Accesorii creative pentru fotografii originale si o altfel de perspectiva asupra realitatii din fata obiectivului

Fotografiile interesante pot fi facute si cu accesorii, lucruri banale folosite intr-un mod inedit.

Accesoriile pentru aparatul foto profesional te ajuta in cele mai multe cazuri sa rezolvi mai rapid anumite lucruri pe care nu le-ai fi putut face daca aveai doar camera foto. De la trepied la diverse obiective, la geanta sau la dispozitivele pentru controlul luminii si ajustarea ei, toate fac parte din categoria accesoriilor clasice, obisnuite. Daca vrei fotografii creative insa vei cauta si alte accesorii in jurul tau pentru o fotografie originala, unica si o perspectiva pe care nu o vei vedea la niciun alt fotograf.

Accesoriile inedite, creative sunt de gasit in jurul tau. E suficient sa te gandesti putin, sa iti lasi “imaginatia” sa zburde si vei putea pune pe masa o multime de lucruri si dispozitive la care nici nu te-ai gandit pana atunci. Astfel de accesorii inedite iti asigura nu numai fotografii altfel, dar si o atentie mai mare din partea publicului tau si apreciere, interes mai mare pentru creatiile tale. Iata doar cateva exemple de accesorii inedite pe care le poti utiliza si tu la urmatoarea sedinta foto.

Stroboscop. Stroboscopul este un accesoriu creativ pentru fotografii interesante si originale. Chiar daca la inceput iti va fi greu sa te obisnuiesti cu el si cu face, pentru ca tinzi sa folosesti mai mult lumina naturala si accesoriile clasice, odata ce stii cum sa il manevrezi vei trece la alt nivel in privinta fotografiei profesioniste. Investeste in mai multe accesorii de acest fel si in modalitati de a actiona de la distanta echipamentul. Ce vei putea obtine in materie de fotografie daca vei folosi un stroboscop?

Vei fotografia o picatura de apa in aer, lumina de pe fundal te va ajuta doar daca stii cum sa o manevrezi cand te decizi sa fotografiezi rapid picatura de apa care isi urmeaza drumul firesc spre sol. Foarte bine poti sa obtii un background negru si o fotografie cu expunere redusa, asta daca ai si un blitz mai puternic si lumina mai multa pe subiectii din fata obiectivului. Fotografia stroboscopica este de departe cea mai populara cand folosestia astfel de accesorii, poti fotografia in mod repetat aceeasi scena cu un puls la viteza foarte mare. Trepiedul e obligatoriu daca vrei sa ai cele mai tari fotografii cu stroboscop.

Stick cu lumina LED. Cu acest tip de accesorii ai nevoie de expunere prelungita, trepiedul e obligatoriu daca vrei sa ai si fotografii reusite de fiecare data. Poti sa le programezi usor, obtii adevarate opere de arta daca stii cum sa le folosesti corect si cat mai creativ. Tu controlezi lumina, cantitatea de lumina si unghiurile, asa ca ai o flexibilitate mai mare ca in cazul oricarei surse de lumina. Pe piata sunt momentan doar doua modele mai importante, de la branduri cunoscute, dar pe viitor, pe masura ce tot mai multa lume va folosi un asemenea accesoriu foto vor aparea mult mai multe variante si mult mai bune si mai simplu de folosit.

Lentile sub forma de sfera. Iti permit sa faci niste fotografii pe care, cu alte accesorii obisnuite, nu ai fi avut cum sa le faci niciodata. Sunt simplu de folosit, doar le pui in fata obiectivului cand fotografiezi si ai grija sa ai o focalizare corecta. De la portrete la peisaje senzationale, pe toate le poti surprinde prin sfera din sticla pentru cele mai moderne si mai tari fotografii pe care le-ai facut pana acum.

Lentilele pot sta la sol, in aer, pot sa fie suspendate pe diverse suprafete, pot sa atarne. Creativitatea ta e limita, asa ca ar fi bine sa iti faci un plan inainte de a folosi acest accesoriu inedit pentru fotografie ca sa nu ratezi nicio sansa de a avea fotografii de nota 10, apreciate in permanenta, indiferent unde le vei expune.

Prisme. Prisma va refracta lumina, oferind un efect surprinzator daca e folosita in timpul fotografierii. Lumina va fi redirectionata foarte usor pentru crearea unui efect interesant de dublare. Si tot prisma va deveni utila cand vrei sa proiectezi un curcubeu pe o suprafata. Daca mai adaugi si filtre fractale, care te vor ajuta sa obtii rezultate prismatice, interesante si cool vei avea niste fotografii de portret unice, care vor atrage atentia in orice expozitie.

Vata de otel. Intalnita mai ales in industrie, vata de otel este un produs care se poate transforma intr-un accesoriu interesant in fotografie. Pentru ca are o structura si o textura inedite vata de otel va „arunca” tot felul de lumini, se va aprinde, vei avea o lumina unicat peste tot in jur si iti va permite sa ai fotografii care nu vor semana cu nimic din ce obtineai cu accesorii obisnuite. Desi e extrem de simplu de folosit, vata de otel e foarte periculoasa, deci trebuie sa ai grija mare ce faci cu ea si cum o vei utiliza pentru fotografiere.

Tuburi de metal si umbrele. O teava din cupru cu un diametru cat mai mare sau mai mic, daca vrei, va fi un accesoriu inedit pentru urmatoarea ta sedinta foto. In jurul fotografiei vei avea un „cerc de foc”, poate fi o rama in jurul unei fotografii interesante, rama virtuala, desigur.

Si umbrelele sunt accesorii pe care nu trebuie sa le uiti atunci cand te gandesti la o compozitie creativa. Pot sta undeva in spatele subiectilor, subiectii le pot tine pe umar, pot acoperi anume parti ale corpului. Umbrelele pot incadra subiectii si te pot ajuta sa ai o fotografie perfecta din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.