Yashica Vision, un binoclu care seamana cu o camera video ce filmeaza in 4K in mod video la distanta pana la 600 m pe timp de noapte

Tehnologia a avansat asa de mult astazi incat avem si un binoclu ce poate filma in intuneric, noaptea, in 4K

Filmarile pe timp de noapte au devenit tot mai simple, chiar si la rezolutii foarte mari, 4K sau 1080p sunt deja rezolutii “standard” pentru camere si dispozitive cu “night vision”. Un proiect interesant, Yashica Vision, promite deja filmari 4K in intuneric bezna, pe timp de noapte, si fotografii la rezolutii mari. Si nu e vorba de vreo camera foto clasica, ci despre un… binoclu.

Camerele video moderne pot filma si pe timp de noapte. Filmarea pe timp de noapte este posibila datorita iluminarii IR, adaptive de multe ori, iluminare pe care o vedem si la camerele de supraveghere de la diverse locuinte, cladiri. Cele mai multe camere ce pot filma si noaptea au posibilitatea sa treaca de la modul culoare la modul alb-negru, senzori cu sensibilitate crescuta, filtru ICR, dar si protectie la intemperii, iluminare din spate (backlight).

Multe dintre aceste caracteristici generale intalnite la camerele video care filmeaza si noaptea se intalnesc si la camerele video-foto profesioniste, folosite de fotografii cu experienta, dar si la echipamente pentru supraveghere.

Yashica Vision este un tip de binoclu ce poate filma in 4K exact ca o camera, oferind si posibilitatea obtinerii unor fotografii de 58 megapixeli la 600 m distanta in intuneric total. Explorarea nocturna devine mult mai simplu cu un astfel de dispozitiv. Dispozitivul are 5x zoom digital, 3x zoom optim, apertura de f/1.0 si promisiunea vederii de noapte full-color, dar si unei vizibilitati pana la 600 metri departare fata de punctul de observatie.

Binoclul are o sensibilitate 0.0037 luxi ce va permite un focus clar si foarte bun, chiar si fara pic de lumina in mediul in care se observa. In intuneric total primul nivel din trei are si iluminator IR ce permite o observare si vedere clara de la 20 la 50 m distanta.

Yashica Vision poate filma la rezolutii asa de mari pentru ca au sistem optic avansat si un senzor superior CMOS, rezolutia maxima fiind de 4K UHD video si fotografii excelente de maxim 58 megapixeli in conditii de lumina slaba.

Senzorul de pe dispozitivul Yashica Vision este un Galaxycore Type 1/2.9, dar ca sa ajunga la 58 megapixeli promisi se vor combina mai multe capturi per sesiune de fotografiere-e posibil ca binoclul-camera sa aiba o versiune diferita a senzorului pentru a obtine astfel de performante.

La rezolutiile 4K de la filmare dispozitivul modern pentru observare va folosi un algoritm complex pentru a oferi rezolutia promisa si asta in doar cateva milisecunde. Se estimeaza valorile pixelilor necesari ca sa ajungi la o rezolutie 4K in baza unor date „culese” de la imagine, detaliile din fiecare filmare, imagine fiind conservate perfect.

Tehnologia infrarosu de ultima generatie, Inteligenta Artificiala pentru a imbunatati Image Signal Processing (ISP) permite culorii imaginilor filmate in lumina foarte slaba sa fie mai naturala, sa arate mai bine in filmari, fotografii, chiar si cand exista un nivel scazut al luxilor.

Tot continutul este capturat si salvat pe un card microSD, Yashica Vision suporta stocare de pana la 512GB. Bateria este de 5.000mANh litiu-ion, ceea ce inseamna ca 16 ore se va putea filma, fotografia cu IR-ul pe off si cinci ore cu el pe on la un nivel maxim 3-la nivelul 1 si IR binoclul va putea fi folosit si 10 ore continuu.

Lentilele au sapte straturi speciale, inclusiv antireflex, anti-glare, pentru protectie impotriva prafului, apei, includ si stratul de rezistenta la zgarieturi si protectia UV. Rezistenta la praf si umiditate, apa este IP65.

La nivel de design avem butoane cu lumina, ca sa fie mai usor de operat cu binoclul-camera, sistemul frontal are un sistem dual de lentile, ca la orice fel de binoclu, in vreme ce spatele este desprins dintr-un film S.F. Ecranul e de 400×900 pixeli, pretul va fi de 139 dolari, iar livrarile vor incepe din luna mai a.c.

Ramane de vazut cat de bine va prinde un astfel de binoclu, cat de multe vanzari vor fi, dar din toate caracteristicile si modul in care a fost prezentat binoclul un lucru e sigur: va fi un succes cel putin pe termen mediu si pasionatii de calatorii si de observare pe timp de noapte, de filmari si fotografii vor fi incantati de un asemenea dispozitiv.

Binoclul va putea fi achizitionat destul de usor si pare sa fie si rezistent din toate fotografiile si informatiile puse la dispozitie de catre producatori. Ecranul suficient de mare, distantele mari la care poti vedea si filma, fotografierea excelenta promisa, toate vor fi ingredientele perfecte pentru observare si filmare, perfecte in orice conditii, pe toata durata noptilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.