Locuri inedite din preajma ta unde vei putea realiza fotografii macro originale

Fotografiile macro surprinzatoare pot fi facute in cele mai banale locuri din preajma ta.

Fotografiile macro sunt un mod creativ de a surprinde in cel mai mic detaliu obiecte banale si zone foarte mici. Provocarea e imensa mai ales ca vei folosi un obiectiv macro si va trebui sa fii foarte aproape de “subiectii” tai ca sa ai cele mai tari fotografii facute vreodata. Multi fotografi profesionisti sau amatori se gandesc imediat la locuri “clasice” in care sa faca astfel de fotografii, pe strada, poate in alte tari, orase, unde chiar ai ce fotografia. Insa fotografiile macro inedite si interesante se pot face mult mai aproape de tine daca ai putina imaginatie si multa creativitate.

Fotografia macro este diferita de alte tipuri de fotografii. Nu poti sa o faci oriunde, ai nevoie de locuri si de “subiecti” aproape perfecte/perfecti pentru a avea la final o fotografie care poate fi pusa in orice expozitie sau in portofoliul personal. Ai vazut cu siguranta multe fotografii macro facute pe strada, in natura, in orase si locuri in care chiar ai ce fotografia. Dar te-ai gandit ca si in apropierea ta, foarte aproape de tine chiar, se pot afla locuri inedite unde fotografia macro va fi mult mai simplu de realizat. Iata in continuare doar cateva idei de locuri inedite din preajma ta perfecte pentru fotografii macro originale.

Propria locuinta. Nu trebuie sa te gandesti atat de departe cand vine vorba despre fotografia macro. Vei gasi cu siguranta numeroase surse de inspiratie si locuri interesante chiar in casa sau in jurul sau. Poti sa incepi sa cauti cele mai potrivite locuri pentru fotografia macro mergand intr-o camera a locuintei pe care nu o frecventezi atat de des.

Chiar si in sufragerie vei descoperi obiecte si lucruri, zone interesante unde ai putea incepe sa faci fotografii macro. Incearca diferite unghiuri, compozitii, cauta forme interesante, linii, anumite tipuri de modele la care nu te-ai fi gandit in alte conditii. Aproprie-te de lucruri si obiecte si descopera-le. O lampa sau un obiect de decor se poate transforma intr-o fotografie macro in care detaliile de pe aceasta/acesta vor fi cele mai importante. Culorile si texturile inedite vor iesi la iveala pe masura ce iti dai voie sa iti redescoperi sufrageria sau oricare alta camera.

Sau foarte bine poti merge in baie si poti da drumul la dus, la apa de la chiuveta si te poti juca cu obiectivul macro pentru a redescoperi frumusetea apei si a picaturilor de apa. Cu o lumina buna si multa imaginatie, rabdare, vei obtine fotografii demne de orice expozitie fara sa faci niciun pas in afara locuintei tale si fara sa cheltuiesti nimic pe transport.

Biroul de la job. Daca vrei sa ai multe fotografii macro inedite te vei indrepta si spre biroul tau, spre job. De la pixuri si poate stilouri, agrafe de hartie, capsatoare, creioane, foi colorate. E suficient sa te lasi inspirat de ce vezi in jur si sa cauti mereu sa ai cele mai bune fotografii macro realizate fara pic de efort. Pe langa obiectele de pe birou sau din jurul sau mai ai si o biblioteca poate, zone din birou unde ai o floare, ai ferestrele care permit luminii naturale sa intre in birou, deci te poti juca cu lumini si umbre foarte usor.

In birouri e bine sa te concentrezi mai mult pe zonele cele mai importante, dar sa nu le neglijezi si pe cele in care pare ca nu prea ai ce face. Un colt, o parte a biroului unde nu ai nimic, dar unde cade lumina foarte frumos pe lemn ar putea fi un punct de pornire pentru urmatoarele fotografii macro reusite.

Curtea casei. Insectele si florile, copacii, arbustii din gradina ta sunt de departe cele mai apreciate cand vrei sa realizezi cele mai tari fotografii macro. Texturile, modelele pe care le descoperi umbland prin curte, lumina interesanta din anumite zone, toate te vor ajuta sa ai fotografii macro de calitate. Si spre deosebire de alte locuri unde ai vrea sa faci fotografii macro, in curte vei gasi imediat idei si locuri inedite, zone inedite si „subiecti” pentru fotografii in doar cateva minute sau chiar secunde. Nu trebuie sa fii profesionist ca sa iti dai seama cand o floare sau un grup de flori, de arbusti, o ramura a unui copac cu niste imperfectiuni vor fi subiectii perfecti pentru fotografiile macro.

Camara/beciul casei. Multa lume se gandeste la zone foarte mari, cu suprafete mari, unde sa poata gasi cat mai multe elemente si subiecti pentru fotografiile macro. Numai ca in camara sau in beci s-ar putea sa ai mult mai multe sanse sa obtii cele mai tari fotografii macro. De obicei aceste camere, zone sunt mai intunecate, ai lumina care abia patrunde sau nu patrunde deloc, ai foarte multe obiecte interesante depozitate acolo pe care le poti transforma in „subiecti” pentru fotografiile macro.

De la ustensile pentru gradina, scule, borcane cu de toate pana la sticle cu bauturi alcoolice sau cu foarte multe bunatati de sezon, pe toate le vei avea la dispozitie si vei gasi cu siguranta detalii si unghiuri pentru fotografii macro ce vor lasa cu gura cascata orice audienta.

Foisorul. Daca stai la casa cu siguranta ti-ai facut si un foisor. E locul acela din curte unde te relaxezi vara, toamna, primavara, unde iti primesti prietenii si familia si unde vei avea mereu cele mai frumoase momente. Cand vrei fotografii macro cu totul altfel te vei indrepta spre el pentru ca ai o lumina deosebita, ai lemn, ai si alte materiale care iti vor permite sa surprinzi detalii inedite si interesante, ai multe zone de interes si poate obiecte de decor, mobilier care ar putea servi ca „subiecti” perfecti pentru fotografia macro profesionista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.