Solarcan Puck, camera foto speciala cu o expunere de o singura zi

Camera cu expunere timp de o singura zi, o aparitie viitoare inedita.

In trecut, la inceputurile fotografiei, expunerea era foarte importanta. Expunerea depindea de cantitatea de lumina care ajungea sa intre in contact cu un senzor sau cu filmul fotografic, in functie de viteza obturatorului aparatului foto, numarul F al lentilelor si luminozitatea scenelor fotografiate. Expunerile puteau dura cateva ore sau o zi intreaga, puteau fi multiple.

In prezent, Solarcan Puck readuce in atentie importanta expunerii si demonstreaza ca expunerea este cea care ofera fotografiei o profunzime interesanta si poate mai multe detalii usor de observat. Cu Solarcan Puck poti sa surprinzi calatoria Soarelui pe cer in decurs de o zi si sa o fotografiezi fara tehnologiile avansate si extrem de multe setari la aparatele foto de ultima generatie.

Cand te gandesti sa faci o fotografie reusita ai in vedere mai multe setari pe care le vei face la camera foto. Una dintre cele mai importante este expunerea. Ea iti va influenta practic rezultatul final si te va ajuta sau te va incurca, in functie de cum stii sa o folosesti in avantajul tau.

Primii fotografi aveau nevoie de o expunere intinsa pe cateva ore bune, pana la opt ore, ca sa poata realiza o fotografie ce nu se apropia deloc de cea pe care o cunoastem astazi, foarte detaliata si simplu de realizat in cateva secunde. Pe parcursul expunerii pentru obtinerea fotografiei perfecte se schimba cantitatea de lumina care ajungea pe filmul fotografic, asa ca rezolutia avea de suferit, la fel si claritatea imaginii, detaliile pe care de abia le puteai observa si in conditii normale de luminozitate. Nu exista control nici asupra efectelor pe care le avea expunerea dincolo de perioada deja setata pentru o fotografie cat mai clara.

Intre timp, expunerea indelungata pentru a putea avea fotografii foarte bune s-a perfectionat, puteai sa obtii fotografiile dorite si in lumina mai slaba, si cand era lumina foarte puternica pe perioada expunerii, dar asta cu filtre cu densitate neutra sau cu o camera speciala.

Importanta expunerii s-a dovedit extrem de mare mai ales in fotografia profesionista, unde expunerile variabile puteau oferi efecte si fotografii pe care nu ai fi avut cum sa le obtii in alte conditii. Intotdeauna va conta expunerea si durata ei indiferent de tipul de aparat foto si de ceea ce ti-ai propus sa obtii la final.

Reinventand unele dintre primele tipuri de camere foto, Solarcan a propus pasionatilor de fotografie Solarcan Puck, o camera foto reutilizabila cu expunere prelungita. Cei de la Solarcan si-au propus sa permita observarea si fotografierea miscarii Soarelui in timp ce acesta strabate cerul pe parcursul unei zile. Produsul lor original, Solarcan Classic, a fost un real succes si a primit finantari prin Kickstarter in 2017. La vremea respectiva, camera foto putea sa surprinda miscarea Soarelui pe cer pe parcursul a cateva luni, cu timpi de expunere extraordinar de lungi. Intre timp s-au obtinut mai usor si rezultate colorate si vibrante pe masura ce tehnologia din spatele camerei foto s-a dezvoltat.

Solarcan Puck se foloseste de un concept asemanator, dar reduce perioada de la cateva luni la o zi. Compania a ales sa ofere aceste camere alaturi de cumparaturi de peste 40 de dolari de Black Friday. Insa s-a lansat si Solarcan Puck Kickstarter. Succesul sau extraordinar i-a determinat pe producatori sa se gandeasca la Solarcan Puck ca la un produs bine definit in familia de produse de la Solarcan. Designul sau special ii permite sa fie folosita ori de cate ori e nevoie de o expunere prelungita si pentru fotografii excelente ale Soarelui si ale miscarii sale.

Chiar daca Soarele straluceste puternic poti sa vezi rezultatele la finalul zilei si nu mai astepti luni bune ca sa vezi daca aparatul foto special functioneaza sau nu asa cum ti-ai dorit.

Solarcan Puck are o gaura micuta de 0.5mm si diametru de captura de 66mm. Apertura maxima e de f/90, camp de vizualizare de 120 grade, include noua expuneri special gandite deja incluse in pachet. Camera celor de la Solarcan poate fi un companion perfect in vacantele in zonele insorite, unde ai putea surprinde cele mai interesante imagini cu expunere prelungita atunci cand vrei sa vezi cum se comporta Soarele pe parcursul unei zile.

Solarcan Puck poate fi sustinut pe Kickstarter de la 22 lire sau de la 29 de lire. Cei care se vor implica in acest proiect vor primi si produsul pana in iulie 2022, spera compania care se ocupa de productie si testare. Produsul, daca va avea succesul dorit odata ce e pe piata, va putea fi un pas important spre studierea miscarii corpurilor ceresti vizibile de pe Terra chiar si de catre amatori. Desi nu e ceva foarte complicat, Solarcan Puck reprezinta cu siguranta o mica revolutie in domeniul fotografiei, mai ales ca discutam despre un instrument rudimentar in aparenta care reuseste sa realizeze ceva foarte complicat cu rezultate vizibile dupa doar cateva ore de expunere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.