Teleobiectivul Sandmarc pentru cel mai nou model de iPhone va permite fotografii profesioniste cu telefonul

Mai nou iPhone permite si atasarea de teleobiectiv asa ca producatorii au inceput sa fabrice modele pentru iPhone.

Am fost obisnuiti mereu sa ne uitam mai intai la camerele unui telefon si la procesor, la partea grafica, la ecran si la tipul de ecran pe care il avem pe dispozitivul smart. Si ne multumeam cu modulul de camera asa cum era el si inca ne multumim daca ne gandim la dispozitivele Android. Dar Apple a revolutionat tot ce tine de camera de pe telefoanele smart si a venit cu noi modalitati de folosite la capacitate maxima, prin permiterea atasarii unor acccesorii speciale pentru modul de camera, obiective sau teleobiective, pentru fotografii la fel de bune precum cele facute cu un aparat foto profesional…

Cele mai noi modele de iPhone au revolutionat ideea de camera foto de pe un telefon. Daca inainte puteai sa faci fotografii doar cu ajutorul obiectivului pe care il aveai integrat in corpul camerei, de la cele mai recente modele lansate poti atasa si obiective si teleobiective externe la modul de camere de pe iPhone. De ce aceasta schimbare? Pentru ca exista in continuare limitari la modulele camerelor foto si producatorii nu prea au ce face. Asa ca un accesoriu atasat va rezolva foarte multe probleme si te va face sa te simti ca un fotograf profesionist, asta desi ai in mana doar un telefon si nu o camera foto full-frame mirorrless.

Teleobiectivul poate fi atasat mai nou la camera iPhone-ului, ceea ce reprezinta o premiera, mai ales ca discutam despre un accesoriu destul de greu si de complex. Sandmarc anuntat deja un teleobiectiv de 58mm gandit special pentru iPhone, disponibil la pretul de 129.99 dolari, o versiune mult mai buna fata de modelul precedent. De ce un teleobiectiv? Pentru ca ai mai multe posibilitati decat daca folosesti un banal obiectiv si poti sa te joci cum vrei cu modul de camera si sa beneficiezi de puterea si de eficienta senzorului din interiorul modulului camerelor de pe telefon.

S-au facut foarte multe schimbari la teleobiectiv pentru a avea cele mai bune si mai tari fotografii posibile odata ce ai atasat accesoriul de iPhone. S-a redus marimea teleobiectivului de la 60 mm la 58 mm, calitatea fotografiilor e mult mai buna acum. Culorile sunt redate mult mai bine acum, rezolutia e mai buna si ea mai ales pe marginea fotografiei. Aberatia cromatica a fost redusa spre un minimum maxim posibil la teleobiectivul pentru iPhone de 58 mm.

Designul si functiile teleobiectivului au fost gandite cu imaginea fotografului profesionist care foloseste un iPhone, asa ca sticla este foart rezistenta si are mai multe tipuri de tratamente aplicate pentru a permite fotografii extrem de clare si de bune chiar si atunci cand luminozitatea e problematica.

La exterior avem un invelis din aluminiu, teleobiectivul e foarte usor si e durabil, se poate fotografia cu iPhone-ul extrem de simplu si nici nu vei simti ca ai atasat ceva de modulul camerei.

De altfel, Sandmarc s-a specializat pe designul de produse pentru fotografi, pentru cei care lucreaza in industria cinematografiei si pentru calatori, turisti. Mai spre inceputul anului aceeasi firma lansa un filtru pentru difuzia norilor tot pentru iPhone pentru un aspect cinematografic la toate fotografiile facute cu iPhone-ul. Compania mai produce si mai ofera si obiective cu unghi larg, obiectiv tip ochi de peste, obiective macro, obiective anamorfice.

Noul iPhone 14, pentru care e gandit acest teleobiectiv usor, pune accent pe fotografiere si era firesc sa avem si un asemenea accesoriu pentru el. Senzorii de noile telefoane smart incep sa puna presiune serioasa pe producatorii de camere profesionale. Cu doar 48 megapixeli se poate obtine o fotografie excelenta cu 12 megapixeli care juri ca e facuta cu un aparat foto profesional extrem de scump. Daca mai adaugi si teleobiectivul amintit la iPhone 14 vei fi socat de performantele obtinute cand folosesti camera foto si intreg modulul de camera cu un senzor demential de bun.

Noul teleobiectiv de la Sandmarc vine cu o husa iPhone si cu un suport cu clips. Se poate folosi cu modelele noi de iPhone, dar si cu SE-uri, XS Max-uri, XS si XR-uri, X-uri si 8-uri, chiar si cu iPhone 7, fara niciun fel de problema de compatibilitate cu modulul camerei foto de pe telefon. Ramane sa vedem cat de bine va prinde ideea accesoriilor pentru modulele de camera de la iPhone si ce preturi vor mai fi pe viitor, ce modificari va mai face Apple la noile dispozitive lansate incepand cu 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.