Locuri speciale de pe Terra unde poti obtine fotografii unice ale vietii salbatice

Fotografierea vietii salbatice in toata splendoarea sa depinde si de locurile alese pentru fotografie.

Cum devii un fotograf al vietii salbatice profesionist? Mergi in salbaticie si fotografiei aproape tot ce prinzi in fata obiectivului foto. Desi omul a transformat complet foarte multe zone salbatice au mai ramas inca locuri neatinse de mana omului sau de piciorul sau unde viata salbatica este mereu surprinzatoare si unde fotografii profesionisti sau amatori vor gasi mereu fauna si flora numai bune de fotografiat.

Viata salbatica surprinsa in fotografii originale, unice, din unghiuri interesante, creative nu se compara cu nimic altceva. Daca esti fotograf si vrei sa dovedesti cat de bun esti mergi in zonele unde ai viata salbatica si unde poti sa vezi si sa fotografiezi animale, plante, o viata salbatica asa cum nu ai mai vazut-o nicaieri. Daca nu ai descoperit inca locurile perfecte pentru fotografierea vietii salbatice iti propunem noi cateva in randurile ce urmeaza.

Parcul National Ranthambore din India. Din octombrie pana in aprilie poti vizita Parcul National Ranthambore, India pentru fotografii unice ale vietii salbatice. Doar aici ai tigri in salbaticie, ai si tigri bengalezi regali, specii unice splendide. Si pentru fotografii si mai spectaculoase poti sa te folosesti de inaltimea fortului antic Ranthambore. Fauna si flora din zona sunt mereu pregatite sa se afle in fata obiectivului fotografului amator sau profesionist, apropierea de Triunghiul de Aur al Indiei, Delhi, Agra si Jaipur va transforma calatoria in aceasta destinatie intr-o experienta de neuitat. Albumele de fotografii pe care le vei avea cu siguranta la intoarcere vor fi o rasplata pentru tot efortul depus si pentru munca din teren.

Parcul National Yellowstone din SUA. Din aprilie pana in mai si din septembrie in noiembrie te poti indrepta spre Parcul National Yellowstone daca vrei sa fotografiezi viata salbatica in toata splendoarea sa. Ai la dispozitie un gheizer urias foarte activ mereu, ai viata salbatica la dispozitia ta, iar ceva mai departe in Parcul National vei da de alt Parc National, Grand Tetons, unde poti vedea si surprinde prin obiectivul camerei foto elani, dar poti vedea si ursi sau turme de bizoni in Valea Lamar. Tot ce iti ramane de facut este sa ai baterie de rezerva pentru aparatul foto, suficient spatiu pe cardul de memorie sau carduri de memorie de schimb si sa te inarmezi cu rabdare si creativitate.

Parcul National Yala din Sri Lanka. Din februarie pana in iunie in fiecare an poti sa poposesti in Parcul National Yala din Sri Lanka pentru a fotografia leoparzi, ursi, chiar si elefanti, bivoli. Parcul se lauda cu cea mai mare densitate de leoparzi din lume aflati intr-o anumita zona geografica. Cele mai tari si mai surprinzatoare fotografii le vei face in timpul unui safari, mai ales ca vei avea si intimitatea de care ai nevoie si acces in cele mai interesante locuri din Parcul National. Doar un aparat foto modern iti trebuie si ceva curaj ca sa te aventurezi in salbaticie chiar si in safari. Dar curajul tau va fi rasplatit din plin odata ce incepi sa fotografiezi tot ce iti trece prin fata obiectivului foto.

Rezervatia Naturala Son Tra din Vietnam. Din februarie pana in mai ai tot timpul sa te indrepti spre alta destinatie de vis pentru fotografii care cauta locuri unice pentru a surprinde viata salbatica. Daca vrei sa fotografiezi o specie extrem de greu de gasit in toata lumea poti merge in Rezervatia Naturala Son Tra pentru a surprinde langurii, o specie aparte a acestora. Specia de langur traieste in peninsula Son Tra si doar acolo, aproape de Da Nang in Vietnam si e poreclita maimuta de munta. Un teleobiectiv sau mai multe, un trepied pe care te poti baza, echipamente impermeabile de calitate si esti gata de shooting. Dar si aici trebuie sa ai rabdare pentru ca animalutele nu sunt atat de incantate de vizitatori si tind sa se fereasca de obiectivul care le cauta mai mereu.

Queensland, in Australia. Tot anul poti merge acolo pentru a fotografia crocodili, testoase, caini dingo, balene, canguri sau ornitorinci. Din august pana in octombrie anumite specii de balene locale migreaza de-a lungul coastelor australiene. Iar daca vrei neaparat multe poze cu crocodili de apa sarata si cu viata salbatica neatinsa de om te vei indrepta spre Parcul National Daintree, la nord de Cairns. Cu atatea animale si foarte multe specii de plante, copaci in jur nu e de mirare ca fotografii din intreaga lume aleg sa isi petreaca zile bune aici pentru a surprinde cele mai tari cadre si a avea albume pe care le vor putea folosi in concursuri sau le vor putea posta fara probleme in on-line, le vor putea integra in expozitii interesante si unice.

Insulele Galapagos. Tot anul poti sa mergi in Insulele Galapagos pentru cele mai tari fotografii pe care le-ai facut pana acum in cariera ta. De la broaste testoase uriase la pinguini specifici zonei, la foci sau lei de mare, iguane, albastrosi sau cormorani, specii unice din Insulele Galapagos, pe toate le poti surprinde in toata frumusetea lor in cadrele tale. Cele 18 insule vulcanice si peste 100 de insulite vor fi locul perfect pentru sporturi de apa si pentru fotografii pe care nu le vei putea face in nicio alta parte a lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.