Destinatii de neratat din Asia de Sud-Est pentru fotografii pasionati de fotografia inedita

In Asia poti descoperi locuri interesante unde poti face fotografia perfecta.

Sa obtii o fotografie inedita intr-un loc banal e cam greu. Daca ai ajuns deja sa cunosti prea bine Europa si vrei sa ai o experienta altfel si fotografii cu adevarat inedite te vei indrepta spre Asia de Sud-Est. Pe langa exotismul locurilor unde vei ajunge, cultura diferita de cea europeana, Asia de Sud-Est te intampina cu niste zone splendide, cu povesti nestiute si iti ofera motive suficiente sa fotografiezi tot ce prinzi in fata obiectivului.

O calatorie in Asia de Sud-Est este una pe care nu o vei uita. Daca esti fotograf amator sau profesionist si vrei fotografii inedite cu orice pret nu ai cum sa ratezi aceasta zona care iti ofera extrem de multe oportunitati. Ia aparatul foto cu tine, bateriile externe, bagajul de calatorie si descopera cele mai interesante locuri din Asia de Sud-Est. Poti incepe cu propunerile urmatoare si poti adauga pe lista oricand alte zone interesante pe care nu le-a descoperit nimeni pana acum.

Parcul Buddha, Vientiane, Laos. E un loc perfect pentru fotografii de peisaj si portrete, pentru ca ofera o panorama superba. Ai o gradina imensa flancata de statui budiste si hinduse, ai pe langa tine zei si zeite, animale, figuri pe care cu greu le recunosti daca nu ai trait in cultura respectiva. Aligatori, Buddha cu mai multe fete, sunt alte prezente care te vor soca, dar iti vor oferi sansa sa faci niste fotografii de calatorie numai bune de pus pe Instagram. Parcul se afla pe un rau, poti vedea Thailanda de acolo fara prea mare efort. Nu trebuie sa cauti prea mult o zona perfecta pentru fotografii, o gasesti la tot pasul. Totul e sa iti lasi imaginatia libera si sa iti pui creativitatea la treaba si cu siguranta vei avea fotografii inedite care isi vor gasi locul in albumele tale speciale.

Sicriele care atarna din Sagada, Filipine. Nu e vreo metafora, in Sagada chiar poti vedea si fotografia sicrie care atarna. Locul e cu atat mai special si mai interesant pentru fotografi pentru ca se afla in regiunea Cordillera din Nordul Luzon, faimoasa pentru terasele de orez parte a Patrimoniului UNESCO. Pana sa ajungi sa vezi sicriele din roca care par sa atarne trebuie sa treci printre copacii destul de multi din zona si sa depasesti Valea Echo intr-un drum de 15 minute. Fotografiile pe care le vei face aici sunt cu adevarat inedite, nu exista alt loc in lume unde vezi sicrie in astfel de pozitii si in astfel de locuri. Pentru localnici e ceva obisnuit si nu e nimic inedit, dar pentru fotografi va fi o experienta altfel de fiecare data cand ajung acolo.

Parcul Safari Calauit, insula Calauit din Palawan, Filipine. Daca esti pasionat de fauna si de animale salbatice trebuie neaparat sa ajungi in Parcul Safari Calauit. Ai zebre, girafe, crocodili, porci salbatici, antilope. La inceput vei fi putin debusolat pentru ca tinzi sa crezi ca te afli in Africa, dar e vorba de Filipine. Intr-un fel ai cumva dreptate, pentru ca multe animale au fost aduse aici din Kenya, cat era razboi acolo. Parcul e sanctuar din 1977 si are multe specii pe cale de disparitie, protejate. Orice fotografie vei face acolo va fi suprinzatoare si va avea cu siguranta un farmec aparte. Esti practic in Asia, dar ai in fata fauna din Africa, ceea ce este genial.

Raul zanelor si dunele de nisip din Mui Ne, Vietnam. De regula in acest oras de coasta vin mai mult cei pasionati de sporturi extreme si de plaja, cei care vor bronzul perfect. Dar Mui Ne e cunoscut in toata lumea pentru un fenomen ciudat numit raul zanelor. Exista un luciu de apa, care da impresia ca permite mersul pe apa, transformat rapid intr-un punct de atractie pentru credinciosi. Inconjurat de niste formatiuni din roca ciudate, care seamana cu niste varfuri care dispar in neant, fundalul se schimba imediat pe masura ce dunele de nisip apar ca prin magie pe masura ce te deplasezi prin zona. Fotografiile pe care le vei face aici vor fi spectaculoase, de domeniul S.F.-ului cu asa peisaje desprinse parca din filmele bune.

Dealul Bokor din Kampot, Cambodgia. Vrei sa vezi cu e intr-un oras abandonat? Mergi in Kampot. Ai biserici, temple, Palatul Bokor, un fost cazino si hotel de lux. Zona a fost devastata de razboi, cel din Vietnam si cele civile din Cambodgia, urmele inca se mai vad si astazi. Peisajul splendid de la ocean si locurile bizare din oras atrag fotografii din toata lumea si turistii. Fotografii vor descoperi acolo suficiente zone pentru fotografii inedite si niste combinatii de modern si de vechi pe care nu le ai niciunde in lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.