Nikon impresioneaza cu noul teleobiectiv Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S lansat de curand

teleobiectiv Nikon lansare

Nikon, o firma respectata pe piata producatorilor de aparatura foto profesionala si accesorii pentru aceasta, a lansat de curand, putin dupa jumatatea lunii ianuarie 2022 super teleobiectivul Nikon Z 400mm f/2.8 TC VR S. Desi se stia de el din octombrie anul trecut, nu existau multe informatii care sa dezvaluie ce va face si cum va arata in detaliu, nu aveam specificatii si pret. Dar odata lansat oficial in ianuarie 2022 stim deja ca e cel mai bun teleobiectiv pentru orice fel de sistem mirrorless.

Teleobiectivul are un teleconverter de 1.4x inclus, nu e ceva nou, insa e prima data cand vedem asa ceva si pe montura Z. De aici si performante optice mai bune, avantaje multiple si fotografii care au un contrast excelenta, cu un bokeh usor cand teleconverterul este oprit. Daca e activat teleconverterul avem un obiectiv 560mm f/4. Chiar si cu teleconverter activ mereu performanta ramane impresionanta. Ai si elemente optime multiple la dispozitie, Extra-low Dispersion (ED), Super ED, Fluorite, Short-wavelength Refractive, iar combinatia lor nu permite nicio problema de culoare sau de redare a culorilor, indiferent de situatie. Obiectivul 400mm f/2.8 S poate fi folosit ca 400mm f/2.8, dar si ca 560mm f/4, fara sa mai ai nevoie de alt super teleobiectiv de 600mm.

Noul teleobiectiv de la Nikon cantareste sub 3 kilograme, mult mai putin decat predecesorii sai sau decat concurenta de la alte firme, asa ca poti sa il tii fara probleme in mana cu tot cu aparatul pe care e montat. Noutatea absoluta o vedem insa in cazul prezentei unui motor de autofocus „Silky Swift Voice Coil Motor (VCM)” cu magneti care misca lentilele pentru focalizarea grupurilor fotografiate. Nikon promite din start viteze AF initiale mai rapide, acuratete mai mare si operatii silentioase. Magnetii sunt asa de puternici incat pot interfera cu stimulatoare cardiace, avertizeaza Nikon.

Alta inovatie pe care Nikon a adus-o odata cu acest super teleobiectiv e „invelisul” Meso Amorphous combinat cu ARNEO pentru performante mai bune in cazul glare-ului sau ghosting-ului. Reducerea vibratiilor este mai eficienta cu VR care poate compensa pana la 5.5 opriri daca se foloseste in combinatie cu o camera Nikon cu o stabilizare in-body, de pilda cu un Z9.

Obiectivul e protejat in caz de vreme severa, are butoane si switch-uri personalizabile, arata bine, si deja se vinde bine, in ciuda pretului de aproape 14.000 dolari. Nu e un pret mare daca te gandesti ce poti face cu acest teleobiectiv, e un dispozitiv profesionist si il vor cumpara doar fotografii profionisti. Combina-l cu un Z9 si ai fotografii de la evenimente sportive sau din salbaticie perfecte indiferent de conditiile in care vei fotografie.

Teleobiectivul celor de la Nikon este disponibil pe toate pietele si in magazinele de specialitate, mai sunt aplicate si reduceri in functie de stocuri si de campaniile de marketing gandite de vanzatori, asa ti-l poti achizitiona oricand vrei sa faci un upgrade la un teleobiectiv rezistent, care iti ofera mai mult decat experienta unui teleobiectiv basic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.