Cauti o solutie pentru editare foto asistata de Inteligenta Artificiala? Impossible Things este instrumentul perfect cu AI

Editarea fotografiilor cu ajutorul Inteligentei Artificiale este urmatorul pas spre perfectiune in fotografie.

Programele de editare a fotografiilor asistate de Inteligenta Artificiala devin incet, dar sigur, cele mai populare instrumente folosite de fotografi profesionisti din toata lumea. Inteligenta Artificiala a devenit atat de avansata si a „invatat” atat de multe in domeniul fotografiei incat poate analiza imaginile cu o acuratete greu de imaginat si poate aduce imbunatatiri automate. Impossible Things este doar un exemplu de aplicatie pe care o poti folosi la editari de fotografii, in care AI-ul isi dovedeste ca poate mult mai multe daca este integrat intr-o banala aplicatie de editare foto.

Editarea foto nu este un proces atat de simplu. Ca sa retusezi o anumita imagine pierzi ore si folosesti o multime de instrumente din program si tehnici speciale pentru a obtine rezultatul dorit. Odata cu integrarea Inteligentei Artificiale in programele de editare a fotografiilor nu s-a mai pierdut atat de mult timp cu retusarea, multe operatiuni au fost automatizate, transformand munca repetitiva si aplicarea unor efecte o joaca de copil. Mai mult, AI-ul permite celor fara prea mare experienta sa depaseasca procesele complicate de editare si sa nu cheltuiasca cerand ajutorul unor specialisti cu experienta vasta in editare.

Avantajele folosirii AI-ului in editarea foto sunt multiple. De exemplu, daca ai mai multe fotografii si vrei sa le selectezi pe cele mai bune Inteligenta Artificiala le va alege pentru tine fara sa mai pierzi timpul cautand prin zeci de cadre, poti sa schimbi rapid rezolutiile fotografiilor, sa le faci sa arate mai bine in cateva secunde. Elimini si inlocuiesti fundalul automat, corectezi culorile si expunerea dintr-un click, te joci cu tot ce tine de contrast, elimini erori de procesare. Scapi de fundalurile blurate, toate fotografiile pe care le-ai facut vor arata intr-un final excelent si vor putea fi integrate in orice proiecte.

O functie interesanta a AI-ului este si Automatic Image Enhancement. Daca nu vrei sa ai „zgomot digital” ramas dupa prelucrarea manuala a fotografiilor te poti baza oricand pe Inteligenta Artificiala din programele de editare foto. Ai grija insa sa nu exagerezi cu folosirea acestei functii pentru a nu avea fotografii care arata prea „artificial”.

In viitor, daca se va pastra ritmul de dezvoltare a Inteligentei Artificiale si de integrare in tot mai multe produse de editare foto profesioniste vom asista la stergerea delimitarii clare dintre profesionisti si amatori. Creativitatea va putea fi folosita in si mai multe moduri, ai de fiecare data o multime de variante de procesare, editare, tot ce trebuie sa faci este sa lasi AI-ul sa lucreze pentru tine.

In marketing, Inteligenta Artificiala va fi si mai importanta pentru ca se dezvolta deja variante pentru a dovedi autenticitatea imaginilor folosite, vei sti foarte usor daca o imagine a fost modificata pentru a atrage mai multi clienti.

DVLOP si SLR Lounge au vrut sa duca la un alt nivel Inteligenta Artificiala in programele de editare, asa ca au realizat Impossible Things, un editor foto cu Inteligenta Artificiala in spatele interfetei prietenoase care functioneaza in mod nativ in Adobe Lightroom. Potrivit producatorilor, Impossible Things este cel mai avansat instrument de editare foto cu AI avansat, intuitiv si foarte usor de folosit, oferind acuratete, viteza si maiestrie in privinta prelucrarilor.

Inteligenta Artificiala din Impossible Thing se adapteaza din mers actiunilor facute de catre utilizatori, are un „antrenament” realizat pe un milion de fisiere DNG, 200 modele de camere foto diferite si peste 300 de obiective foto. Functionarea AI-ului implica un proces in doi pasi. Primul pas: se aleg fotografiile de editat, nu conteaza cate sunt. Pasul al doilea: se selecteaza ce fel de „look” vrem sa aplicam fotografiilor si Impossible Things proceseaza toate fotografiile tinand cont de criteriile selectate, totul se aplica direct in interiorul Lightroom Classic.

Acelasi program are si Lighting Condition Based Development, sistem pentru adaptarea culorilor imaginilor prelucrate in functie de conditii de lumina specifice. Inteligenta Artificiala din solutia de editare foto propusa este singura care merge nativ in Lightroom fara sa aiba nevoie de „antrenamente” suplimentare. Daca nu foloseste setarile deja stabilite in program ai o biblioteca in dezvoltare permanenta, cloud styles, pentru a aplica diverse efecte interesante.

AI-ul din softul de editare foto va recunoaste si va corecta orice fel de probleme, surse de lumina diferite, lumina slaba, scene dinamice, cu probleme de dinamica. Rezultatele editarilor foto cu ajutorul AI pot sa fie modificate manual in functie de dorintele fotografului prin intermediul unor „teluri” dedicate pentru expunere, temperatura culorii, saturatie, nuanta. Orice modificari sunt sincronizate in Cloud pentru a fi reflectate pe orice dispozitive terte.

Folosind Impossible Things termini mai rapid ce ai de facut, imbunatatesti si calitatea si consistenta editarilor. Ai la dispozitie varianta Free, dar si abonamente de 40, 50, 100 dolari lunar. Cu fiecare optiune aleasa ai si „credite de editare” adaugate daca platesti mai mult. La abonamentul de 40 dolari primesti 500 credite editare, la varianta Pro de 100 dolari lunar ai 2.500 credite de editare. In versiunea Free Trial a programului de editare foto avansata cu asistare AI se vor primi 500 de credite de editare, ca sa vezi tot ce poate softul dintr-o privire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.