Cele mai bune parasolare pentru aparatul foto

Protejarea obiectivului foto e mai simpla cu un parasolar de calitate.

Accesoriile pentru aparatele foto si obiective te vor salva din multe situatii complicate. Le poti lua cu tine oriunde, sunt usor de folosit, sunt ieftine si se vor fi compatibile cu majoritatea aparatelor moderne. Dintre toate accesoriile pe care le poti avea la un obiectiv foto parasolarele sunt cele mai importante si cele mai eficiente, ele te vor ajuta cel mai mult.

Motivul principal pentru care ai avea nevoie de parasolare foto pentru camere profesioniste este simplu. Nu vrei sa vina lumina direct pe lentilele de la obiectiv, vrei sa mai salvezi din contrastul fotografiilor. De multe ori, cand fotografiezi ceva direct in lumina Soarelui sau cand ai o sursa de lumina puternica direct in fata obiectivului vei observa ca fotografiile nu iti mai ies asa de bine.

Ceea ce face un parasolar foto este sa blocheze lumina prea puternica sa ajunga rapid la nivelul lentilei. Daca nu ai parasolar lumina va veni peste obiectiv si imaginile vor avea probleme de luminozitate si de contrast. Culorile, tonurile din fotografii vor fi mai „vii” si mai pronuntate, pentru portrete si pentru fotografiile de peisaj prezenta unui parasolar este fix ce ai nevoie pentru poze excelente.

Cum alegi parasolarele pentru aparatul foto si obiectivul foto?

  • Te gandesti al tipul de obiectiv pe care il are camera ta. De exemplu, daca ai obiectiv cu unghi larg vei avea nevoie de parasolare speciale pentru acest tip de obiectiv;
  • Te gandesti si la dimensiunile obiectivelor foto. Alege doar parasolare care se potrivesc perfect pe dimensiunile obiectivelor foto;
  • Tipul de fotografii facut conteaza mult. Daca faci mereu fotografii in lumina slaba chiar ai nevoie de un parasolar care sa previna orice fel de lumina prea puternica la nivelul lentilei obiectivelor;
  • Capabilitatile camerelor foto. Atentie la corpul camerei si la zona de atasare pentru parasolar. Vei avea nevoie de un parasolar care sa fie compatibil cu modul in care e construit corpul camerei foto;
  • Tipul parasolarului pentru camerele foto si obiective foto. Sunt doua tipuri, unele care se ataseaza direct de obiectiv, altele care se ataseaza de o zona speciala pe care o au anumite obiective;
  • Materialele din care sunt facute parasolarele. Pot fi din plastic sau din metal, cele din plastic sunt mai usoare, mai ieftine, cele din metal sunt mai durabile si ceva mai scumpe;
  • Parasolarele pentru camere foto au preturi variabile, intre 10 dolari si 100 dolari, depinde mult si de parasolarul ales.

Iata in continuare si cele mai bune variante de parasolare moderne pentru camerele foto profesionale.

Veatree 58mm. Este un set parasolar pentru obiectivele camerelor de fotografiat, contine capac pentru obiectiv, parasolar pliabil din cauciuc, deci cam tot ce ai nevoie ca sa iti protejezi obiectivele si sa ai fotografii aproape de perfectiune mereu. Parasolarul din cauciuc este bun pentru obiectivele standard, teleobiective, obiective cu unghi larg, nu ai probleme cu lumina puternica care ar putea afecta calitatea fotografiilor si fereste obiectivul de orice fel de socuri. Atasarea si detasarea sunt foarte simple, se poate folosi protectia pentru obiectiv, capacele cat timp e montat parasolarul pentru aparatul foto. Cu un pret bun si suficiente accesorii in set pentru orice fel de aparate foto, compatibilitate larga cu modelele moderne de pe piata, Veatree 58mm convinge si ramane o alegere buna pentru fotografi profesionisti si amatori.

Altura Photo 58MM. E compatibil cu toate obiectivele de 58mm, compatibilitatea se extinde la Canon sau Nikon. Versatilitatea oferita de Altura Photo 58MM este una foarte mare, parasolarul se foloseste fara probleme si la obiective standard, dar si la cele cu zoom. Imaginile vor fi mai clare, constrastul mai bun odata ce ai acest accesoriu pe obiectiv. Plus ca obiectivul e protejat de zgarieturi, amprente si in caz de socuri.

Se poate monta peste filtre, obiective, poti roti parasolarul in orice directie vrei odata ce e montat. Asa ai fix umbra facuta obiectivului de care ai nevoie la un moment dat. Nu mai ai probleme de la lumina prea puternica ce ajunge pe lentila, fixarea parasolarului este ferma, deci nu vei avea probleme cand esti in teren. Produsul este realizat din cauciuc tare, de calitate, nu cantareste mult, este foarte usor de luat oriunde.

BIG MIKE 55m, 58mm. Avem un parasolar care se potriveste pe orice fel de obiectiv modern de 55mm si 58mm. Se monteaza pe filtre, obiective, protejeaza foarte bine lentila, forma de lalea asigura versatilitatea ridicata a produsului. Scapi de orice fel de imagini in care lumina prea puternica din apropierea obiectivului ar putea sa iti ofere doar batai de cap la procesarea ulterioara fotografierii. Fixarea e ferma de fiecare data, impactul accidental cu obiectivul este evitat daca ai un astfel de parasolar montat corect pe camera foto. Se foloseste pe orice fel de obiectiv standar sau cu zoom, imaginile arata foarte bine, contrastrul e superior celui obtinut fara parasolar.

JJC Shade. Parasolarul foto e compatibil cu obiectivele de la Canon din serii mai vechi si mai noi, inlocuieste parasolarul Canon ET-60, designul e unul profesionist, cu finisaje mate pe suprafetele interioare pentru a preveni orice fel de stralucire si probleme de lumina la nivelul obiectivului foto. Flexibilitatea parasolarului este una mare, deci il vei putea fixa pe majoritatea obiectivelor de pe piata compatabile cu acest produs. Scade si riscul de vignetare, reducere de luminozitate sau de saturatie la nivelul unei imagini la periferie raportat la centrul sau. Poate fi ceva mai greu de atasat, dar cand te obisnuiesti cu produsul va fi foarte simplu de utilizat in orice fel de imprejurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.