Cele mai bune si mai eficiente baterii externe/power bank-uri pentru fotografi amatori si profesionisti

Cele mai bune baterii externe pentru fotografi sunt cele care au capacitate cat mai mare si functii speciale

Fotograf profesionist sau amator vei avea nevoie mereu de alimentare pentru echipamentele si accesoriile foto. Daca ai nevoie sa te bazezi pe camera foto pentru o perioada lunga de timp si nu esti in studioul foto sau acasa un power bank sau o baterie externa e obligatoriu/obligatorie. Nu orice power bank sau baterie externa va fi potrivita pentru aparatele foto si accesorii, asa ca alegerea lor trebuie facuta cu mare atentie.

Pe piata sunt foarte multe variante de baterii externe si power bank-uri. Unele au capacitate mai mica, altele iti permit sa incarci dispozitive in paralel sau sa reincarci aparatele foto de mai multe ori. Alegerea unei baterii externe pentru aparatele foto si accesorii va fi mai simpla daca tii cont de cateva criterii importante.

Te orientezi in functie de: capacitatea bateriei, exprimata in mAh, cu cat mai mare, cu atat mai bine, de portabilitate, cat de grea sau usoara e bateria, cum e designul, ce dimensiuni are, de tipul portului de incarcare, important e sa aiba si USB-C, Lightning, micro USB sau USB-A, cat mai multi conectori.

Nu uita sa te uiti dupa prezenta tehnologiilor de incarcare rapida, Quick Charge, Power Delivery, dupa numarul de porturi pentru incarcari simultane. Verifica si durabilitatea si calitatea constructiei power bank-ului, daca ai protectie la supratensiuni, scurtcircuite. Pretul e un criteriu foarte important, investeste in baterii externe de calitate si prefera mereu calitatea in detrimentul unor economii de cativa zeci de lei sau de cateva sute de lei.

In baza acestor criterii poti sa alegi acum cele mai bune baterii externe pentru echipamente foto. Iata doar cateva recomandari de la care sa pornesti cautarile si achizitiile tale:

Anker PowerCore+ 26800. Daca vrei sa nu ai probleme cand te afli in afara studioului foto si sa nu depinzi de o priza poti investi intr-un power bank de capacitate mare. Anker PowerCore+ 26800 are 26.800 mAh capacitate totala, poti incarca un aparat foto cam de 3-4 ori, poate si de sase ori, depinde de acumulatorul, bateria lui, de capacitatea sa.

Bateria externa pentru echipamente foto profesioniste are sistem inovativ incorporat PowerIQ ce poate livra 5V/3.0A prin portul USB-C si doua porturi USB-A. Are protectie pentru a nu se ajunge la probleme din cauza capacitatii de stocare a energiei foarte mare, este ceva mai grea decat alte alternative de pe piata, dar te vei baza fara probleme pe acest gadget atunci cand ai de facut multe fotografii si esti departe de studio.

BioLite Charge Series PD (Charge 80 PD). Este un power bank cu greutate mica, te bazezi pe el fara probleme, are USB C 18W pentru incarcare In/Out, doua porturi USB A 3.0 incarcare Out, indicator de baterie, buton pentru indicator, LED-uri la indicarea energiei ramase in baterie si capacitate totala de 20.000 mAh, bateria pe care se bazeaza e Li-Ion. Mai sunt doua variante pe piata 20PD si 40 PD, dar cea 80PD e cea mai buna pentru ca poti incarca de cele mai multe ori camerele foto.

Ugreen 10.000. E o baterie/power bank portabil/portabil, cu PD USB-C integrat si USB-A integrat, ai capacitate totala de 10.000 mAh, greutatea e redusa, designul e foarte simplu si e usor sa iei cu tine bateria in orice rucsac. Pe langa aceste caracteristici ceea ce individualizeaza acest produs este ecranul LCD generos ce indica procentul ramas pana cand nu vei mai avea curent in bateria externa, deci nu vei incerca sa ghicesti niciodata cata baterie mai ai pana cand trebuie sa gasesti o priza.

Belkin Pocket Power 10K. Cand te gandesti la un power bank bun la toate, inclusiv la aparate foto de toate tipurile, Belkin Pocket Power 10K e alegerea cea mai buna. Are capacitate totala de 10.000 mAh, vine cu doua sloturi pentru incarcare USB-A. Bateria externa e ideala pentru calatorii, pentru sesiuni mai scurte in afara studioului. Primesti si fast charging 2.4 amp si un design construit pe baza unui sasiu in asa fel incat sa poti tine usor in mana power bank-ul si sa manevrezi imediat bateria externa.

Maxoak 50.000 mAh. Un power bank foarte puternic, cu 50.000 mAh capacitate totala, pentru toate dispozitivele tale, deci si pentru aparate foto. Are patru porturi USB, deci poti conecta patru dispozitive in paralel la el, ai output aditional 12V si 20V daca ai nevoie la un laptop ce insoteste camera foto. In cutia produsului primesti si 14 conectori diferiti ca sa poti sa alimentezi cu energie foarte usor aproape orice fel de dispozitiv.

Nimble Champ Lite. Este o baterie externa cu un design compact, are capacitate totala de 5.200 mAh, porturi USB-C si USB-A, incarcarea dispozitivelor facandu-se la aproape 15 W. Dispozitivul e facut din 72.5% plastic reciclat, se reduce asa si amprenta de CO2. Da, e un power bank micut, dar e perfect daca ai un aparat foto nu prea pretentios, cu baterie mai mica si nu vrei sa petreci prea mult timp in afara studioului.

Otterbox 10.000mAh. Un power bank puternic, bine construit, cu o capacitate de 10.000 mAh, Otterbox 10.000mAh ofera incarcare rapida USB-A si USB-C PD la valori de pana la 18W. Designul e durabil, e foarte rezistenta bateria externa, greutatea nu e asa de mare, deci o poti lua in rucsac si pe ea cand vrei sa ai sesiuni foto mai lungi in natura.

Omni Mobile 12.800mAh. Pretul nu e mic deloc, dar ai in mana un power bank cu o capacitate totala de 12.800 mAh, incarcare 60W prin USB-C PD, pana la 18W output pentru portul USB-A Quick Charge. Ai pana si un incarcator Qi 10W ce poate oferi incarcare pentru trei dispozitive in paralel cand ai doua porturi fizice. Deci e cel mai versatil si mai puternic power bank de pe piata la momentul actual daca ne gandim la nevoile fotografilor.

Zendure SuperTank Pro. Cu porturi USB-C, 26.800 mAh capacitate maxima, Zendure SuperTank Pro ar putea fi o alegere inspirata pentru fotografi. Ai patru porturi USB-C PD cu un output impartit combinat de 100W pentru ultra-fast charging. Se adauga un display OLED pentru output, afisare valori si capacitatea bateriei ramase la dispozitia utilizatorului. Ca sa iti dai seama de eficienta dispozitivului iti spunem doar atat: incarci DJI Mavic Air 2, iPhone 13 Pro, GoPro Hero 10 si Sony a7 IV, in acelasi timp, de doua ori. E o baterie externa robusta, nu e cea mai usoara, dar pentru pretul platit primesti fix ce ai nevoie cand te afli departe de prize si de studioul foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.