Osmo Action 4 de la DJI uimeste prin senzorul “urias” pentru o calitate exceptionala a filmarilor

Senzorul din camerele moderne compacte, din ce in ce mai mare, va oferi o calitate excelenta a fotografiilor sau filmarilor facute cu dispozitivele.

La orice camera, fie ea de filmat sau foto, ai nevoie de senzori puternici si foarte bine optimizati pentru fotografii, filmari de o calitate foarte buna. Cu cat e mai mare senzorul, cu atat mai bine. Ai senzori mari, ai si pixeli mai mari, performante mai bune in lumina slaba, zgomot redus la nivel de filmari, fotografii, interval dinamic bun si mult mai multe informatii obtinute de la senzor. DJI, un producator important de pe piata camerelor de actiune si dronelor, si-a dat seama de acest aspect, al senzorilor mult mai mari si mai bine optimizati, si a lansat pe piata camera Osmo Action 4, un upgrade asteptat la vechiul Osmo Action 3.

Senzorii nu fac altceva decat sa converteasca lumina in semnale electrice, care sunt procesate mai departe ca sa ai filmarea, fotografia dorita. Marimea, rezolutia, sensibilitatea senzorului afecteaza direct calitatea fotografiilor si a filmarilor, ai mai multe detalii surprinse la filmari, fotografii cu o camera care are senzor mare. Intervalul dinamic permite surprinderea ambelor zone ale scenelor filmate, fotografiate, si partea intunecata, si cea luminoasa, fara pierdere de detalii si umbre neplacute.

Cu senzorii moderni poti sa ai mai multe frame-uri pe secunda la filmari, autofocusul e mai rapid, aparatul raspunde mai bine la orice fel de comenzi. La filmari, senzorii de la camere afecteaza rezolutia, frame rate-ul, intervalul dinamic si permit, daca sunt mari si bine optimizati, obtinerea de filmari cu o calitate inalta.

Toata lumea stie deja de brandul DJI si il asociaza mai nou cu dronele care pot fotografia si filma la o calitate exceptionala. Doar ca DJI nu produce doar drone, ci si camere de actiune compacte cu performante foarte bune si specificatii de top. Un upgrade firesc la Osmo Action 3 de anul trecut, Osmo Action 4, aparatul compact de la DJI, promite inca din start performante peste asteptari si asta datorita senzorului sensibil mai mare fata de dispozitivele precedente. DJI e expert deja in tot ce inseamna senzori de vreme ce a mizat pe marime si pe performante imbunatatite in noile sale produse de pe piata.

Pe Osmo Action 3 aveam un senzor Type 1/1.7, asa ca pe noua camera de la DJI gasim un senzor Type 1/1.3 fara schimbari la campul de vizualizare de 155 grade. Singura camera pe care mai gasim un astfel de sistem interesant este camera de pe drona Air 3, deci senzorii s-ar putea sa fie la fel. Doar Samsung Galaxy S20 Ultra mai foloseste senzorul potent Type 1/1.33, apropiat de ce avem deja pe Osmo Action 4. Se pune accent pe video mai mult, nu se trece peste frame rate si toate optiunile, deci compania DJI are un scop precis cu acest Osmo Action 4, sa ofere calitate daca vrei sa filmezi fara pic de stres.

In fata senzorului, cu 2.4μm echivalent la nivel de marimea pixelului, este un obiectiv cu apertura de f/2.8 care poate filma in 4K la 120 frame-uri pe secunda in 10-bit D-Log M color. E ceea ce DJI numeste senzor de temperatura color avansat, tonurile, nuantele sunt exact ca in realitate indiferent de pozitia din timpul filmarilor, chiar si la filmari subacvatice.

Autonomia camerei de actiune DJI Osmo Action 4 pare ceva mai slaba ca la modelul precedent, poate si din cauza senzorului si energiei mai mari de care are nevoie ca sa functioneze corect. La Action 3 aveam 160 de minute autonomie dupa o incarcare completa, la Action 4 avem doar 150 de minute. Ambele autonomii de referinta sunt pentru filmari la 1080p/24fps (16:9), cu setarea RockSteady pe On si Wi-Fi pe off, ecranul pe off, deci la rezolutii mai mari scade si mai mult autonomia. Dar ai suport pentru fast charging, cu incarcare de la 0 la 80% in 18 minute.

Si tot pe Action 4 ai multiple functii ce iti permit sa ai filmari pe verticala si LCD fata-spate cu magnet, dar si filmari subacvatice pana la 18 m adancime fara nicio protectie. Controlezi camera si cu ajutorul vocii, ai cinci moduri personalizate intre care poti jongla cum vrei, sistem actualizat care elimina orice fel de selfie stick din imaginile capturate, performantele audio sunt uimitoare datorita celor trei microfoane-plus ca ai soft pentru reducerea efectelor vantului pe filmari.

Toate astea le primesti pentru 399 dolari, in pachet ai camera, baterie Osmo Action Extreme, Osmo Action Horizontal-Vertical Protective Frame, adaptor pentru montura, alte accesorii pentru montare pe trepied poate, cabluri Type-C la Type-C PD, parasolar, suprafata pad antialunecare. E un deal bun si un produs excelent chiar si pentru cei mai pretentiosi pasionati de filmari in timpul actiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.