Joburi mai putin cunoscute pe care le poate avea un fotograf profesionist

Poti gasi oricand joburi inedite pentru fotografi profesionisti si iti poti vedea visul cu ochii

Fotografii profesionisti sunt deja obisnuiti cu tot felul de joburi. Ai atat de multe facut si atat de multi clienti de multumiti incat, la un moment dat, bucuria de a merge la evenimente de orice natura se transforma in monotonie. Daca vrei sa iesi din monotonie trebuie sa iti cauti si altfel de joburi. Si credem ca am gasit cateva dintre cele mai potrivite pentru experienta ta si pentru fotografii profesionisti.

Dupa ceva ani de experienta si de fotografii facute in cele mai neasteptate locuri si pe la toate evenimentele posibile incepi sa te plictisesti si sa cauti si altceva, sa faci si altfel de fotografii. Cu putina documentare si ceva rabdare vei gasi un job potrivit. Ca sa nu cauti peste tot si sa pierzi timp am pregatit o lista cuprinzatoare de joburi altfel pentru fotografii profesionisti.

Fotograf pentru coperta cartilor. La modul realist vorbind, cand alegi o carte o alegi in functie de cum arata coperta, cat de atragatoare este. Coperta ofera cititorilor o prima impresie generala despre continut si despre atmosfera regasita in carte. Fotografii specializati pe fotografii pentru coperta cartilor sunt cei mai in masura sa ofere editurilor cele mai bune poze originale pentru a putea vinde cat mai rapid orice fel de carte scoasa pe piata. E un fel de fotografie de produs, dar mult mai complicata pentru ca ai de gandit impreuna cu echipa editurii cea mai tare fotografie posibila realizata doar pentru coperta respectiva. Exista si agentii care te pot angaja si ajuta sa ajungi la cei mai puternici de pe piata, insa e mai bine sa cauti tu editurile si sa iti oferi serviciile. E nevoie de experienta, de rabdare, de ceva imaginatie si de foarte mult curaj sa lucrezi cu toate editurile mari de pe piata.

Fotograf pe platourile de filmare. Daca ti-ai dorit sa fii mereu pe platourile de filmare si sa vezi cum se fac diverse seriale si filme asta e jobul perfect pentru tine. Ca fotograf pentru platourile de filmare vei fi mereu langa regizor si actori, vei fotografia tot ce ti se spune pentru promovare si tot felul de materiale de dupa terminarea filmarilor, pentru marketing. Trebuie sa ai experienta vasta ca sa fii angajat, sa ai si portofoliu solid, dar cel mai important este sa fii pasionat de ceea ce faci si sa stii sa surprinzi cele mai tari cadre.

Fotograf la Casa Alba. Da, pare un job de vis, dar nu e imposibil. Si la Casa Alba e nevoie de fotograf oficial, care sa ofere publicului cate ceva din tot ce se intampla acolo si in afara Casei Albe, la tot felul de evenimente unde participa si presedintele si cei din echipa sa. Si daca nu ajungi fix la Casa Alba din prima ai sansa sa fii alaturi de membri ai autoritatilor guvernamentale, se cauta si acolo fotografi mai ales in campanii. Cu un portofoliu bun si foarte multa rabdare, perseverenta si o viza de America, poate si cetatenie poti sa ajungi sa fii si fotograf la Casa Alba.

Fotograf de brand. Da, suna cam pompos si abstract, dar e un job interesant la care poate nu te-ai gandit daca ai o cariera in spate ca fotograf. Sunt atat de multe firme si branduri care au produse si servicii de vandut incat e imposibil sa nu iti gasesti un job perfect ca fotograf de brand. Trebuie mai intai sa ai portofoliu solid si sa demonstrezi ce poti face in fata angajatorilor, dar dupa ce obtii jobul vei avea ce fotografia si ce vedea. Fotografia de brand este total diferita de fotografiile simple, implica si fotografie de produs si trebuie sa te ghidezi mereu dupa manualul de brand si dupa valorile brandului respectiv. O fotografie valoreaza cat o mie de cuvinte, brandurile vand mai degraba cu imaginile si campaniile gandite, atrag clientii cu fotografii bestiale si cu o serie de detalii interesante surprinse chiar de fotografi specializati in fotografia de brand. Se castiga bine si ai si foarte multe oportunitati odata ce intri in lumea brandului si brandingului.

Fotograf de produs pentru e-commerce. E un job ce seamana mult cu cel de fotograf de brand, dar nu e acelasi lucru. Practic te vei ocupa de fotografiile pentru site-uri, fotografiile de produs pentru web. E nevoie de aparatura de calitate, de tehnici moderne de editare si de fotografiere in asa fel incat clientul sa stie foarte bine ce cumpara doar daca se uita la fotografie. Toate pozele trebuie sa fie de calitate, e nevoie de foarte multe fotografii si de timp pierdut, rabdare, dar jobul e unul excelent si ai de castigat pentru ca totul se desfasoara astazi in on-line si e nevoie de fotografii de prezentare pentru orice. Un ochi format pentru design si selectarea unor produse si a unui mediu in care sunt produsele sunt obligatorii daca vrei un astfel de job complicat si complex.

Fotograf in imobiliare. In domeniul imobiliarelor, mai mult decat oriunde, e nevoie de fotografii de calitate si de fotografi care stiu cum sa puna in valoare orice fel de spatiu interior si exterior. Poti sa lucrezi pe cont propriu, poti fi angajatul unei agentii de imobiliare, e alegerea ta. Trebuie sa te pricepi si la aranjarea locatiilor si la pregatirea fotografiilor, spatiilor, la compozitie in asa fel incat sa ai de fiecare data cele mai bune fotografii de prezentare. E ca si cum ai face fotografii de produs, doar ca produsul tau e acum o proprietate. Experienta si multa munca, imaginatia si rabdarea, toate te vor ajuta sa ai cele mai bune rezultate.

Alte exemple de joburi inedite, neobisnuite pe care le poate avea un fotograf profesionist:

Fotograf specializat in fotografia 360 grade;

Fotograf specializat in fotografie aeriana;

Fotograf specializat in astrofotografie;

Fotograf culinar, pentru mancare;

Fotograf medical;

Fotograf criminalist;

Fotograf specializat in fotografia pe timp de noapte;

Fotograf specializat pe fotografia stiintifica;

Fotograf specializat pe fotografia subacvatica;

Fotograf specializat pe fotografia documentara;

Fotograf specializat pe fotografia artistica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.