Trucuri inedite pentru fotografi profesionisti si amatori care te vor ajuta sa faci fotografii interesante

Tehnicile inedite de fotografiere pot aduce rezultate senzationale pentru orice fotograf.

Fotografia e arta. Si ca sa ai cele mai bune fotografii e nevoie de creativitate si de foarte multe idei bune. O fotografie buna va insemna si implicare mai multa din partea fotografului si gasirea unor tehnici excelente de fotografiere care sa scoata in evidenta si subiectii, dar si priceperea fotografului. Cele mai interesante tehnici de fotografiere pe care le poti pune in practica foarte usor in cele mai complicate momente din cariera de fotograf le vei descoperi in randurile ce urmeaza.

Sa faci o fotografie excelenta nu e deloc usor. Pe langa talent si experienta, o camera foto profesionista vei avea nevoie si de foarte multe trucuri si tehnici de fotografiere inedite pentru a iesi in evidenta de fiecare data cand vrei sa impresionezi publicul tau. Am adunat pentru tine cele mai bune tehnici inedite de fotografiere si trucuri in asa fel incat la urmatoarea sesiune de fotografiere sa stii ce ai de facut si sa iti iasa toate fotografiile cat mai bine.

Nu ai trepied? Poti folosi o… lampa. De multe ori nu ai un trepied la indemana si s-ar putea sa ai nevoie de el neaparat pentru a face o fotografie perfecta. In loc sa cauti cu disperare la colegi un trepied sau sa comanzi unul si sa astepti dupa el mai bine folosesti o lampa. Scoti abajurul si pui camera foto pe suportul de la abajur. Marimea zonei unde vei pune aparatul foto este la fel ca la un trepied, asa ca nu vei avea probleme de „compatibilitate”. Nu vei avea nevoie de acest truc mereu, dar cand te afli intr-o situatie mai dificila si trebuie neaparat sa folosesti ceva pe post de trepied lampa verticala va fi cea mai buna solutie pentru tine.

Zi si noapte intr-un… flash. Uneori ai de fotografiat portrete intr-un soare prea puternic si lumina pare mult prea naturala. Se intampla frecvent cand e vorba despre nunta sau cand e vorba de alte evenimente importante din viata clientilor. Ca sa nu fie totul atat de monoton pentru fotograf poti sa dai flash-ul la maxim. Daca mai umbli si la expunere vei avea un fundal foarte intunecat, subiectul portretului va fi mult mai… luminat. Asa vei avea senzatia ca e noapte cand de fapt esti in plina zi. E un efect foarte tare mai ales daca vrei sa aduci o noutate in fotografiile pe care le ai si vrei sa vii si cu o tehnica inedita de fotografiere.

Un obiectiv obisnuit pe post de obiectiv macro. E cel mai tare truc pe care il poti pune in practica si tu. Scoti obiectivul de la aparatul foto si il tii in fata camerei si vei avea dintr-odata un obiectiv macro. Ai nevoie de Modul Manual ca sa poti face fotografii fara obiectiv, distanta focala cea mai buna este in jur de 50 mm, autofocusul nu va mai exista, dar macar ai fotografii foarte tari facute prin intermediul acestei tehnici. Daca vrei si focus trebuie sa te apropii de subiectul fotografiat sau sa fii mai departe de el. Camera nu va deschide apertura, asa ca va trebui sa intervii manual asupra sa. Pe spatele obiectivului se poate controla apertura. Si fii sigur ca ai si trepied daca vrei sa ai niste fotografii excelente de fiecare data cand te gandesti la macro sau la acest truc excelent, asta ca sa ai fotografiile cat mai clare.

Stergerea turistilor din fotografiile de calatorie. Ca sa scapi rapid de turistii care iti pot strica o fotografie a unui monument interesant ai nevoie de trepied, de poze facute la fiecare 10 secunde pana cand ai 15 fotografii. Intri rapid in Photoshop, mergi la File-Scripts, Statistics, alegi Media si selectezi toate fotografiile facute anterior. Photoshop gaseste ce e diferit in fotografii si elimina turistii imediat. Oamenii s-au tot miscat cat ai facut pozele, zonele unde nu a exista o persoana pentru o secunda, doua vor fi „umplute” si vei avea o fotografie finala fara turisti. Vei gasi scriptul Statistics doar in Photoshop Extended sau in versiunea Creative Cloud. In Photoshop Element ai acelasi efect daca mergi la Enchance-Photomerge-Scene Cleaner.

Efect bokeh din… hartie. Vezi mereu efectul de bokeh din fundal, dar stiai ca e o modalitate foarte simpla de a modela lumina din bokeh. Tot ce ai de facut este sa tai o bucata de hartie neagra si sa o pui in fata obiectivului. Cu un cutit poti sa faci o forma in mijlocul sau, ce forma vrei tu. Apoi fotografiezi cu apertura larga, 50mm f/1.8 va fi o alegere foarte buna. Daca supraexpui fundalul cand faci fotografia vei avea un fundal alb perfect, asta daca vei scoate si reflectorul din ecuatie.

Sursa de lumina sau reflector pe post de fundal de studio. Cand te afli afara si faci portrete ti-ai dori sa fi fost in studio si sa ai un fundal alb. Poti sa ai fix acelasi efect pe care il obtii in studio cu fundal profesionist umbland la setarea compensare expunere pozitiva. Camera foto va incerca sa scada din fundalul alb si sa aplice un gri neutru pentru ca va crede ca albul e supraexpus. Lumina de pe fundal se va transforma intr-un fundal alb foarte deschis. Asa ai mereu fotografii ca in studio chiar si cand te afli afara si nu ai tot ce iti trebuie ca in studioul profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.