Top 7 teleobiective performante pentru camere foto profesioniste

Teleobiectivul este un accesoriu foto extrem de util si de folosit mai ales cand vrei sa faci fotografii de peisaj, stradale, fotografii artistice. El iti permite sa fotografiezi usor si eficient obiecte sau subiecti aflate/aflati la distante mari fata de camera si fotograf. Pe piata sunt foarte multe modele si tipuri de teleobiective, de aceea ne-am propus sa iti recomandam cele mai bune 7 teleobiective pentru aparate foto profesioniste.

Teleobiectivele cu performante bune si caracteristici de top sunt destul de greu de gasit astazi, cand fiecare producator se lauda cu produsele sale si incearca sa te cucereasca apeland si la un marketing foarte bine pus la punct. Ca sa le alegi mai usor te vei uita la producator, in primul rand, la experienta lui pe piata, la calitatea materialelor folosite si lentilelor, la zoom sau la focus, autofocus, distanta minima focusare, stabilizator optic si potrivirea cu mai multe tipuri de camere eventual.

Cele mai bune teleobiective vin de la cei mai mari si mai cunoscuti producatori, dar si firmele mai mici pot sa ofere surprize la acest capitol. In continuare iti prezentam un top al celor mai interesante si mai eficiente teleobiective foto pentru aparatele foto profesioniste.

Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM. Un teleobiectiv excelent pentru Canon EF-S, cu autofocus ultrasonic (nano), stabilizator optic 4-stop, distanta minima focusare este 1.2 m. Greutatea nu e una foarte mare, 710 g, dimensiunile sunt potrivite, 80x146mm, autofocusul e rapid, ai si informatii pe diplay, teleobiectivul e compatibil full-frame, poti sa alegi din mai multe moduri de folosire de pe acel display. E un teleobiectiv excelent pentru format APS-C de la SLR-uri, merge folosit pe camere full-frame Canon si pentru modelele din seria EOS R mirrorless cu un adaptor pentru montare.

Canon RF 100-400mm f/5.6-8 IS USM. Teleobiectiv compact de 100-400mm pentru camere seria Canon EOS R, e compatibil full-frame, are autofocus ultrasonic tip inel, stabilizator optic, distanta minima focusare 0.88 m, rata zoom maxim 0.41x. Cu dimensiuni de 79.5×164.7mm si greutate de doar  635g, stabilizare imagine optica 5.5-stop, teleobiectivul e perfect pentru camere DSLR, are rating apertura f/8, insa poti trece peste acest mic incovenient daca te gandesti si la pretul foarte bun pe care il gasesti pe toate pietele de unde il vei achizitiona. Canon nu se dezminte cand vine vorba de teleobiective pentru camere profesioniste si integreaza de fiecare data cea mai buna tehnologie in orice produs.

Nikon AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR. E o varianta imbunatatita de teleobiectiv cu zoom, se monteaza pe aparate Nikon foarte usor, are autofocus ultrasonic tip inel, stabilizator optic 4-stop, distanta minima focusare 1.2 m, rata zoom maxim de 0.21x. Cantareste ceva mai mult, 1.805 g, are dimensiuni potrivite pentru a fi luat in orice deplasare, 94x203mm, performante excelente. Ai claritate foarte mare a imaginii mai ales in partea centrala cand folosesti acest teleobiectiv in sesiunile foto, fotografierea e foarte simpla si setarea e simplificata mult fata de modelele anterioare. Nikon ofera pentru un pret destul de piperat pe pietele unde se vinde un teleobiectiv pentru profesionisti care nu te va dezamagi indiferent de proiectele fotografice pe care le ai de realizat.

Fujinon XF100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR. Un teleobiectiv excelent pentru fotografii sportive, pentru fotografierea vietii din salbaticie, e pentru monturi Fujifilm X, are stabilizare optica 5-stop, distanta minima focusare, focalizare 1.75m, rata zoom maxim de 0.19x. Dimensiunile sunt apropiate de cele ale teleobiectivelor anterioare, 95×211 mm, greutatea e de 1.375 g, autofocusul e rapid, are acuratete mare, produsul face fata la orice fel de vreme. Performantele sunt bune si daca ai distanta focala de 609mm, fotografiile ies clare in timpul sesiunilor foto.

Panasonic Leica DG Vario-Elmar 100-400mm f/4-6.3 ASPH. POWER O.I.S. Are autofocus, zoom foarte bun, stabilizator optic Power OIS, distanta minima focusare 1.3 m, rata zoom maxim 0.5x. E un pic mai micut decat teleobiectivul anterior, 83×171.5mm, greutatea e mica, 985g, deci e usor si nu iti va face probleme cand il iei cu tine sau vrei sa il tii in mana pentru perioade lungi de timp. Performantele sale sunt asemanatoare cu cele ale unor obiective de 200-800mm, calitatea fotografiilor e buna, iar daca ai camere mai mici si mai usoare si esti utilizator MFT te vei bucura de greutatea redusa a teleobiectivului.

Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG DN OS | C. Are 22 elemente in 16 grupuri, unghi vizualizare 24 la 6 grade, distanta minima focusare 1.1 m, rata zoom maxim 0.24x. Dimensiunile sunt perfecte, 86x197mm, greutatea e de 1.135 g, e pentru camere mirrorless, exista si element FLD (Fluorite’ Low Dispersion), pe langa patru elemente SLD (Special Low Dispersion). Primesti si buton Focus-lock personalizabil, sistem montare pe trepied TS-111, ca optiune extra. Ai in mana un teleobiectiv ceva mai scump, dar cu o constructie durabila, compacta, usor de folosit si de transformat intr-un accesoriu perfect pentru urmatoarele tale sesiuni foto.

Pentax 55-300mm f/4.5-6.3 DA PLM WR. E cel mai bun teleobiectiv pentru camere Pentax APS-C DSLR. Vine cu autofocus, stabilizare optica nu are, distanta minima focalizare e de 0.95 m, rata zoom maxim e de 0.3x. Dimensiunile sunt insa impresionante pentru un teleobiectiv, 77x89mm, greutatea e foarte mica, 442g, autofocusul e rapid si silentios, designul e compact, retractabil. La capitolul zoom seamana cu o camera full-frame de 82.5-450mm, se poate folosi si in timpul unor perioade de instabilitate atmosferica, vreme mai rea, are elemente ED. Sistemul Quick-Shift Focus de la Pentax permite schimbarea usoara intre autofocus si focus manual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.