CineStill CS-Lite, sursa de lumina puternica compacta ideala pentru procesul de „film scanning”

Film scanning, o tehnica interesanta care poate da o noua viata fotografiilor vechi.

Daca lucrezi mereu cu filme si negative si vrei sa le scanezi rapid si sa renunti la celebra si complexa developare in camera speciala si cu substante periculoase ai la dispozitie noua modalitate profesionista de film scanning. Practic scanezi negative si le transformi pe loc in imagini digitale. Nu sunt perfecte, deci le vei prelucra si in programe dedicate, dar vei munci mai putin si le vei putea face ori fel de modificari doresti, de cate ori doresti, totul va dura mult mai putin. CineStill CS-Lite va fi de mare ajutor in acest proces si iti va permite sa ai fotografii obtinute din negative mult mai usor de prelucrat si de folosit in mediul virtual.

Scanarea filmelor permite fotografilor profesionisti sa foloseasca in continuare filmul in timp ce se vor bucura de avantajele tehnologiilor digitale. Este vorba despre un proces hibrid, in care imaginea, fotografia fizica devine digitala. Cu scanarea filmelor de la aparatul foto e si mai comod, mai igienic, ai grija de sanatatea ta si obtii o calitate mai buna a imaginilor digitale de la final. Plus ca poti edita dupa toate imaginile, fotografiile scanate si poti repeta procesul de cate ori vrei, poti face niste modificari pe care nu aveai cum sa le obtii atunci cand foloseai tehnicile clasice de developare pentru rolfilme. E si mai usor sa obtii fotografii pentru web plecand direct de la film, ai si o fotografie de mai buna calitate.

Procesul de film scanning a pus mai multe probleme pentru cei care l-au folosit. Toata gama tonala de la filmul original va aparea si in imaginile scanate, va fi nevoie de mai mult contrast dupa scanare, asta e sigur. Daca scanam pornind de la negative acest aspect e adevarat si e foarte important de retinut. Orice fel de dispozitive pentru film scanning sunt astfel concepute pentru a capta o densitate cat mai variata a transparentei cromatice. Scanarile de negative vor avea contrast mai prost decat scanarile pornit de la transparente.

CineStill CS-Lite este un dispozitiv modern pentru cei care sunt deja familiarizati cu procesul de film scanning si ofera fotografilor de film un ouput de lumina de inalta calitate pentru a imbunatati managementul culorilor pentru scanari 35mm si formate medii de film cu o camera digitala. Procesul de scanare a negativelor cu o camera digitala a evoluat foarte mult, dar nu aveam inca o sursa de lumina pentru a combina trei factori: accesibilitate, intensitate luminoasa mare si folosire simpla.

CineStill CS-Lite rezolva toate problemele amintite, are CRI de 95+ la nivelul sursei luminoase, acuratetea cromatica fiind foarte mare. Luminozitatea e de  EV 15+ pentru a oferi lumina suficienta pentru negative cu densitati mai mari. Se poate ajusta temperatura culorii pentru a se potrivi diferitelor tipuri de film-cu variantele Color Negative, Color Positive, Alb si Negru.

Temperaturile culorilor sunt controlate cu ajutorul a trei moduri de culoare ce sunt calibrate in CS-Lite, Cool Light, White Light, Warm Light. Primul mod e pentru scanari de filme CineStill 800T, 400D, 50D, color, masca de portocaliu e redusa, scanarile sunt neutre, separarea cromatica e mai buna. Al doilea mod e ideal pentru scanari de filme in alb si negru si diapozitive, iar al treilea mod e pentru scanari de diapozitive, cu tonuri mai bogate obtinute si separarea cromatica e mai buna din acest motiv, mai ales cand vine vorba de canalul rosu.

La CineStill CS-Lite se vor adauga si doua accesorii utile: CS-LiteMask sau CS-LiteBrite. CS-LiteMask se poate combina cu produse de la Negative Supply, VALOI, Lomography. Se reduc reflexiile nedorite, se mentine uniformitatea de-a lungul intregii scanari. CS-LiteBrite este o folie de colimatie usoara care va creste ouputul directional de lumina, uniformitate difuziei de lumina fiind mult imbunatatita. Luminozitatea CS-LITE va creste cu cel putin 60 de procente, scanarile vor fi mai clare si de calitate superioara. La lansare si de sarbatori accesoriile vor fi incluse cu produsul la vanzare, pretul fiind de 30 de dolari in on-line.

Cam asa arata viitorul procesului de film scanning acum. Pe viitor vom vedea pe piata dispozitive si mai sofisticate pentru a transforma imagini din negative in fotografii digitale. Tot ce avem de facut e sa asteptam si sa speram ca tot mai multa lume va fi interesata de astfel de dispozitive pentru a se incuraja inovatia si noutatea in domeniu, ambele vazute ca avantaje concurentiale puternice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.