Proiecte fotografice inedite pe care si tu le poti incerca

Proiectele fotografice inedite iti vor pune creativitatea si imaginatia la treaba si vor aduce si mai multi privitori dornici sa iti descopere munca si talentul

Ca sa iti demonstrezi tie si celor din jur cat de bun esti in domeniul fotografiei trebuie sa te incumeti sa demarezi si proiecte fotografice cat mai ample si mai complexe. In ele vei face mai multe fotografii pornind de la o idee, se vor intinde pe multe zile sau luni si vei avea de fiecare data abordari diferite. Frumusetea acestor proiecte fotografice este ca nu vor semana niciodata unul cu altul si iti vor permite sa iti dezvolti abilitatile necesare pentru a deveni un fotograf profesionist. Ideile inedite de proiecte fotografice vor fi mereu o sursa de inspiratie si pentru tine, si pentru cei care iti admira fotografiile originale.

Proiectul fotografic poate fi oricum isi doreste fotograful, despre orice. Dar daca ideea de baza e banala si a mai fost implementata, vazuta si la alti fotografi scopul proiectului fotografic nu va fi atins niciodata. De aceea ar fi de preferat ca ineditul sa joace un rol important in alegerile facute in privinta proiectelor demarate pentru a avea mereu fotografii unicat si abordari originale care iti vor aduce si faima pe care ti-o doresti, dar si public divers care va dori sa iti vada fotografiile. Ce idei de proiecte fotografice inedite poti testa si demara?

Proiect fotografic de 30 de zile. Poate parea mult o luna in care sa faci fotografii zi de zi, dar un astfel de proiect nu va face decat sa te ajute sa iti perfectionezi cunostintele si abilitatile de fotograf amator sau profesionist. Stabileste de la inceput ce fel de fotografii vei face, cauta sa ai in fiecare zi alte fotografii are sa aiba legatura cu fotografiile din ziua precedenta si nu uita sa te bucuri de experienta. Este important sa schimbi locatia sau macar unghiurile si abordarea, compozitia fotografica daca vrei sa ai la finalul proiectului tau un album pe care il vei putea folosi in orice fel de expozitie personala sau album digital.

Proiect fotografic tematic. Alege o tema si incearca sa ii descoperi toate valentele, sa faci cat mai multe fotografii care sa scoata in evidenta perspective diferite si abordari inedite. Tematica e la alegerea ta, dar ar fi bine sa nu te rezumi la tematica obisnuita, la care se asteapta privitorul. Pleaca de la detalii, de la idei creative si include in albumul tau foto o tematica care ii va inspira si pe altii si care iti poate aduce satisfactie odata cu fiecare fotografie realizata. Poti avea doua sau trei teme care se imbina armonios in proiectul tau, dar nu exagera cu numarul de teme.

Proiect fotografic ABC. E un proiect interesant care poate avea doua abordari. Fie fotografiezi locuri si obiecte, lucruri care incep cu o litera anume, fie fotografiezi tot ce seamana cu o litera din alfabet. Asa iti pui imaginatia si creativitatea la treaba, ai de fiecare data o multime de variante si abordari la dispozitie, fotografii poti face oriunde vrei si poti combina mai multe tipuri de fotografii pentru a avea la final cel mai tare album foto. Sau poti combina cele doua abordari ale proiectului tau si poti alterna fotografiile in asa fel incat originalitatea proiectului final si fotografiilor, perspectivelor sa fie mereu una de necontestat.

Proiect fotografic concentrat pe un anume obiectiv. Alege un obiectiv foto pe care nu il folosesti in mod normal. Asa vei fi mai creativ in abordarea proiectelor tale, vei avea mereu cum sa descoperi si alte perspective decat cele normale si te vei bucura de fiecare data de fotografiere si de intreaga experienta din jurul fotografiilor din proiectele tale. Poti sa alternezi obiectivele mai deosebite pe care le ai deja si sa vezi ce fel de fotografii poti face. E important de notat ca un astfel de proiect fotografic presupune sa iti cunosti foarte bine echipamentul si sa ai elgeri care te vor avantaja de fiecare data.

Proiect fotografic concentrat pe fotografii zilnice intr-o anumita perioada. Sa spunem ca e ziua cuiva sau ai aflat ca sotia e insarcinata si vrei sa imortalizezi fiecare momentel din perioada ce urmeaza. Poti incepe un proiect fotografic inedit in care sa fotografiezi personajele principale zi de zi sau in fiecare saptamana a lunii, lunilor. Asa vezi cum trece timpul, ai si amintiri legate de o anumita persoana la o anumita varsta, poti avea abordari multiple ale aceluiasi subiect si o multime de fotografii pe care le vei putea pune intr-un album frumos. E nevoie aici de creativitate si de rabdare ca sa gasesti conceptul si abordarile corecte de fiecare data, dar la final vei fi multumit de ceea ce va iesi si te vei putea bucura alaturi de cei dragi de cele mai interesante fotografii facute pana atunci.

Proiect fotografic „O zi din viata mea”. Nu conteaza ce faci, ce meserie ai, unde locuiesti. Incepe un astfel de proiect si arata tuturor ce faci, cum se desfasoara o zi din viata ta. Fii creativ, evidentiaza detalii nestiute ale zilelor tale, nu incerca sa surprinzi doar lucruri banale, cauta mereu ineditul in orice si perspectivele perfecte pentru un album foto original. Vei face mai multe fotografii ca de obicei, ele nu trebuie sa fie perfecte pentru ca asta e si ideea proiectului, sa arati celor care iti admira fotografiile ca esti un om cu o viata normala, ca a oricaror altor oameni din jurul tau.

Proiect fotografic autoportrete. De multe ori fotograful nu prea apare in multe dintre fotografiile sale. Asa ca poti incepe un proiect fotografic in care sa te arati lumii incepand sa faci fotografii autoportret in fiecare zi sau poate saptamanal, lunar. Daca proiectul fotografic va fi lunar, adica te fotografiezi intr-o anumita zi din luna alege ziua de nastere si repeta fotografia fix la acea data de fiecare data. Poti sa schimbi perspective, decoruri, locatii, sa surprinzi si crampeie din viata ta pentru a face mai interesante fotografiile din albumul tau inedit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.