Venus Optics a dezvaluit obiectivul MFT rectilinear Laowa 6mm f/2 Zero-D

De acum e mai simplu sa faci fotografii indiferent de compozitia fotografica odata cu lansarea obiectivelor Laowa 6mm f/2 Zero-D

O fotografie buna depinde de foarte multi factori. Depinde de priceperea fotografului, de aparatul foto folosit, dar si de obiectiv si de accesoriile utilizate in timpul sesiunilor de fotografiere. Obiectivele pentru aparatele foto moderne digitale au fost mereu “piesa de rezistenta” si au permis fotografilor sa treaca dincolo de ce putea oferi camera foto, avand setari sau reglaje mult mai interesante, pe care le putea folosi in si mai multe imprejurari. Noul obiectiv wide de la Venus Optics intrece cu mult alte obiective si reuseste sa surprinda inca o data prin caracteristicile sale de top.

In universul obiectivelor foto moderne se tot vorbeste despre MFT si totul se invarte in jurul sau daca ne referim la obiective ce se monteaza pe aparate foto digitale. Dar ce e cu acest MFT? Sistemul MFT sau M4/3 este un standard lansat de Olympus si Panasonic in 2008 pentru designul si dezvoltarea de obiective pentru camerele digitale interschimbabile. MFT-ul are senzorul de imagine original sin specificatiile sistemului 4/3, special creat pentru DSLR-uri. Dar sistemul MFT nu permite existenta unei pentaprisme, designul e mai mic, corpul e mai mic, distanta focala e de pana la 19.25mm.

Corpurile MFT pot fi folosite foarte usor si la orice fel de camera, unele aparate foto au fost adaptate ca sa poata fi folosite sistemele MFT. Calitatea imaginii e mai buna cand se foloseste sistemul MFT, dispozitivele sunt compacte, mai usoare, versatile, usor de operat si de utilizat fara prea mare experienta. Mai putem vorbi si despre telecentricitate, o ghidare a luminii mai precisa, nu mai ai distorsiuni ale fotografiilor realizate si dispar si reflexiile.

Venus Optics, firma specializata in echipamente pentru aparatele foto moderne digitale, a lansat de curand pe piata obiectivul rectilinear Laowa 6mm f/2 Zero-D MFT, versiunea Photo a obiectivului 6mm T2.1 Cine, cu adaugarea de componente electronice pentru un control in-camera si inregistrare perfecta de informatii EXIF.

Cu un pret de 500 de dolari la vanzare, obiectivul ofera unghi de vizualizare de 121.9 grade, distorsiune aproape de zero, Zero-D, fiind cea mai mare optiune posibila din lumea MFT-urilor. Obiectivul si lentilele, echivalentul a 12mm in termeni de 35 mm, are distanta focala de 9 cm permitand perspective unice pentru peisaje, astrofotografie si fotografii ce au in centrul lor arhitecturi. Si fotografiile din drona vor putea fi facute cu astfel de obiective, ba chiar si portrete ceva mai „exagerate”.

Firma producatoare sustine ca apertura mai mare f/2 de pe obiectiv are un design optic cu 13 elemente asezate in noua grupuri cu alte doua elemente speciale asferice pentru reducerea distorsiunii la minimum-nu va fi necesara corectarea la nivel de profil de lentile, de obiectiv, transformand dispozitivul in obiectivul ideal pentru arhitectura si pentru proprietati imobiliare ce trebuie sa fie fotografiate.

Distanta focala redusa permite fotografului sa fie foarte aproape de subiecti, cladiri, peisaje si sa mentina o linie de demarcatie clara fata de background, avand in continuare o adancime suficient de mare a campului vizual pentru o poza perfecta. Apare si efectul bokeh pentru imagini cu un impact vizual mai mare.

La interior exista si un cip CPU si un motor pentru focus, vom avea focus mult mai rapid si mai precis, controlul aperturii de pe corpul camerei fiind mult simplificat si el, nu mai e nevoie de un inel manual pentru apertura. Filetul filtrului e de 58mm, se pot monta filtre circulare usor, obiectivul va fi perfect pentru calatorii si nu iti va pune la incercarea rabdarea. Obiectivul are 5 lame de diafragma apertura, cu aperturi intre f/2 si f/16.

Obiectivele Laowa 6mm f/2 Zero-D MFT de la Venus Optics sunt disponibile pentru cumparare pe site-ul oficial al producatorului la 499 dolari si vor putea fi comandate oricand. E o achizitie foarte buna pentru fotografi profesionisti care vor sa obtina cele mai tari fotografii si perspective, dar si pentru amatorii care isi doresc sa poata invata sa fotografieze cu un obiectiv de calitate. Venus Optics va avea in viitor si alte obiective care vor merge si mai departe si care vor avea de fiecare data cele mai bune setari si caracteristici pentru o fotografie ideala in orice fel de context si cu orice fel de aparat care permite montarea obiectivelor vandute.

Ramane de vazut ce fel de obiective vor mai aparea in viitorul apropiat si ce bariere se vor “sparge”, vor fi depasite. Un lucru e cert insa: fotografiile vor fi din ce in ce mai bune si fotografii vor avea de fiecare data cu ce se “juca” si vor experimenta si mai mult cu siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.