Cele mai bune reflectoare pentru o lumina perfecta la fiecare sedinta foto

Reflectoarele sunt un accesoriu excelent pentru a avea cea mai buna lumina cand fotografiezi.

Ca sa controlezi tot ce tine de lumina in timpul sesiunilor foto profesioniste ai nevoie de un reflector. Cu ajutorul sau poti „controla” lumina ambientala, naturala sau artificiala, si o poti directiona in asa fel incat sa poti avea cele mai reusite fotografii. Suprafata reflectorizanta special gandita pentru acest tip de accesorii va redirectionata lumina catre obiectele, compozitia fotografica din fata obiectivului. Doar cele mai bune reflectoare te vor ajuta sa iti simplifici munca in interior sau in exterior si sa ai fotografii perfecte.

De la inceput trebuie sa intelegi ca nu ai cum sa schimbi lumina pe care deja o ai, sa ai mai multa lumina pe obiectele din fata camerei foto-doar daca ai si o sursa de lumina mai puternica indreptata spre reflector atunci poti sa atingi acest obiectiv. Calitatea luminii nu se schimba, este fix cea pe care o ai la nivelul scenelor fotografiate. Culorile si nuantele vor fi neschimbate.

Sunt si exceptii la nivel cromatic. Daca ai reflectoare cu suprafete culorate, nuante diferite culorile reflectate s-ar putea sa fie modificate odata ce ajung pe obiectele din fata obiectivului foto. Cand culoarea reflectorului este argintie lumina poate fi ceva mai puternica odata ce a ajuns pe scena din fata obiectivului foto, in vreme ce reflectoarele galbene vor schimba culoarea, vor adauga tonuri de oranj si vor „incalzi” culorile.

Reflectoarele sunt cele mai bune solutii ale fotografului profesionist atunci cand lumina de la exterior este estompata si mai avem si nori gri sau cand avem prea multa lumina puternica artificiala. Ele vor reduce contrastul dintre umbrele imaginii si detalii reflectand o lumina soft in portiunile intunecate ale fotografiei (difuziune) sau respingand lumina naturala, ambientala existenta din zonele cu umbre mai „dure”, blocand o parte din lumina care ajunge in anumite parti ale subiectilor, lucrurilor din fata camerei foto.

Daca nu stii ce sa alegi pentru urmatoarele sesiuni foto profesionale iti propunem cele mai bune optiuni in randurile ce urmeaza.

Phottix EasyHold 5 in 1. Pandemia de COVID-19 a accelerat transformarile pe care le-am implementat acasa pentru a avea propriul studio foto. Pentru cei care vor sa fotografieze ceva ocazional afara sau in interior, la evenimente, acasa, reflectorul Phottix EasyHold 5-in-1 este o alegere perfecta.

Pliabil si usor de luat oriunde, cu o greutate redusa, proiectorul pentru sedinte foto are un pret rezonabil, are patru „fete”, alb, argintiu, galben, negru, trei marimi-diametru 120 cm, pentru fotografii de grup. 107 cm si 80 cm pentru fotografii facute de aproape. Cu acest reflector fotografiile vor iesi mult mai bine, e destul de simplu de tinut in mana si de manevrat, nu e gandit pentru a fi folosit cand e vant afara totusi. Phottix EasyHold 5 in 1 ramane alegerea ideala pentru fotografii amatori sau pentru cei care nu vor ceva foarte scump si foarte complicat.

Neewer 5-in-1 Multi-Disc. Din start acest reflector ofera versatilitate si portabilitate pentru studio si fotografie profesionista in exterior. Are doar un singur tablou translucid pentru o lumina difuza, ai panouri argintii si aurii care vor converti panourile negre sau albe. Constructia a fost gandita pentru o singura prindere pentru un control mai bun in timpul utilizarii. Cand se desface are 43 inch marime. Vine si cu geanta de transport care reduce marimea reflectorului-acesta se pliaza, la doar 15.7 inch. Nu e recomandat cand e vant puternic, dar in alte conditii este excelent.

Kit Lastolite TriFlip 8:1. Fotografii profesionisti care cauta versatilitate cromatica au un acest reflector o alegere foarte buna. Ai de unde alege la capitolul culori cu siguranta, forma nu e unda rotunda, e una triunghiulara, ceea ce individualizeaza acest reflector profesional. Sunt sapte culori pe care le ai la dispozitie, argintiu, alb, softargintiu, galben deschis, galben obisnuit, galben mai inchis sper portocaliu si negru. E usor de manevrat, de tinut in mana cat il folosesti in sedinte foto. A fost gandit pentru interior si exterior, este rezistent si materialele sunt atent selectate ca sa faca fata uzurii.

Selens 5-in-1 Handle. E un reflector foarte eficient si usor de folosit, la indemana mereu cand vrei lumina mai buna in timpul sesiunilor foto. Reflectorul de fata ofera cinci tipuri diferite de material reflectorizant care permite fotografilor sa modifice sursa de lumina usor la fata locului ca sa obtina ce efecte doresc la nivelul fotografiei fara sa aiba dupa ei si alte echipamente complexe si cu o greutate mai mare.

Are 43 inch, cand e pliat are doar 15 inch, are si o geanta pentru a fi luat oriunde, usor de atasat de geanta camerei foto. Si ca sa fie mai usor si mai simplu de tinut si de manevrat are si doua manere de prindere foarte bine pozitionate, rezistente. Cu acest reflector ai control total asupra luminii. Desi are multe avantaje, reflectorul are si un mare dezavantaj: nu se poate folosi pentru fotografiile de grup.

Lastolite HaloCompact. Daca vrei portabilitate si asta e cea mai importanta pentru tine alegi reflectorul Lastolite HaloCompact. Cand e pliat are cu o treime mai putin ca dimensiune, are structura din aluminiu pe care se pot atasa materialele speciale pentru reflector exact ca la corturi. Culorile sunt suficient de multe ca sa te ajute in timpul sedintelor foto, de la argintiu, alb la negru sau galben-auriu, pe toate le gasesti la acest reflector profesional. Rezistenta la uzura e mare, cadrul e perfect pentru orice fel de sedinta foto, pentru interior, exterior, se poate folosi la orice fel de fotografiere, indiferent de ce se afla in fata obiectivului foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.