Prima ediție a Photo Trends Festival by VSLO are loc în luna august, la 2 Mai

Prima ediție a Photo Trends Festival by VSLO va avea loc în perioada 20-27 august, la 2 Mai și va cuprinde cursuri și workshopuri gratuite de fotografie, dar și expoziții stradale și concursuri cu premii.

Organizat de Asociația Visual Art, în parteneriat cu Primăria Limanu prin programul „Cultura la Liman”, cu sprijinul Canon, Sony, Panasonic, 4K Broadcast Solutions și având ca parteneri Dedolight, Kino Flo, Astera, BMW și Deluxe Film, Photo Trends Festival este o continuare altfel a deja celebrului Festival de Arte Vizuale VSLO, organizat în Vama Veche încă din 2010, un adevărat „Woodstock al fotografiei”, cum a fost numit la acea vreme.

Anul acesta, organizatorii promit multe schimbări, care pornesc chiar de la 2 Mai, localitatea care va găzdui, timp de o săptămână, cei mai importanți fotografi din Germania, Elveția, Grecia, Belgia și România. Cursurile gratuite de fotografie vor fi susținute de nume precum Jens Krauer, Vicky Markolefa, Bernard Bertrand, Michail Moscholios, Marian Sterea, Cătălin Săvulescu, Marius Florea. Participanții vor avea posibilitatea de a descoperi tainele fotografiei de stradă, de portret, fotografiei culinare sau astrofotografiei.

Mai multe expoziții de fotografie vor fi vernisate pe străzile din 2 Mai, printre acestea numărându-se cea dedicată rezistenței din Ucraina, realizată de Jens Krauer, sau satului lipovenesc, imortalizat de fotograful Marian Sterea.

Photo Trends Festival se adresează în primul rând pasionaților de fotografie care au trecut deja de prima etapă a lucrului cu o cameră foto și care doresc să aprofundeze anumite domenii ale fotografiei sau să deprindă noi tehnici fotografice de la cei mai importanți lectori din domeniu.

Programul complet al festivalului se găsește pe vslo.ro și pe phototrends.ro.

Photo Trends Festival este o continuare a celebrului Festival de Arte Vizuale VSLO, care a fost organizat timp de zece ani în Vama Veche, fiind cel mai mare festival de arte vizuale din România și unul dintre cele mai importante din SE Europei. De-a lungul celor zece ediții, câteva mii de fotografi au participat la cursuri gratuite de fotografie, film, pictură, sculptură, oferite de Asociația Visual Art, cu sprijinul mai multor parteneri, de obicei cele mai importante firme din domeniul foto-video din lume. Zeci de seminarii și workshopuri au fost organizate în cadrul VSLO, cu participarea unor nume internaționale importante, iar concursurile cu premii au lansat și au premiat adevărate talente ale fotografiei românești.

Pentru mai multe detalii vă stăm la dispoziție!

Echipa Photo Trends Festival

0721277063

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.