Cele mai bune camere foto pentru fotografi incepatori

Camerele foto pentru incepatori ar trebui sa fie cat mai simplu de folosit.

La inceput de drum in universul fascinant al fotografiei ai nevoie de aparatura de calitate ca sa poti experimenta si sa descoperi ce poti face cu un obiectiv bun si o camera foto excelenta. Pentru fotografii incepatori cele mai bune camere foto sunt destul de greu de gasit mai ales ca ai o multime de variante la dispozitie.

Te vei uita la pret, la obiectivele usor de schimbat, la controlul functiilor cat mai simplu din cateva atingeri, dar si la modurile manuale, la rezolutii, de preferat 4K pentru video, peste 20MP pentru foto sau cat mai multi megapixeli daca iti permiti camere mai scumpe. Important este sa alegi un aparat foto care ti se potriveste si pe care il vei folosi de placere pentru orice tip de fotografii.

E firesc sa iti doresti un aparat foto bun chiar daca esti incepator si nu prea ai experienta intr-ale fotografiei. Asta inseamna sa cauti, sa te documentezi, sa compari caracteristici si preturi si sa stabilesti de la inceput ce vrei sa faci cu respectiva camera foto, ce fel de fotografii si in ce mediu, unde vrei sa le faci, interior, exterior. Daca ai clar in minte ce vrei si ce astepti de la aparatul foto esti cu un pas mai aproape de gasirea aparaturii perfecte. In continuare ai cateva modele de camere foto excelente pentru incepatori care te vor ajuta sa iti faci o imagine mai clara despre cum ar trebui sa fie un aparat foto pentru incepatori.

Nikon D3500. Este un DSLR clasic, cu un senzor APS-C, de 24.2MP are un ecran de 3 inch, rezolutie video de 1080p si 5fps viteza de declansare maxima. O alegere excelenta pentru incepatori si amatori, are ghid interactiv in shooting mode, are performante foarte bune, e usor de tinut in mana si de manevrat si e un DSLR simplu, nu e foarte complicat de folosit. Pe LCD-ul sau vei avea mereu tot ce iti trebuie sa faci cele mai tari fotografii, toate butoanele, functiile sunt usor de gasit si de folosit. Nu ai setari personalizate pentru adaptarea functiilor camerei la ce ai nevoie, in Live View autofocusul si modul movie capture nu sunt cele mai bune. Asta desi obiectivul AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR mai mareste viteza autofocusului. Pentru pretul platit viteza si performantele camerei foto de la Nikon sunt excelente. E pana la urma un entry-level si e de asteptat sa ai si aceste minusuri, dar ca incepator si amator ai tot ce iti trebuie sa testezi tot ce poti.

Olympus OM-D E-M10 Mark IV. Are un design super-compact, este mirrorless, are senzor puternic, 20.3MP, montura pentru obiectiv MFT, ecran de 3 inch touchscreen usor de manevrat la 180 de grade. Viteza de declansare e de 8.7fps maxima, rezolutia e deja 4K UHD, stabilizarea e in-body pe cinci axe, senzorul MFT e mai micut decat APS-C, dar e la fel de eficient pentru tot ce vrei sa faci cu aparatul foto. Camera foto e suficient de mica pentru a putea sa o cari cu tine oriunde, este suficient de puternica pentru cele mai tari fotografii in interior sau afara. Fata de modelele anterioare, acesta ofera mai multa performanta si stabilitate mai ales in conditii mai deosebite, cand nu ai chiar cea mai buna lumina si ai nevoie si de niste setari ceva mai „fine” pentru fotografii perfecte. E o combinatie intre mai multe caracteristici de top de la modelele anterioare, dar nu ramane deloc in urma si iti ofera performanta de top la un pret bun.

Sony ZV-E10. Este o camera foto care se adreseaza si vloggerilor la inceput de drum, dar si celor care adora sa faca fotografii si video afara. Camera foto de la Sony este mirrorless, are senzor APS-C, 24.2MP, un LCD vari-angle, viteza de declansare continua de 11fps pentru 116 JPEG-uri, rezolutia video e 4K 30p. Are autofocus bun, performante decente, dar nu are stabilizare in-body, nu are ViewFinder. Pierzi ceva la fotografie, dar ai o camera de vlogging excelenta, cu microfon intern puternic, autofocus calibrat pentru cele mai bune fotografii posibile afara, totul pentru un pret foarte bun. Nu ai control tactil pentru meniuri, dar pentru incepatorii care vor sa se filmeze non-stop si sa mai faca si niste fotografii e perfecte este aparatul ideal. Plus ca ii poti pune si ce obiective vrei foarte simple pentru ca are montura care permite fixarea foarte usoara.

Nikon Z fc. Daca vrei un aparat foto in stil retro ai modelul Nikon Z fc. Este mirrorless, are senzor APS-C CMOS, 20.9MP, monitor 3.2 inch care se poate inclina, viteza de declansare continua de 11fps, are si Viewfinder EVF, rezolutia video e 4K UHD 30p. Functiile sunt usor de accesat cu butoanele clasice pe care le intalneai la toate aparatele din generatii mai vechi, Nikon Z fc e usor de tinut in mana si de luat oriunde, nu are o greutate mare. La interior seamana cu Nikon Z50, are acelasi senzor, acelasi procesor si cam aceleasi specificatii. A disparut si flash-ul built-in, dar pretul a crescut, asa ca daca nu tii neaparat la design poti sa cumperi si celelalte camere cu format DX. Daca ii mai atasezi si niste obiective puternice, un NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR, ai cea mai tare camera foto retro de pe piata, cel putin la banii pe care ii dai pe ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.