Cele mai bune aparate foto pentru fotografii spectaculoase in 2022

camera foto

Alegerea unei camere foto profesioniste depinde in mare masura de ce iti doresti de la acest dispozitiv si de modul in care o vei folosi. Daca esti fotograf la evenimente sportive sau intr-un departament de stiri, vei avea nevoie de camere foto cu autofocus bun, cu un shutter excelent. Daca lucrezi pentru o revista de moda, pentru un site comercial, vei avea nevoie de camere cu rezolutii foarte mari ca sa permiti mai apoi decupaje si editari profesioniste pe imaginile oferite. Daca vrei sa filmezi te vei indrepta spre camere foto care au codecuri, care au frame rate-uri foarte bune, senzori de calitate.

Oricare ar fi alegerea ta astazi chiar ai o multime de variante de aparate foto digitale performante ca sa iti faci treaba fix asa cum doresti. Totul este sa te orientezi in functie de specificatii si de brand si sa te gandesti foarte bine ce vei face cu aparatul pe termen lung, ca sa merite investitia. Iata in continuare cateva exemple de aparate foto profesioniste pe care merita sa le ai indiferent in ce domeniu lucrezi.

Canon EOS R5. Canon e un brand cu greutate in lumea dispozitivelor pentru fotografie profesionista. Cunoscut pentru DSLR-uri, Conon a venit pe piata cu sistemele EOS R mirorrless. Modelul EOS R5 atrage atentia prin senzorii full frame, rezolutia mare, 45 megapixeli, monitorul de 3.15 inch touchscreen, viteze de shooting continuu de pana la 12fps si 20fps in functie de shutter-ul mecanic sau electronic. Rezolutia video e de 8K, avem autofocus exact ca pe EOS-1D X, poti sa fotografiezi ce doresti si sa filmezi lejer orice fel de peisaj sau moment pe care l-ai surprins in calatoriile tale. E un aparat foto digital care merita sa fie in „arsenalul” fotografului profesionist si nu dezamageste. Iar daca il compari cu alte modele de la firme de top precum Sony vei vedea ca este cea mai buna alegere pe care ai putea sa o faci daca ai nevoie de fotografii impecabile si la rezolutii bune, usor de prelucrat mereu.

Canon EOS R3. Alta alegere buna este EOS R3, aparatul foto pentru profesionisti aproape perfect, pe care il poti folosi ca sa fotografiezi orice, evenimente sportive, portrete, imagini in miscare. Este tot o varianta de dispozitiv mirorrless, are senzor full frame, 24.1 megapixeli, acelasi LCD mare de 3.2 inch cu touchscreen, permite shooting continuu la viteze de 7fps, rezolutia video e 6K pana la 60p. Depaseste lejere 1D X III si este pe undeva in apropierea lui EOS 1D X Mark III. Nu trebuie sa iti muti privirea niciodata de la ce se intampla in fata obiectivului, suprinzi rapid orice fel de miscare fara efort si stii ca ai fotografii perfecte mereu. Si daca ai masini in miscare poti sa le fotografiezi sau filmezi cu aparatul celor de la Canon fara probleme, ai stabilizare foarte buna si il poti utiliza indiferent de vreme si de cat de urat e afara.

Sony A9 Mark II. Sony a investit timp si bani multi in lansarea propriilor camere foto digitale full frame mirorrless. Modelul A9 Mark II are senzor full frame, doar 24.2 megapixeli, dar sunt suficienti pentru cele mai bune fotografii in orice situatii, LCD-ul de 3 inch cu touchscreen e excelent si il poti folosi in orice fel de situatii, viteza de shooting continuu maxima e de 20fps si 10fps in functie de tipul de shutter, electronic sau mecanic. Rezolutia video e 4K, este un aparat foto pentru evenimente sportive in special, full-frame, foarte rapid, are procesor extrem de performant si un sistem de autofocus care impresioneaza orice profesionist. Are un sistem interesant de tip Transfer & Tagging, prin care poti sa ai 50 de secunde de vorbire si sa convertesti rapid intr-o captura foto, viteza de transfer a fost mult imbunatatita ca sa livrezi fotografiile cat poti de repede. Nu ai Pro Capture, insa treci usor peste acest neajuns pentru ca ai cea mai tare camera pentru orice se afla in miscare in fata obiectivului exceptional.

Sony A7R IV. Este aparatul foto digital cu full frame si mirrorless de la Sony care impresioneaza prin 61 milioane de pixeli si cu un shooting continuu la 10fps. Filmeaza 4K fara probleme, dar e limitat cumva la 30p, camera poate tine pasul cu orice fel de portret, chiar si in mod continuu AF. Poti sa faci tot felul de fotografii la cea mai buna calitate si sa ai un aparat compact si usor de luat oriunde te deplasezi. Pentru evenimente sportive este excelent, dar si pentru alte evenimente unde ai miscare si ai nevoie de fotografii cat mai clare.

Nikon Z9. Si Nikon a intrat pe piata cu dispozitive full-frame mirrorless si a lansat de curand si Nikon Z9. E poate cea mai buna camera foto digitala de la Nikon, are filmare 8K, este un DSLR excelent, cu 45.7 megapixeli si autofocus excelent, are ecran de 3 inch touchscreen, viteza de shooting continuu maxima de 20fps. Este peste Canon EOS R3, filmeaza 8K la 60p sau 8K la 30p, limita de inregistrare e de doua ore. Nikon a eliminat pe acest model shutter-ul mecanic, asa ca ai pana la 120fps pe un shooting continuu, cu viteze maxime atinse de 1/32.000. Poti fotografia pasari, evenimente sportive fara nicio problema, aparatul are si Deep Learning AF, poate recunoaste ochii umani, fete, capul, partea de sus a corpului, ochi de animale, cap si corpurile lor, masini, avioane, trenuri, motociclete. Nikon Z9 e ceva mai ieftin decat un EOS R3, dar primesti foarte multe functii avansate la banii care ii dai pe el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.