Testarea rezistentei camerelor la diverse conditii meteo aparute in timpul folosirii, varianta OM Digital

Testarea amanuntita a camerelor foto pentru a primi certificatele specifice de rezistenta este una complexa astazi.

Foarte multi clienti care au ceva cunostinte tehnice si stiu la ce sa se uite cand cumpara un aparat foto performant sau un telefon cu o camera foto la fel de performanta cauta prima data, inainte de alte detalii legate de lentile sau de obiective diverse specificatiile ce tin de rezistenta si certificare, la praf, zgarieturi, apa, alti factori externi periculosi.

Sunt si cele mai importante mai ales ca nu ai intotdeauna conditii climatice perfecte cand vrei sa faci niste fotografii sau sa filmezi ceva. Cu cat ai certificare mai buna si rezistenta mai mare la aproape orice scenariu de folosire, cu atat vei fi mai tentat sa cumperi respectivul aparat sau dispozitiv de fotografiat, filmat. Dar cum se ajunge la aceste certificari si garantii de rezistenta in fata unor factori externi?

Camerele foto de astazi, chiar si cele de la telefoanele smart, au certificari de rezistenta la praf, umezeala, la apa, zgarieturi. Aceste certificari se obtin in urma unor procese riguroase, foarte bine gandite si puse la punct, toate testele se fac in laboratoare speciale, in conditii mult mai dure decat cele din realitate tocmai pentru a se vedea cum raspund camerele si lentilele in situatii limita si in contact cu diversi factori externi.

Cu cat aceste teste facute in laboratoarele specializate sunt mai complexe, cu atat increderea cumparatorului e mai mare si camerea foto, indiferent de tipul ei, va putea fi folosita fara probleme oriunde te-ai afla, chiar daca mai apar ploi, e umezeala multa, e praf, e nisip etc.

OM Digital este una dintre cele mai serioase companii care a lansat anul acesta OM-1, cu un rating de certificare pentru diverse conditii meteo extrem de greu de atasat oricarei camere si asta pentru ca testele sunt extrem de dure si doar camerele care chiar trec de ele primesc si certificarile asteptate.

OM Digital realizeaza camere foto care pot rezista in fata mai multor factori externi periculosi si depaseste tot ce stiam ca inseamna un rating IP mai mare. IP vine de la Ingress Protection, apartine IEC si consta in niste certificari de rezistenta la intruziunea prafului, a lichidului, existand mai multe numere corespunzatoare certificarilor si rezistentei. Primul numar poate fi cuprins intre 0 si 6, reprezinta protectia obiectului la contactul cu praful, cu „obiecte solide straine”, al doilea numar poate fi cuprins intre 0 si 9 si reprezinta cate un nivel de rezistenta la apa.

La o camera OM-1 de la OM Digital, de exemplu, avem IP53, al doilea cel mai bun nivel de protectie impotriva prafului si certifica si faptul ca respectica camera foto poate sa opereze fara probleme cu apa in stropi cazand peste corpul ei la un unghi de 60 de grade. Temperaturile la care poate opera camera fara probleme sunt de pana la -10 grade Celsius.

Toate testele care duc la obtinerea unor astfel de certificari se fac pe toata durata stadiilor de dezvoltare a produsului si de realizare, chiar de la prototip. La inceput se testeaza butoane, parti mobile, iar a final, cand tot aparatul e finalizat si asamblat se trece la testare serioasa cu echipamente pentru fiecare „grad” de rezistenta la praf si la apa.

Se testeaza riguros comportamentul produselor la temperaturi ridicate si cazute, la umiditate peste limite normale, la treceri rapide de la cald la rece, la stropire cu apa din orice directie, proiectare de particule de praf inspre camera din toate directiile posibile. La aparatele foto se ataseaza si obiective, lentile speciale de toate tipurile, pentru ca si ele trebuie sa treaca de testare. Daca functionalitatea si performantele raman la fel aparatul a trecut de testare si poate primi certificarea dorita. La nevoie se merge si in mediul real pentru a se testa toate teoriile si rezistenta la contactul cu factorii externi pentru orice aparat avut la testare.

Si pana la urma de ce toate aceste testari complexe? Pentru ca fiecare camera foto trebuie sa fie astazi compacta, usoara, simplu de folosit oriunde, insa daca nu ai rezistenta buna si de lunga durata la praf si la umezeala, apa, alti factori externi degeaba mai detii o camera scumpa. OM Digital a inteles acest lucru si a incercat constant sa imbunatateasca modalitatile de testare si rigurozitatea intregului proces de testare in asa fel incat toate aparatele care trec de teste sa isi dovedeasca rezistenta pe termen lung si sa ofere clientilor rezultate excelente in orice conditii de fotografiere sau de filmare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.