Cele mai bune orase pentru fotografii panoramice de la inaltime

Orasele unde poti face fotografii panoramice la inaltime sunt cele care au si zona montane in apropiere

Fotografiile facute de la inaltime, mai ales cand ai si peisaje superbe si orase cu arhitectura, cladiri si asezare unicat, nu au cum sa nu iasa bine. Conteaza mult locatia aleasa, locul in care te afli, va conta mult si ce fel arata orasul de la inaltime, daca ai lacuri sau zone montane ceva mai inalte.

Alegerea unui oras perfect pentru fotografiile panoramice la inaltime nu este chiar atat de simpla, insa odata ce ai descoperit orasul care iti ofera de toate poti incepe sa fotografiezi de la inaltime fara grija, totul va iesi perfect.

Inainte de a vedea ce orase poti alege pentru fotografiile la inaltime trebuie sa tii cont de cateva lucruri importante indiferent ca esti fotograf profesionist sau amator. Vei avea nevoie de teleobiectiv, de trepied stabil sau poate de mai multe tipuri de trepied, obiective, de ceva lumina buna, de zoom mare si focalizare, focus excelente. Nu te gandi la inaltimi prea mari cand ai de gand sa faci fotografii panoramice de sus pentru anumite zone, orase. Cauta mereu obiective turistice, cladiri care ies in evidenta si fotografiaza de la inaltime intreaga zona, folosind si teleobiectivul cu setarile corecte.

Ai rabdare si vei avea la final albumul foto perfect cu fotografii panoramice facute de la inaltime. Ce orase poti alege pentru urmatoarea ta sesiune foto?

Interlaken, Elvetia. Aflat intre doua lacuri alpine si la baza unor zone montane deosebite, orasul Interlaken pare desprins din filmele fantasy. Poti sa faci fotografii de la inaltime fara probleme, daca vremea iti permite sa urci putin pe munte, ai lacuri si luciu de apa pentru cele mai interesante efecte obtinute si fotografii unice. Plus ca te asteapta Palatul de Gheata, o pestera glaciara umpluta cu sculpturi de gheata si multe peisaje superbe, un oras care merita vazut si fotografiat si de la inaltime, dar si de la nivelul cladirilor minunate de acolo.

Annecy, Franta. Venetia Alpilor, asa se mai numeste orasul Annecy. Se afla in apropierea unui luciu de apa, lac, are multe canale cu apa, plus vedere spre Alpii Francezi. Ce sa iti doresti mai mult? De la inaltime arata fantastic mai ales cand apune soarele sau cand rasare soarele, cand se aprind luminile in oras. Primavara si vara ai natura splendida in jur si ceva mai departe de oras, in oras sunt doar flori si diverse evenimente culturale, deci ai ce fotografia.

Chamonix, Franta. Nu plecam din Franta fara sa amintim si de Chamonix de la baza Mont Blanc. E un oras pe care pasionatii de schi si sporturi de iarna il adora, dar si fotografii au ce fotografia acolo, mai ales daca prefera panorama de la inaltime. Calea ferata cu cremaliera Montenvers, Mer de Glace, cel mai mare ghetar al Frantei vor completa peisajele superbe si zona montana splendida, care te ajuta sa obtii cele mai tari fotografii de la inaltime.

St. Moritz, Elvetia. A gazduit olimpiade de iarna de doua ori, este cunoscut ca fiind un oras-statiune pentru iarna, unde poti practica in liniste sporturi de iarna si te poti distra cat doresti. Fotografii profesionisti au ocazia sa obtina fotografii panorama de la inaltime superbe, excelene pentru urmatoarele proiecte fotografice si albume. Nu conteaza ce moment al zilei alegi, St. Moritz vazut de sus este mereu perfect, iar peisajul si lumina, umbrele, muntele, cladirile si oamenii transforma totul intr-o adevarata feerie.

Vaduz, Liechtenstein. Vaduz este capitala Liechtenstein, una dintre cele mai mici tari din lume. Orasul se afla in munti, e micut si e perfect daca vrei sa faci fotografii panoramice de la inaltime. Castelul Vaduz, peisajele desprinse din basme si din filmele de aventuri, numarul mare de cladiri aranjate excelent pentru a oferi fotografului un cadru perfect de la inaltime, dar si zonele cu verdeata si zone montane aflate aproape de oras, toate vor recrea o compozitie unica. Inarmeaza-te cu rabdare, ia cu tine aparatul foto cel nou si incepe sa surprinzi frumusetea si misterele Vaduz de la inaltimea muntelui.

Innsbruck, Austria. Centrul vechi, arhitectura baroca, gotica, renascentista, Alpii austrieci, toate sunt caracteristici unice ale orasului Innsbruck. Nu uita sa fotografiezi si Goldenes Dachl, muntii si zapada te ajuta sa ai fotografii panoramice de la inaltime aproape de perfectiune mereu. Daca te nimeresti acolo iarna, cand sunt si sarbatorile, ai toate sansele sa ai si fotografii facute pe timp de noapte care vor emotiona privitorii albumelor tale si expozitiilor foto.

Salzburg, Austria. Sunetul Muzicii e un film de care a auzit toata lumea. Dincolo de film peisajele iconice pot sa faca parte din urmatorul tau album foto daca te indrepti spre Salzburg. Ai zona montana, inaltimi de la care sa faci fotografii panoramice ale orasului si imprejurimilor. Cu putina imaginatie si rabdare obtii fotografii unice pe care le vei putea pune in orice expozitie fara sa aiba nevoie de niciun fel de procesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.