Accesorii utile pe care trebuie sa le aiba orice fotograf profesionist

Camerele foto moderne au nevoie de multe accesorii ca sa ne ofere cele mai bune fotografii

Nu e suficient sa ai o camera foto performanta ca sa ai cele mai tari fotografii si sa iti iasa totul ca la carte. Depinzi si de accesorii si de folosirea lor corecta. Asa ca alegerile tale trebuie sa fie cele mai bune si mai inspirate si in cazul lor.

Vei avea nevoie tot timpul de accesorii daca esti fotograf profesionist. Chiar daca la inceput iti spui ca nu ai nevoie de ele, doar esti profesionist si stii ce ai de facut, situatiile din teren te vor obliga sa le cumperi in timp si sa le ai la tine mereu. Nu stii ce sa iti cumperi la inceput de drum in calitate de fotograf profesionist? Iata in continuare cate recomandari utile.

Un kit de curatare a obiectivelor. De foarte multe ori lentilele camerei foto sau cele ale obiectivelor ajung sa se murdareasca cand te astepti mai putin. O lentila murdara inseamna o fotografie ratata si sanse foarte mari sa pierzi timp degeaba incercand sa obtii cele mai tari fotografii. Chiar daca nu ai cele mai bune rezultate, asa cum se intampla la o curatare profesionista a lentilelor, a obiectivelor, kiturile de curatare pentru fotografi te vor ajuta sa iti rezolvi problemele care apar cand te afli in diverse zone si din senin se murdareste lentila, obiectivul.
Investeste in solutii profesioniste de fiecare data, in carpe speciale din fibre cat mai moi pentru a elimina praful si amprentele de pe lentile. Senzorii camerei se vor curata cu aer comprimat la anumite perioade de timp, mai ales daca schimbi obiectivele pe parcursul unor sesiuni de fotografiere in aer liber.

Carduri de memorie. Trebuie sa le ai mereu la tine pentru ca fotografiile cu rezolutii mari au nevoie si de foarte mult spatiu de stocare. Plus ca depinde mult de tipul aparaturii tale, de fotografiile facute, de tipul lor, numarul lor, asa ca nu stii niciodata cand vei termina spatiul de pe un card si vei avea nevoie de un altul. Atentie la format, viteza si capacitate, cumpara doar carduri de memorie de al firme de top si testeaza inainte de a folosi pentru a vedea daca te poti baza pe ele sau nu.

Trepied. Cu un trepied poti sa faci fotografii oriunde, ai o multime de variante la dispozitie, ai expunere mai buna, stabilitate, eviti tremuratul camerei cand faci fotografii sau filmezi. Daca ai nevoie de fotografii de produs sau de fotografii cu elemente statice sau chiar mobile pe care le vei urmari e cazul sa investesti intr-un trepied de calitate. Fibra de carbon, aluminiul pot fi materiale excelente pentru trepied, daca mai ai si un cap schimbabil, piese de prindere multiple ca sa poti pune tot felul de accesorii si aparate foto e si mai bine.

Husa pentru camera foto si rucsac special pentru camera si accesorii. In timpul deplasarilor protejezi camera foto, ai siguranta ca nu se va murdari, nu se va zgaria, iar daca mai ai si rucsac pentru ea suficient de bine compartimentat si de incapator e si mai bine. Asa poti sa te deplasezi oriunde si sa ai de fiecare data cele mai bune rezultate stiind ca tot echipamentul e protejat. Multe solutii de acest tip au protectie in caz de soc, de scapare din mana, tocmai pentru a nu distruge intr-o secunda o investitie de cateva mii de euro.

Filtre pentru obiective, lentile. Filtrul de polarizare e cel mai popular si mai folosit, este practic, versatil. Se foloseste pentru a fotografia peisaje, scoti rapid orice fel de reflexii cand ai suprafete care nu iti permit sa obtii fotografiile perfecte. Pot fi circulare si lineare, cele circulare sunt mai bune.

Poti sa cumperi si filtre UV, daca folosesti inca o camera foto clasica, daca ai camera digitala nu prea ai nevoie de ele. Mai sunt si filtrele ND, Neutral Density, cand ai expunere prelungita. Se reduce intensitatea luminii si poti sa ai expunerea dorita de fiecare data.

Accesorii pentru declansare de la distanta. Sunt utile daca vrei sa faci un autoportret, daca vrei sa faci fotografii de sus in jos, daca vrei o fotografiere „in reluare” fara sa bruschezi aparatul foto. Sunt telecomenzi, accesorii ceva mai sofisticate compatibile doar cu anumite tipuri de aparate, aplicatii pentru telefon unde ai conexiune Wi-Fi sau Bluetooth.

Surse de lumina, flash/blitz extern. Ai nevoie de ele ca sa nu depinzi mereu de lumina naturala si sa faci fotografii de toate tipurile fix atunci cand vrei, cu lumina pe care o vrei. Si un flash extern e bun, mai ales daca vrei sa faci fotografii pe timp de noapte. Cu cat sunt mai complexe si au lumina mai puternica, reglabila, cu atat mai bine, vei reusi sa obtii tot ce ti-ai dorit de la o fotografie.

Baterii externe, baterii de schimb cat mai multe. Daca faci mai multe fotografii si nu vrei sa renunti la un proiect doar pentru ca nu mai ai cum sa fotografiezi pentru ca ti-a „murit” bateria trebuie sa investesti in baterii. Nu sunt ieftine, dar e bine sa le ai cu tine in rucsac oriunde mergi si vrei sa te bazezi pe aparatul foto. Odata ce ti-ai facut un set le vei incarca si reincarca si iti vor fi foarte utile daca vrei sa fii cu adevarat mobil si sa nu depinzi de o priza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.