Sony 11mm F1.8, obiectivul foto mirrorless pentru youtuberi, pasionatii de social media si vloggind pe bune

Cu un obiectiv foto bun vei putea filma si fotografia tot ce ai nevoie pentru social media.

Sony 11mm F1.8 este un obiectiv foto Mirrorless foarte popular in randul vloggerilor care fac continut pentru YouTube. Cu un pret de 549.99 dolari, Sony 11mm F1.8, are un autofocus perfect adaptat nevoilor vloggerilor moderni, se monteaza rapid si ofera fotografii de calitate si filmari pe care te poti baza daca vrei sa impresionezi publicul tau de pe YouTube. Merita sa il folosesti si cel mai important poti sa te bazezi pe obiectivul Sony? Raspunsurile le vei descoperi in randurile ce urmeaza.

Sony 11mm F1.8 permite unghiuri de fotografiere si de vizualizare a zonei din fata camerei mult mai largi, poate fi un avantaj major pentru cei care vor sa filmeze si sa fotografieze in mediul urban, pentru fotografiile si filmarile de peisaj si pentru interioarele mai mici. Nu se va putea ajusta unghiul de vizualizare la acest model de obiectiv, insa fundalul poate fi blurat foarte usor. Noul produs de la Sony se poate folosi si pe strada, pentru filmari tip „walk-and-talk”, dar si intr-un studio dedicat.

Obiectivul celor de la Sony e usor de luat oriunde te deplasezi, masoara 6.35 cm x 6.35 cm (HD), are 178.601 grame si permite filtrele frontale de 55 mm. Lentilele obiectivului rezista la stropi si praf, are protectie in caz de vreme mai rea, dar una basic. Nu ai prea multe in materie de focus manual, dar tot ce e de baza vei gasi la obiectivul pentru YouTube, switch AF/MF, butoane cu functii usor de personalizat, un inel de control pentru focus manual.

La capitolul autofocus Sony 11 mm F1.8 este extrem de rapid, schimbarea de focus se intampla intr-o secunda si daca nu esti multumit de rezultate ai si autofocusul manual, focusul e linear, asa ca vei controla totul foarte simplu. E nevoie de rotatie de 170 de grade ca sa treci prin tot ce inseamna focus manual.

Focalizarea pe obiecte, lucruri extrem de buna permite fotografii de aproape excelente si fotografii 1:5 macro. Daca iti place sa te joci cu perspectiva si vrei sa dezvalui un background cat mai bine surprins si mai mare in spatele unui obiect, unei persoana atunci obiectivul de la Sony va fi alegerea perfecta.

Nu avem stabilizare optica pentru obiectiv, insa s-ar putea sa nu ai nevoie de el pentru ca folosesti trepied sau gasesti un loc pentru stabilizarea camerei daca vrei sa ai expunere mai mare pentru anumite fotografii. Poti sa combini obiectivul cu o camera care are senzor pentru stabilizare si ai rezolvat problema.

Cat despre apertura, obiectivul face o treaba buna daca o ai setata la f/2.8, ai detalii foarte bune la f/4 si f/8, insa pierzi din claritate la f/11 sau f/16 setat. Daca ai si soarele care intra in scena si lumina puternica vei mai avea niste neclaritati care mai apar prin poze.

Compensarea distorsiunii se face cu ajutorul profilelor de corectie la Sony 11mm F1.8. Daca folosesti formatul Raw vei vedea o distorsiune cam mare la f/1.8 si f/2. Ai si efect bokeh la apertura f/1.8, fundal defocusat.

Rezolutia obiectivului e foarte buna, permite surprinderea unor detalii extraordinare daca e folosit impreuna cu o camera ZV-E10, de exemplu, chiar si atunci cand ai aperturi pentru peisaje sau scene similare. Daca ai de gand sa indrepti obiectivul catre Soare vei avea si niste „fantome” pe filmari, pe fotografii. Ar fi un inconvenient pentru cei care au drone si vor sa foloseasca obiectivul pe ele sau pentru cei care calatoresc mult si fac vlogging de calatorie.

Fundalurile fara focus ar putea avea un efect usor de balon de sapun cand filmezi sau fotografiezi cu obiectivul celor de la Sony. Dar s-ar putea sa nu fie problema pentru tine si depinde de gusturi si de modul in care ti-ai propus sa folosesti obiectivul.

Una peste alta, Sony 11mm F1.8 ofera protectie in caz de vreme mai deosebita, are motor rapid pentru autofocus pe care te poti baza, are valoare mai buna decat anticul Zeiss Touit 2.8/12. YouTuber sau pasionat de calatorii si de fotografie, de filmari in aer liber sau in interior, poti alege fara probleme obiectivul Sony si il poti folosi pe aparatul foto detinut pentru a obtine cele mai tari filmari sau fotografii in orice loc te afli.

Ca de obicei, Sony promite multe in descrierea produselor sale si livreaza, in practica, odata ce ai inceput sa folosesti obiectivul lor vei vedea ca ai de toate si toate specificatiile si laudele aduse produsului se justifica.

Sony 11mm F1.8 ramane o alegere buna si pentru profesionistii aflati la inceput de drum, dar si pentru amatorii care vor sa fotografieze sau sa filmeze fara stres si fara efort orice se afla in fata obiectivului aparatului foto. Cu un astfel de obiectiv totul va fi mai simplu pentru tine si vei avea garantia unor materiale calitative la finalul zilei, pe care le poti folosi oriunde iti doresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.