Cele mai bune locatii recomandate pentru fotografii de portret reusite de fiecare data

Locurile potrivite pentru fotografiile portret, cu un fundal excelent, sunt chiar langa tine. Trebuie doar sa le descoperi.

Fotografia de portret este poate cea mai pretentioasa pentru ca ai nevoie de un fundal adecvat, de subiecti care sa inteleaga ce iti doresti de la ei ca sa iasa perfect toate fotografiile. Obtinerea unor fotografii de portret perfecte depinde in mare masura de cadrul in care se afla subiectii si de creativitatea fotografului. Alegerea corecta a locatiilor unde vei realiza fotografiile de portret va influenta de fiecare data si calitatea fotografiilor pe care le vei avea la final. 

Fotografia de portret nu se refera doar la fotografierea unei persoane intr-un anumit cadru. Ea este o arta si persupune mult mai mult de atat. Tehnicile fotografice se combina armonios cu expresia artistului, fotografului, trebuie sa gasesti setarile corecte pentru camera foto, compozitia, unghiurile, iluminarea, pozitiile si fundalurile ideale. Fotografia de potret trebuie sa atraga atentia si sa trezeasca niste emotii celor care ajung sa o priveasca.

Cadrul perfect te aduce mai aproape de perfectiunea in fotografia de portret, asa ca trebuie sa fii foarte atent cum il alegi. Iata doar cateva sugestii de locatii unde poti realiza fotografia de portret perfecta de fiecare data. Mergi in fiecare din aceste locatii si incearca sa experimentezi si sa iti lasi creativitatea sa “zburde” pentru a obtine cele mai tari fotografii de portret.

Ziduri cu graffiti. Daca te afli intr-o zona urbana si vrei sa ai cele mai tari fotografii de portret fara efort te poti indrepta spre zidurile cu graffiti. Sunt foarte multi artisti care reusesc sa faca arta din graffiti, asa ca vei avea un fundal perfect pentru fotografiile tale de portret. Cand faci fotografii in fata unui zid cu graffiti vei avea contrast, vei da mai multa valoare fotografiilor si vei avea la final o fotografie perfecta. Stilul graffiti va completa perfect tematica fotografiilor pe care le vei face si se va integra perfect in compozitia fotografica pe care ai gandit-o deja.

Parcarile. Sunt locatiile perfecte pentru fotografiile de portret moderne. Ai multe tipuri de structuri din care sa alegi, ai si parcari supraetajate, asa ca vei gasi un loc perfect pentru fotografia de portret. Daca vrei sa exprimentezi si sa ai mereu fotografii de calitate si cu o compozitie cat mai interesanta parcarile sunt un punct de pornire ideal. Parcarile supraetajate vor oferi contrast, lumini si umbre, cadrul perfect pentru fotografii mai intunecate. Plus ca ai scari interioare interesante, multe masini, culori si spatii cu o multime de unghiuri si zone perfecte pentru fotografia de portret.

Cladiri abandonate. Cam in toate orasele ai o cladire sau mai multe care au fost abandonate de ceva vreme. Acolo iti pune imaginatia si creativitatea la treaba si poti avea cele mai tari fotografii de portret. Pentru poze retro cladirile abandonate sunt perfecte, ai nevoie de un iluminat natural partial, minim ca sa obtii o compozitie interesanta de fiecare data. Toate fotografiile facute in cladirile abandonate vor fi unice, originale, vor aduce cate putin din povestea din spatele locatiilor si o multime de Like-uri la toate fotografiile de portret pe care le vei posta pe retelele de socializare.

Casa scarilor. In functie de arhitectura cladirilor, designul casei scarilor poate fi diferit, original, unic. Poti avea o casa a scarilor rustica sau una moderna, cu sticla sau fara, cu beton si zone metalice, locuri perfecte pentru fotografii de portret reusite. Liniile deosebite, unghiurile interesante si numarul mare de zone unde poti face fotografii excelente vor fi mereu atuuri ale acestor locatii pe care multa lume le uita sau nu le ia in considerare cand e nevoie de niste fotografii de portret foarte bine realizate si gandite.

Satul romanesc. Terenuri pe care se cultiva diverse plante, cereale, paduri, ulite, toate pot fi cadrul perfect pentru fotografiile de portret cu tematica rustica. Ai o multime de locatii naturale, poti avea un fundal diferit la fiecare fotografie, ai si animale, oameni, case si garduri interesante pe care le poti include in orice fotografie de portret. Daca vrei sa ai in fiecare fotografie de portret cate ceva din tot ce inseamna satul romanesc e bine sa te indrepti de fiecare data spre cea mai apropiata asezare rurala si sa o descoperi sau redescoperi in toata splendoarea ei prin obiectivul aparatului de fotografiat.

Gradina publica. In gradinile botanice sau in cele publice vei gasi mereu fundalul perfect si cadrul ideal pentru fotografiile de portret. Si serele speciale din gradinile botanice, cu plante exotice si flori pot fi un cadrul perfect pentru fotografia de portret. E suficient sa alegi cateva zone din gradinile publice si sa incepi sa explorezi posibilitatile infinite de punere in valoare a subiectilor si a fundalului excelent pe care il ai deja la dispozitie. In functie de anotimp vei avea variatii foarte interesante ale peisajului din jur si ale fundalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.