatea e garantata.

Miscarea senzorului se reduce considerabil, asa ca nu vei avea filmari si fotografii „robotizate”. Stabilizatorul poate sta pe orice fel de suprafata plana intre sesiunile foto-video, se reduce si oboseala utilizatorului in acest mod. Cele doua manere de la nivelul camerei te ajuta sa ajungi mai usor la nivelul ochilor fara sa ridici cu totul stabilizatorul si camera foto-video. Si daca nu te-au convins aceste caracteristici trebuie sa stii ca mai ai si un joystick pe manerul drept, asta ca asa inclini camera in jos sau in sus.

DJI Ronin-M, 3 axe stabilizare. Este un stabilizator si pentru incepatori, ergonomia este excelenta, greutatea e redusa. DJI e recunoscut pe piata pentru drone si stabilizare de calitate. DJI Ronin-M este perfect pentru cei care filmeaza profesionist si suporta camerele DSLR si mirrorless, se poate monta pe un UAV. Bateria te va tine ore intregi, are 3400 mAh si e litiu-ion polimer. Sase ore de filmare si o ora pentru incarcare rapida, acestea sunt perfomantele testate ale stabilizatorului DJI. Indicatorul LED din partea superioara iti indica simplu cata baterie mai ai la dispozitie. Greutatea e cam mare, peste 3 kg, dar ce obtii cu el te va ajuta cu siguranta sa uiti de ea.

Exista trei axe de stabilizare, motor puternic ce reactioneaza imediat la input, inclinatia camerei porneste de la 105 grade in sus si 165 grade in jos. Stabilizatorul e usor de folosit, toate setarile si butoanele sunt la indemana. Ai si telecomanda pentru control la distanta, asta daca ai un operator secundar. Un controller la nivelul degetului iti permite sa faci ce vrei cu a ta camera fixata pe stabilizator. Constructia stabilizatorului este din aliaj magneziu, aluminiu, fibra carbon si va rezista bine la uzura. Are trei moduri de operare, se dezasambleaza in 5 minute, se transporta simplu intr-un rucsac sau in geanta speciala pentru camera si accesorii.

Nu conteaza ca alergi, mergi, filmezi din masini in miscare, cu acest stabilizator vei avea filmari si imagini perfecte. Se poate configura sa mearga si cu un smartphone, si cu un PC cu ajutorul aplicatiei DJI Assistant. Zgomotul motorului e minimizat prin prezenta modului de reducere a acestuia, functie utila daca ai microfon atasat si filmezi in interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.