Camera Insta360 Sphere, un accesoriu care permite dronelor DJI sa filmeze la 360-Grade

Filmarile 360 sunt la moda si iti permit sa obtii videoclipuri originale si uimitoare.

Filmarile la 360-grade si videoclipurile interactive au devenit mai importante ca oricand. Tehnologia a evoluat atat de mult incat astazi putem face aproape orice daca avem o camera capabila sa realizeze video 360 grade. Dronele au fost preferate pentru acest tip de filmare, mai ales ca se puteau roti de la distanta si nu depindeai de miscarile corpului tau.

Doar ca filmarea cu o drona si la 360-grade avea multe neajunsuri si daca voiai o imbunatatire a calitatii trebuia sa investesti intr-o alta drona cu niste camere mult mai capabile si cu o serie de caracteristici avansate. Era o cheltuiala in plus pe care multa lume nu si-o permitea doar pentru a avea acces la camere mai bune. Insta360 a rezolvat problema camerei de pe drone care poate filma bine fara sa trebuiasca sa mai cumperi alta drona doar pentru camere…

Filmarile la 360-grade sau videoclipurile „surround”, „imersive” sunt la moda si sunt din ce in ce mai apreciate astazi. Ideea din spatele lor e simpla: mai multe perspective sunt inregistrate in acelasi timp, inregistrarile facandu-se cu o camera omnidirectionala sau cu mai multe camere. La redarea filmarilor privitorul are control total asupra directiei de vizualizare ca o panorama. Unele camere au lentile cu unghi larg pentru a putea filma la 360 de grade. Frumusetea este ca poti sa faci pan stanga dreapta la astfel de videoclipuri pe un calculator prin click and drag. La telefoanele smart senzori precum giroscopul pot fi utilizati pentru acelasi tip de miscare in functie de orientarea dispozitivelor.

De cele mai multe ori filmarile 360-grade sunt excelente pentru tururi ghidate, ca instrument de marketing, pentru prezentare si promovare interactiva. Practic poti sa vezi in detaliu spatiul si sa ai o privire de ansamblu foarte simplu.

O astfel de filmare 360-grade poate fi realizata foarte bine si cu o drona. Doar ca drona respectiva trebuie sa aiba si o camera speciala pentru a putea oferi calitate cat mai buna si un video 360 perfect. Cei de la Insta360 au anuntat de curand Sphere, camera invizibila pentru drona care se ataseaza pe modelele DJI Mavic Air 2 si 2S si permite filmarea 360 grade.

Compania si-a propus sa vina cu un produs pentru drone care sa faca mai mult decat filmarile simple, obisnuite. In loc sa cumperi drone noi atasezi aceasta camera „invizibila” fara sa ai ai nevoie de altceva.

Sphere este realizata din camere Insta360 care se ataseaza rapid pe Mavic Air 2 sau 2S cu un mecanism de securizare excelent. Noua camera nu va avea niciun fel de impact asupra integritatii structurale a dronei si nu bruiaza semnalul GPS sau controlul de la distanta.

Dronele pot sa ajute producatorii de filme sa realizeze filmari excelente, dar exista limitari in privinta filmarii intr-o singura directie odata. Ca sa obtii cele mai bune filmari trebuie sa stii sa „pilotezi” drona, sa fii foarte atent la orice fel de manevre si sa ai si stabilitate foarte mare la orice fel de filmare.

Sphere elimina toate aceste neajunsuri, poate elimina drona din filmari si la prelucrarea videoclipurilor nu te vei mai chinui sa o scoti din peisaj. Camera de filmat va surprinde absolut orice fel de imagine pe care o are in fata, cel care are drona trebuie sa fie atent doar la manevrarea ei.

Camera Insta360 Sphere poate sa filmeze 48 de minute in 5.7K, poate sa fotografieze si sa filmeze fara probleme. Incarcarea completa are loc via USB-C si dureaza 100 de minute. Filmarile vor fi perfecte cu noua camera de la Insta360 pentru ca avem si sistem de stabilizare, FlowState, ce permite videoclipuri fara niciun fel de probleme indiferent de conditiile climatice. Totul e sa zboare drona, camera stie cum sa stabilizeze imaginea.

Ceea ce rezulta in urma folosirii Sphere se poate edita in aplicatia dedicata cu ajutorul inteligentei artificiale. Efectele creative sunt si ele usor de aplicat odata ce ai deja filmari excelente.

Camera celor de la Insta360 se poate cumpara din China si SUA si costa 430 de dolari. E o investitie buna avand in vedere cate poate face si cat de simplu de folosit este. Pe viitor s-ar putea sa o vedem si in alte parti ale lumii daca vanzarile sunt foarte bune. Inventia celor de la Insta360 ramane una excelenta mai ales daca ne gandim la aplicatiile sale si la banii pe care i-am economisi daca alegem sa o atasam pe o drona care exista deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.