Noi concursuri de fotografie la care poti participa anul acesta

Concursurile de fotografie sunt o rampa de lansare pentru multi fotografi, asa ca participa la ele.

Pasionat de fotografie sau fotograf profesionist cu ani buni de vechime in spate, nu conteaza in ce categorie te incadrezi, concursurile sunt pentru toata lumea. Castigi bani, publicitate gratuita de multe ori, ai fotografiile vazute de toata lumea si poti sa iti gasesti urmatorul job mai usor daca vei castiga si vei fi remarcat, daca vei avea ce sa treci in CV-ul tau.

In fiecare an sunt o multime de concursuri in toata lumea, la care poti participa prin trimiterea unor fotografii reusite din portofoliul tau, trebuie doar sa le descoperi pe cele care ti se potrivesc. Ca sa nu ratezi poate sansa vietii tale iti oferim o lista cuprinzatoare continand cele mai respectate si mai importante concursuri pentru fotografi si pasionati de fotografie. Ai tot ce iti trebuie ca sa te inscrii si sa castigi si premiile puse in joc, deloc de neglijat daca ne uitam la sumele de bani puse la dispozitia castigatorilor…

Grand Mobile Photo. Are deadline pe 30 septembrie 2022, este un concurs de fotografie pentru amatori si profesionisti deopotriva. Te poti inscrie cu fotografii facute cu tablete sau telefoane, indiferent de brandul lor si de calitatea imaginii-desigur, trebuie sa ai camere foarte bune ca sa poti avea si sanse la premiile puse in joc. Camera foto e importanta, dar conteaza parca mai mult ochiul format si simtul estetic dezvoltat, intuitia. Daca esti un fotograf bun poti face poze excelente si cu tableta sau cu telefonul smart.

Premiul este unul destul de mare, 3.000 euro, premiul cel mare. Dar va mai fi si un castigator al celor care voteaza, recompensat cu 2.000 euro, cel care are cele mai multe voturi. Castigatorii fiecarei categorii de concurs vor primi 500 de euro. Este o sansa importanta de afirmare si premiile sunt suficient de atractive ca sa te determine sa iti inscrii fotografiile digitale in acest concurs.

PHOTOGRAPHY 4 HUMANITY 2022. E un concurs foarte interesant cu deadline 1 septembrie 2022, se adreseaza fotografilor care vor sa arate lumii tot ce tine de schimbarile climatice si de ce se intampla cu mediul inconjurator. Schimbarea climatica, sunt de parere organizatorii, este o chestiune ce tine de dreptul oamenilor, asa ca orice fotografie inscrisa va avea ca tematica impactul crizei climatice asupra oamenilor. De la „refugiatii climatici” la oameni care au suferit de pe urma schimbarilor climatici, pe toti ii poti avea in fotografiile inscrise in concurs. Si fotografiile care militeaza pentru schimbare si pentru o imbunatatire a modului in care ne raportam la mediul inconjurator vor fi acceptate in concurs.

Premiul cel mare e de 5.000 dolari americani. Castigatorul si finalistii din top 10 vor avea o expozitie la Universitatea Colorado pe 1 decembrie 2022, dar fotografiile vor fi si la Natiunile Unite din New York si pe UN.org, incepand cu 10 decembrie 2022. Asadar, o sansa unica sa ai si fotografiile expuse si sa le vada toata lumea, sa stie toata lumea si sa castigi si un premiu consistent.

SARAMAGO ATRAVÉS DA LENTE. Deadline-ul este 18 septembrie 2022, concursul de fotografie este organizat de Instituto Camões in colaborare cu Festivalul Belgrade Photo Month. Fotografiile pot fi digitale sau obisnuite, nu trebuie sa fie prelucrate sau alterate in softuri specializate. Tematica concursului este simpla: fotografii care vor sa se inscrie trebuie sa surprinda cu aparatele foto interpretari ale muncii Saramago. Participantii vor alege o carte care i-a impresionat si vor interpreta continutul ei, tema principala si o vor transpune in fotografii superbe. Te poti inscrie cu 3-6 fotografii originale care au legatura cu munca lui José Saramago.

Cat despre premii, acestea constau in expozitii inedite ce au loc in noiembrie 2022. Va avea loc si o expozite la Belgrad in 5 mai 2023. Pe langa acestea, se vor primi si bani, 800 euro, 400 euro sau 300 euro pentru castigatorii internationali. Castigatorul local va primi 300 de euro. Premiile se acorda in functie de locul in ranking.

Italian Sustainability Photo Award 2022. Deadline-ul este pe 5 septembrie 2022, deci e timp destul pentru inscrieri. Este un concurs special gandit pentru a vorbi lumii despre sustenabilitatea in Italia si despre importanta sa pentru intreaga planeta. Se pot inscrie in concurs proiecte, fotografii individuale, colaje, toate legate de sustenabilitate. Fotografii care isi vor inscrie fotografiile in concurs vor spune povesti vizuale despre pozitivitate, solutii ingenioase si alegeri inspirate in directia sustenabilitatii.

Juriul format din fotografii cu experienta, editori foto, jurnalisti internationali va alege castigatorul sectiunii Single Photo, Photo Story si Cel mai bun proiect. Premiul cel mare e un grant de 10.000 de euro pentru finantarea dezvoltarii. E win-win pentru toata lumea: constientizezi cat de important e conceptul de sustenabilitate si poti sa castigi si bani pentru a merge mai departe cu demersul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.