Prima camera 3D stereoscopica din lume „de mana” a fost anuntata de Kandao

Camerele foto stereoscopice 3D vor fi viitorul pentru camerele foto din prezent si e posibil sa le inlocuiasca treptat.

Kandao este o companie puternica de pe piata tehnologiilor ce au legatura cu realitatea virtuala sau VR. In incercarea sa de a veni pe piata cu o noutate, Kandao s-a gandit ca ar putea inova in domeniul camerelor stereo sau stereoscopice. Dar era nevoie de o camera foto suficient de mica pentru a intra intr-un ruscac, intr-un buzunar mai mare, si suficient de puternica, cu un design care sa permita integrarea tuturor caracteristicilor hardware necesare pentru performantele asteptate de la ea. Si asa a aparut Kandao QooCam EGO, prima camera stereoscopica „de mana”, la purtator, din lume pe care o poti folosi pentru fotografii si afisare de fotografii 3D. Este o camera foto foarte micuta, permite vizualizarea excelenta a fotografiilor, poti sa fotografiezi, editezi, sa dai share la fotografii 3D in timp real.

Firma producatoare afirma deja ca e vorba de prima camera 3D din lume ce permite „imersiune instantanee”. Sunt doua camere care permit aparaturii de la Kandao sa nu simuleze 3D-ul, ci sa-l capteze. Cum e posibil asa ceva? Camerele recreaza adancimea perceputa, la fel cum se intampla si la ochii uman, drept si stang cand e o distanta interpupilara de 65mm.

Corectiile optice puternice pe care le suporta camera se datoreaza unui algoritm revolutionar, cum il numeste compania, care e in stare sa analizeze si sa optimizeze in timp real toate detaliile necesare pentru cea mai tare fotografie facuta, intr-o modalitate in care se mimeaza vederea umana. Practic fotografiile si videoclipurile sunt create cat mai realist si cu o adancime, profunzime extraordinara.

Rezolutia maxima a Kandao QooCam EGO este de 1920×2160 pixeli la 60fps si functioneaza foarte bine cu tehnologia HD a companiei folosita pentru a afisa tot ce capteaza camera, pentru netezime, luminozitate și confort vizual excelente. Prin Viewfinder se poate vedea 3D, fara distorsiuni ce pot cauza stare de rau si disconfort.

Formatele suportate sunt JPEG si DNG la fotografiere, insa compania nu a explicat cum fotografiile 3D ar urma sa functioneze si ce vor face filmarile, cum vor fi vazute si facute in realitate.

Camera 3D este un instrument pentru creatori de continut care face trecerea lina de la 2D la 3D si e si primul produs care rezolva pe loc toate problemele cu vizualizarea simpla si confortabila a continutului 3D. Spre deosebire de niste filmulete pe blu-ray, calitatea imaginii video realizate cu noua camera de la Kandao este de pana la patru ori mai buna.

Cele doua parti, piese ale QooCam EGO se unesc magnetic. Corpul camerei este subtire, usor, are 160 g, se poate pune si pe selfie stick sau se poate tine la gat. Cealalta parte a aparatului 3D e ViewFinder-ul, atasat magnetic la nevoie de spatele camerei pentru vizualizari simple si confortabile.

Kandao QooCam EGO suporta si Cloud Storage, dar si stocare clasica pe card microSD. Camera se conecteaza instant la telefonul smart via aplicatia dezvoltata special pentru ea, permitand editarea fotografiilor, videoclipurilor, dar si sharing pe alte dispozitive cu display 3D. Pentru castile VR nu e nevoie de niciun fel de conversie atunci cand vrei sa vezi ceva filmat, fotografiat 3D cu noua camera de la Kandao. Tot ce filmezi va fi deja compatibil cu ecranele speciale pentru tehnologia stereoscopica 3D.

Deja compania producatoare a strans bani prin Kickstarter pentru produsul sau promitator si foarte interesant si se asteapta sa poata livra produsele sale din martie 2022. Imediat ce se termina campania de strangere de fonduri s-ar putea sa vedem si primele camere 3D stereoscopice pe piata, pentru pasionatii de ce e mai nou si mai bun in lumea aparatelor foto moderne si inteligente.

O camera stereoscopica are doua sau mai multe lentile/obiective cu senzori de imagine separati pentru fiecare lentila/obiectiv in parte. Asa camerele pot simula vederea umana, pot sa faca fotografii 3D reale, fotografie stereo. Distanta dintre lentile este apropiata de distanta dintre ochii umani, distanta intra-oculara, 6.35 cm, dar daca e mai mare distanta avem si o a treia dimensiune mai pronuntata si mai bine definita.

De multe ori le vedem si montate pe masini pentru a detecta latimea benzii si apropierea unui obiect aflat pe sosea, drum, mai ales pentru cei cu probleme de vedere si pentru cei care nu sunt in stare sa aproximeze rapid distantale si latimele benzilor de rulare. O astfel de tehnologie salveaza vieti si ofera o sansa in plus la un confort sporit in timpul condusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.