Obiective inedite care iti vor permite sa obtii rezultate spectaculoase de fiecare data cand folosesti aparatul foto

Obiectivele inedite iti permit sa fotografiezi orice doresti fara pic de efort si cu rezultate notabile.

Foarte multe obiective sunt lansate in ultima perioada si fiecare vine cu o serie de caracteristici unice pentru a impresiona fotografii amatori si profesionisti. Daca vrei sa renunti la Photoshop si sa ai fotografii creative si efecte interesante obtinute direct in timpul sesiunilor de fotografiere te vei indrepta spre obiectivele inedite, ciudate, ca design si ca functii. Cu astfel de obiective inedite sesiunile de fotografiere vor fi mai simple si fotografiile rezultate vor fi gata de a fi incluse in albume foto personale si in portofolii.

Un obiectiv bun iti permite sa fotografiezi usor si rapid orice se afla in fata sa, indiferent de forma, distanta, textura. Dar cand vrei sa ai cele mai tari fotografii si sa nu mai petreci atat de mult timp in Photoshop singurii tai aliati vor fi obiectivele ciudate, care permit fotografierea creativa a obiectelor din fata lor. Care sunt cele mai ciudate obiective si prin ce se diferentiaza de cele obisnuite?

Venus Optics Laowa 24mm f/14. Daca nu ai auzit niciodata despre acest obiectiv ciudat s-ar putea sa fi pierdut o ocazie importanta de a avea niste fotografii senzationale. Obiectivul este unul pentru macro, mareste destul de mult orice vrei sa fotografiezi, cu raport 2:1, distanta de focalizare minima e de 45.72 cm si distanta de lucru de 2 cm. Practic te apropii foarte tare de orice fel de obiecte vrei sa fotografiezi, ai si lumina LED incorporata, obiectivul e rezistent la apa, greutatea sa e foarte mica 0.45 kg. Este full frame, are Manual Focus, diafragma maxima e de f/14, focala fixa de 24mm. Da, e ciudatel, dar iti faci treaba cu el daca esti profesionist si vrei fotografii macro de calitate, pe care nu le vezi la alti fotografi.

Lensbaby Obscura 16mm. Daca iti plac provocarile cat fotografiezi atunci Lensbaby Obscura 16mm e pentru tine. Este un obiectiv tip pinhole, nu ai cum sa obtii un focus cu asa ceva, ai doar trei „setari” din care alegi una f/22, f/45 si f/90, fotografiile obtinute vor fi diferite in functie de alegerile pe care le vei face. Nu vei mai face doar fotografii banale, te va obliga sa fii creativ si sa incerci sa iti depasesti limitele. Si cea mai tare veste este ca poti sa montezi obiectivul pe orice fel de aparat ti-ai dori. Pentru pretul plati, vreo 250 dolari, ai un obiectiv excelent si vei fotografia ca un profesionist absolut orice. Distanta focala e de 16 mm, formatul compatibil camere mirrorless, tipul focusului e 35 mm full frame, APS-C si 4/3 senzori.

Lensbaby Trio 28mm f/3.5. Tot de la Lensbaby vine si obiectivul la fel de ciudat Lensbaby Trio 28mm f/3.5. Obictivul are un design ciudat, ai trei lentile in el, Sweet, Velvet si Twist. Un cadran care se roteste iti permite sa schimbi lentilele intre ele. Daca esti creativ si vrei sa ai cu ce te juca mereu o investitie intr-un astfel de obiectiv e o varianta excelenta. Cu lentilele Twist obtii o fotografie asemanatoare cu una facuta cu lentile Petzval, ai si bokeh care inconjoara un centru foarte bine focalizat, o fotografie de calitate obtinuta pana la urma. Cu lentilele Sweet ai acelasi centru „sharp”, dar apare un bokeh gradual. Lentilele Velvet permite obtinerea unui efect soft.

Meyer Optik Gorlitz 100mm Trioplan f/2.8 II. Vrei bokeh unic, ai nevoie de Meyer Optik Gorlitz 100mm Trioplan f/2.8 II. De ce sunt atat de vanate aceste obiective? Pentru ca te ajuta sa obtii foarte usor efectul bokeh balon de sapun. Efectul incredibil de balon de sapun e obtinut cu ajutorul unei modificari la diafragma de 15. Contrastul si rezolutia sunt imbunatatite, toate fotografiile vor iesi perfect cu Meyer Optik Gorlitz 100mm Trioplan f/2.8 II. Obiectivul e simplu de utilizat, rezista bine la uzura, se poate monta pe orice fel de aparate foto care permit obiective diferite. Zonele blurate sunt si ele impresionante pentru fiecare fotografie, iar daca se foloseste si macro scala imaginilior ajunge la 2:1, excelenta pentru fotografii artistice macro.

Lensbaby 35mm Burnside f/2.8. Ai control total asupra efectului bokeh si asupra calitatii sale cu Lensbaby 35mm Burnside f/2.8. Obiectivul vine cu doua diafragme separate si control bokeh usor, poti ajusta dintr-o miscare cat de mult bokeh vrei pe fotografii. Se va controla si calitatea per total a bokeh-ului si cat de multa vignetare apare pe imagini-vignetarea se refera la reducerea luminozitatii/saturatiei unei fotografii la periferie fata de centrul ei. Zona de focus poate fi mare sau mica, tu alegi. Sticla este tratata pentru a reduce efectul de ghosting, de unde si o acuratete mai mare a culorilor si contrast infinit mai bun decat la orice fel de alt obiectiv. Fanii bokeh trebui sa aiba acest obiectiv in arsenalul lor daca isi doresc fotografii altfel, profesioniste si efecte de calitate in orice fotografie facuta.

Alte tipuri ciudate de obiective pentru profesionisti: obiectiv „fisheye”, ochi de peste, obiective ultra-fast, cu aperturi foarte mari, ultra-macro, cu marire „life size” pentru detalii foarte mici surprinse usor, ultra-teleobiective, pentru fotografii ale unor obiecte aflate la distante foarte mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.