Orase perfecte pentru fotografii urbane reusite in orice sezon

Fotografia urbana isi atinge potentialul maxim daca stii sa alegi si orasul in care realizezi fotografiile.

Fotografia urbana este un tip de fotografie destul de greu de realizat. Ea presupune surprinderea aspectelor interesante din mediul urban, combinand elemente specifice mai multor tipuri de fotografie, portret, fotografia de peisaj, fotografia documentara, fotografia artistica, fotografia arhitecturala, dar si fotojurnalismul.

Nu poti realiza cele mai interesante fotografii urbane oriunde. Ai nevoie si de un cadru perfect si de o multime de elemente care sa iti „insufleteasca” fiecare fotografie in parte. In lume exista cateva orase unde le ai pe toate si unde poti realiza cele mai tari fotografii urbane.

Fotografia urbana nu trebuie confundata cu fotografia de strada. Fotografii pasionati si specializati pe fotografia de strada vor realiza fotografii in care apar oamenii si doar ei, personajele centrale ale fotografiilor. E mai degraba o fotografie emotionale, surprinzi esenta vietii de zi cu zi, umorul, tristetea, mondenul, ridicolul, toate aspectele realitatii din fata obiectivului fix asa cum sunt ele.

Fotografia urbana nu se limiteaza doar la fotografierea oamenilor. Se concentreaza mai degraba pe studiul obiectelor si elementelor din mediul urban si pune accentul pe tot ce inconjoara fotograful, pe atmosfera surprinsa cu maiestrie. Sunt fotografiate spatii, zone din orase, subiecti, culori, animale, peisaje, detalii, poate aspecte abstracte din mediul urban. Daca nu ai gasit inca orasele ideale pentru fotografia urbana profesionista iti recomandam noi cateva orase splendide in randurile ce urmeaza.

Paris. Pe lista de orase in care poti sa surprinzi cele mai interesante fotografii urbane si cadre autentice nu avea cum sa nu fie si capitala Frantei, Paris. Ai arhitectura unica, o cultura pe care o poti fotografia in toata splendoarea sa, locuri iconice in care poti merge pentru seturi de fotografii numai bune de expozitie. Obiectivele turistice si zonele care le inconjoara, stradutele tipice ale Parisului, cartierele celebre din Paris, toate pot fi subiect al fotografiei urbane. Atentie la legislatia legata de fotografiere in Paris, e bine sa realizezi fotografiile pentru tine. si sa nu mergi acolo pentru fotografii comerciale pentru ca s-ar putea sa ai probleme cu autoritatile.

Rio de Janeiro. E un oras splendid cu numeroase locuri unde poti face fotografii urbane de senzatie, dar ai si plaja, ai lume multa care iti poate aduce la viata fiecare fotografie. Cele mai spectaculoase fotografii urbane le poti face in asa numitele favele, dar e bine sa aveti un tur ghidat in zona ca sa puteti surprinde in siguranta tot ce v-ati propus. Fotografii urbane color sau in alb-negru, nu conteaza ce vrei sa faci in Rio de Janeiro, acolo ai locul perfect pentru teste si pentru fotografii profesioniste care vor fi apreciate de catre publicul tau.

New York. Orasul care nu doarme niciodata, New York iti permite sa realizezi oriunde fotografii urbane iconice, originale. Un oras al contrastelor, New York, un oras vibrant cu o cultura aparte, o cultura urbana bine dezvoltata care abia asteapta sa fie descoperita si pusa in valoare in fiecare fotografie in parte. Diversitatea culturala este ca un magnet pentru fotografii amatori si profesionisti dornici sa realizeze poate cele mai interesante fotografii stradale, urbane din cariera lor.

Mumbai. Daca vrei fotografii urbane cu adevarat vibrante mergi in India, mai exact in Mumbai. Strazile foarte aglomerate si cartierele in care de abia mai ai loc sa arunci un ac, culorile fermecatoare, toate sunt cadrul perfect pentru fotografiile urbane. Dhobi Ghat ar putea fi un punct de atractie pentru fotografii care cauta cel mai interesant decor pentru fotografia urbana. Acolo e o spalatorie in aer liber unde sunt curatate si igienizate cum se poate zeci de rufe murdare. Si mai sunt o multime de locuri si strazi din Mumbai unde vei putea sa iti pui in practica ideile si sa ai si cele mai reusite fotografii urbane pentru urmatoarea expozitie tematica.

Marrakech. E cel mai bun si mai apreciat loc din Maroc, cadrul perfect pentru fotografia urbana. Pe fiecare straduta vei gasi o multime de oportunitati si cadre pentru fotografia stradala, urbana. Condimente, serpi, oameni de toate tipurile care misuna pe strazile parca prea aglomerate si prea curate pentru toata populatia de acolo, iata ce vei descopri in Marrakech. In plus, orasul are si o multime de obiective turistice si zone pe care le poti fotografia in orice perioada din zi si din an pentru a surprinde cu adevarat viata strazii, vibratia stradutelor din Marrakech.

Hong Kong. Pe strazile foarte inguste din Hong Kong vei gasi o multime de contraste pe care le vei putea valorifica in fotografia urbana. Vanzatori chinezi traditionali, comertul modern, mixul perfect de culturi si de idei, aglomeratia tipica unui oras mare, toate fac parte din viata de zi cu zi din Hong Kong. Daca vrei fotografii urbane, stradale si mai interesante poti folosi expunerea prelungita pentru a avea viata de acolo surprinsa in fiecare cadru.

Londra. E un oras in care modernul si anticul pot fi observate pe fiecare strada sau straduta, asa ca fotografiile urbane realizate acolo chiar sunt unele spectaculoase. Diversitatea si culturile atat de diferite, cultura unica londoneza si britanica, iata doar doua motive sa mergi in Londra pentru urmatoarea sesiune dedicata fotografiei urbane. Ai obiective turiste o multime si strazi, zone iconice de fotografiat, ai oameni multi si agitatie, ai si locuri de unde sa faci cele mai tari fotografii urbane, stradale.

Lisabona. Capitala Portugaliei te intapina cu o cultura aparte, cu strazi cu un farmec aparte, cu oameni care misuna peste tot si mijloace de transport pe care le poti surprinde oricand in miscarile lor permanente prin oras. Arhitectura te va cuceri si se va transforma in decorul perfect pentru fotografia urbana, ai si multe lacasuri de cult, locuri in care credinta parca devine mai puternica si mai relevanta ca oricand. Din perspectiva fotografiei urbane sau stradale Lisabona poate concura oricand cu Parisul si de multe ori e aleasa in defavoarea capitalei Frantei pentru ca e ceva mai usor de abordat si cadrele interesante parca apar la tot pasul, mai repede decat in Paris…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.