Nana de la FilmNeverDie este cea mai buna camera „reutilizabila” moderna de 35 mm

Camerele foto reutilizabile sunt mult mai bune si mai eficiente decat crezi si merita testate.

Daca vrei sa faci fotografii oriunde si sa nu depinzi de echipament complicat si de camere foto prea scumpe pe care nu ti le permiti investesti in camere reutilizabile. Simplu de utilizat in orice context si cu o calitate a fotografiei foarte buna, camerele reutilizabile sunt perfecte mai ales pentru amatori, dar si pentru profesionistii din domeniu care vor sa incerce si altceva in materie de echipamente de fotografiere. FilmNeverDie a inteles aceasta nevoie si a lucrat la o camera reutilizabila care promite sa fie foarte cautata in viitorul apropiat.

Camerele reutilizabile au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani. O astfel de camera permite fotografierea permanenta, dupa prima utilizare schimbi rolfilmul din interior cu altul si vei continua sa o folosesti. Rolfilmul e procesat la final, developat ca sa poti vedea toate fotografiile facute si sa le treci si pe suport fizic, hartie fotografica. A nu se confunda cu o camera de unica folosinta, care se va arunca dupa prima folosire pentru ca nu se va putea inlocui rolfilmul, faci doar cate poze are respectivul rolfilm.

La camerele reutilizabile ai flexibilitate, ai control creativ asupra fotografiilor, nu esti stresat ca trebuie sa ai la tine alte camere de unica folosinta ca sa iti poti termina sesiunile foto programate. De ce ai avea nevoie de o camera foto reutilizabila? Pentru a reduce impactul asupra mediului, nu mai arunci camera foto cum se intample la cele de unica folosinta, costurile sunt mai mici daca refolosesti camera si cumperi doar rolfilmul. Plus ca ai control artistic asupra sesiunilor foto, setezi focusul, expunerea, alti parametri exact ca la un aparat foto profesionist modern, calitatea fotografiilor e mai buna, poti invata mai usor sa fotografiezi daca esti incepator, nu te complici cu un echipament prea complex si prea scump.

Poti sa fii mai creativ cu o camera reutilizabila, ai fotografii limitate de facut, deci trebuie sa folosesti rolfilmul respectiv cat mai bine, ai si multe tipuri de rolfilm si firme care inca le produc, deci te joci cum vrei cu aparatul tau.

Australienii de la FilmNeverDie au reusit sa reinventeze camera „reutilizabila” anuntand lansarea in curand a unei camere de acest tip de 35 mm, motorizata denumita Nana. Pretul sau este foarte bun, doar 130 de dolari, ceea ce o face perfecta pentru toti cei care au nevoie de o camera pe care sa se poata baza chiar si cand sunt in vacante sau la un picnic cu familia.

Prin ce se deosebeste camera de 35 mm de altele de pe piata? Nana are sistem modern motorizat de avans al filmului, corpul e din metal, spre deosebire de restul camerelor care au plastic pe post de material. Nana e un upgrade major al camerei Niji, lansata de aceeasi firma in 2020, primula an pandemic. Ideea actualizarilor aduse Niji a venit de la celebra camera Contax T2, sistemul optic e imbunatatit si el, focalizarea e mai buna existant obiectiv fix cu lentile puternice de 31 mm f/9.

Nana nu e un nume ales intamplator, ea semnifica primavara, chiar si numarul sapte in diferite limbi, iar in thailandeza ar insemna loc de intalnire. Eleganta si inovatia s-au intalnit intr-un singur produs si acesta este Nana. Sistemul de avansare a filmului motorizat este special gandit ca sa simplifice cat mai mult utilizarea, cel care va folosi aparatul se va concentra pe poze si nu pe manevrarea filmului. Corpul estetic metalic minimalist ajuta si el foarte mult, la fel si focusul dual pentru fotografii mai clare si mai usor de procesat ulterior.

Sistemul pentru focus al camerei Nana a fost inspirat si el de camerele Ricoh YF20-E si Contax AX. Cu ajutorul tehnologiilor moderne si tehnicilor descoperite in aceste camere designerii Nana au reusit sa integreze un sistem pentru focus mai bun si mai eficient, o provocare destul de mare pe care specialistii in design au acceptat-o fara sa clipeasca.

La camera Nana de 35 mm primesti si un flash, blit cu baterii incorporate AA, obiectiv de 31 mm f/9, cum am vazut deja si o carcasa frontala metalica. Cei care o vor deja trebuie sa stie ca se poate precomanda la pret de inceput de 130 dolari, direct de pe site-ul oficial al companiei. Insa livrarile efective ale camerelor deja cumparate vor incepe pe 1 iunie 2024, deci mai e de asteptat. Ramane de vazut cat de multe precomenzi si comenzi vor fi, dar nostalgicii sau amatorii de fotografii altfel vor veni imediat si vor cumpara produsul chiar si din curiozitate. Vanzarile vor spune clar daca apetitul fotografilor pentru camere reutilizabile a ramas la fel de mare ca inainte de pandemie sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.