In ce orase poti face cele mai bune si mai reusite fotografii de arhitectura?

Fotografia de arhitectura este un tip de fotografie pe care o poti face in cele mai importante orase ale lumii.

Daca esti pasionat de fotografie sau esti fotograf profesionist stii prea bine ca sunt foarte multe tipuri de fotografie pe care le poti aborda in orice sesiune foto. Unul dintre tipurile de fotografie mai complicate si mai putin populare este fotografia de arhitectura. Fotografia de arhitectura are nevoie de tehnici specifice pentru a scoate in evidenta cadre de interior sau de exterior cu pastrarea fidelitatii fundamentelor fotografiei.

Consistenta imaginilor dintr-o serie e importanta in fotografia de arhitectura. Fotografia de arhitectura nu poate fi facuta oriunde, ai nevoie de cladiri si de stiluri arhitecturale care sa te ajute sa obtii fotografiile perfecte. Unde le vei gasi mai usor? In cele mai importante orase ale lumii.

Dincolo de orice rationamente tehnice si de toate caracteristicile sale, fotografia de arhitectura inseamna si emotie, ea trebuie sa trezeasca emotie, prin compozitie, lumini si umbre, texturi si spatialitate sau prin punctul de statie decisiv. O fotografie de arhitectura buna va fi cea care il va determina pe cel care o priveste sa isi doreasca sa viziteze cladirea fotografiata, structura fotografiata cu talent. Sunt cateva orase in lume care ofera cadrul perfect pentru fotografii de arhitectura exceptionale, numai bune de pus in albume si de inclus in expozitii originale.

Istanbul. Este poate cel mai bun oras pentru cei care vor sa realizeze fotografii de arhitectura superbe. Ai nevoie doar de un aparat foto profesionist, de cateva accesorii de baza, printre care si un trepied, si de timp, desigur. Istanbulul uimeste prin melanjul de stiluri arhitecturale si cladiri noi si vechi, patina istoriei se intrevede in orice parte te-ai uita. De la cladirile emblematice, obiective turistice, pana la cladirile obisnuite, unde locuiesc cetatenii din Istanbul, toate vor putea fi fotografiate in orice moment al zilei pentru o fotografie unica a arhitecturii turcesti si a celei orientale.

Hong Kong. In Hong Kong ai de toate, macarale, schele din bambus si zgârie-nori intr-un oras care ascunde numeroase minuni arhitecturale ce abia asteapta sa fie fotografiate. Jungla de beton nu e nicaieri atat de interesanta si de colorata cum e in Hong Kong. Fotografiile de arhitectura vor fi spectaculoase, la fel cum vor fi foarte interesante si cadrele de detaliu pe care le vei surprinde in timp ce te vei plimba printre cladirile care imbina modernul cu traditionalul specific zonei in care te afli. Pe langa obiective turistice pe care nu ai voie sa le ratezi, in Hong Kong vei gasi si o arhitectura pe care vei putea sa o fotografiezi din toate unghiurile posibile fara sa te saturi niciodata de ea si de frumusetea ei.

Beijing. De la cladiri de sute de ani care inca mai rezista si sunt foarte bine intretinute pana la centre sportive moderne, pe toate le poti fotografia in Beijing. Beijing te cucereste de prima data cand pasesti in oras prin arhitectura care nu seamana cu nimic ce ai vazut in alte parti ale lumii, cu modalitati de constructie a cladirilor care sfideaza parca orice logica si gravitatia. Fotografiile de arhitectura din Beijing iti vor iesi foarte bine mai ales daca te folosesti de lumini si umbre, de contrast si de tot ce iti ofera fiecare moment al zilei intr-o anumita parte a orasului. Perspectivele pe care le vei putea reda in fotografiile tale vor atrage atentia si vor cuceri publicul tau care se asteapta la o fotografie de arhitectura perfecta.

Tokyo. Capitala Japoniei are o arhitectura aparte, cladiri unicat, cultura este una unica si ea. Toate cladirile, mai noi sau mai vechi, pastrand parte din arhitectura din trecut sau cu o arhitectura cu totul noua, adaptata vremurilor moderne, sunt perfecte pentru fotografia de arhitectura. Ai unghiuri interesante de fotografiat, perspective pe care nu le poti surprinde in niciun alt oras cosmopolit, multe tipuri de arhitectura si de cladiri care merita sa fie in albumul tau foto dedicat fotografiei de arhitectura. Daca te inarmezi cu rabdare si stii ce cladiri si ce zone din oras sa alegi vei reusi sa iti surprinzi publicul cu fotografii de arhitectura pe care le vei putea avea oricand intr-o galerie de arta, intr-o expozitie proprie.

New York. New York e raiul fotografilor. Aici nu ai cum sa nu gasesti o cladire, un loc unde sa poti fotografia unghiuri si arhitecturi unicat. Fotografia de arhitectura din New York va fi diferita de restul fotografiilor de arhitectura din alte orase pentru ca aici poti sa fotografiezi orice vrei, din ce perspectiva vrei, ai cladiri moderne, dar si cladiri vechi foarte bine conservate, un mix de stiluri arhitecturale pe care cu greu il gasesti in alte zone ale lumii. Si tot in New York poti sa ai fotografii de la inaltime de arhitectura, care sa scoata in evidenta si mai multe detalii ale cladirilor si zonelor fotografiate.

Dubai. Pentru fotografii de arhitectura Dubaiul este un loc de joaca daca ne gandim la compozitie si un loc al incercarilor, al imaginatiei creative in fotografie. Poti gasi arhitectura unica si interesanta peste tot, ai stiluri moderne si clasice, traditionale combinate in asa fel incat totul sa fie perfect cand te uiti la o cladire sau la o zona de cladiri si cand le vei fotografia. Fotografia de arhitectura din Dubai va fi cu siguranta cea mai spectaculoasa si cea mai greu de realizat in acelasi timp, pentru ca acolo e mereu cald si zonele unde poti fotografia niste cladiri interesante sunt si destul de bine pazite sau prea indepartate, in zone in care ai acces mai greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.