Concursuri pentru fotograful din tine la care poti participa in 2022 si la inceput de 2023

Concursurile pentru fotografi amatori si profesionisti te asteapta in fiecare luna, merita sa participi.

Pasionat de fotografie sau fotograf profesionist cu ani buni de vechime in spate, nu conteaza in ce categorie te incadrezi, concursurile sunt pentru toata lumea. Castigi bani, publicitate gratuita de multe ori, iti poti demonstra pasiunea pentru fotografie si ajungi mai usor la publicul tau tinta, poti sa iti gasesti urmatorul job mai usor daca vei castiga si vei fi remarcat, daca vei avea ce sa treci in CV-ul tau.

Anual vei gasi foarte multe concursuri la care e bine sa te inscrii macar pentru experienta si pentru castigurile pe masura implicarii tale in competitii. Nu conteaza daca ai sau nu echipamente moderne si complexe, cele mai taria accesorii sau doar un telefon mobil sau poate o camera foto compacta mai ieftina. E important sa te inscrii si sa ai curaj sa concurezi. Vei vedea cat de multe poti invata si ce vei putea face odata ce ai incercat prima data sa participi la astfel de concursuri si de provocari.

Pregateste cele mai bune fotografii din portofoliul tau si fii gata sa arati lumii cat de bun esti. Cu cat mai multe concursuri, cu atat mai bine, niciodata nu e prea tarziu sa te inscrii si sa le demonstrezi si altora ca poti si ca esti talentat. Conteaza pana la urma experienta si promovarea gratuita pe care o vei avea din aceste concursuri, asa ca nu te supara prea tare daca nu vei castiga de fiecare data. Mai important e drumul pe care alegi sa il parcurgi in incercarea de a-ti contura cariera decat teama permanenta de a nu esua si teama de a te face cunoscut. Iata cateva exemple de concursuri de fotografie aparute pe final de an si pentru inceputul lui 2023 la care ai putea sa participi foarte usor.

Premiile anuale de Fotografie 2022. Deadline-ul e pana pe 11 decembrie 2022, deci e timp suficient sa va inscrieti cu fotografii reusite in acest concurs. Sunt cinci categorii principale in care poti sa te inscrii, se cauta fotografii care trec dincolo de clasic si traditional si aduc inovatia si originalitatea in fotografia lor. Nu sunt restrictii legate de interpretare, de creativitate sau de estetica, se accepta orice fel de fotografii interesante si poze care pot fi oricand opere de arta. Premiile anuale de Fotografie 2022 sunt dedicate artei si conservarii sale, fotografiei ca arta, se incurajeaza tinerii fotografi sa se afirme si sa isi construiasca pas cu pas o cariera. Esti cunoscut si la nivel mondial si ai sansa sa castigi si premii in bani.

Cele cinci categorii principale sunt: arhitectura, arta, natura, oameni, special, cu 25 de subcategorii in total. Premiul cel mare consta in 2.500 dolari si titlul de Fotograful Anului 2022, castigatorii categoriilor primesc 500 de dolari fiecare, si titlul de Fotograful Anual al Categoriei respective.

Tematicile sunt foarte ofertante, de la abstract si peisaje din orase, la conceptual, moda, arta, cultura, documentar, macro/micro sau teme deschise, portret si manipulare foto, fotojurnalism, autoportret, peisaje marine, calatorii, viata urbana. Inscrieri se pot face accesand site-ul annualphotoawards.com

Premiul Imaginea Anului Evident 2022. Cu deadline stabilit pana pe 23 februarie 2023 acest concurs se adreseaza fotografilor cu experienta si celor amatori pasionati de microscopie. Premiul Imaginea Globala a Anului in domeniul microscopiei cu lumina recunoaste toate fotografiile interesante stiintifice inscrise in competitie. Pentru a demonstra versatilitatea artei ca stiinta se vor permite pe langa fotografiile din stiinta animalelor si imaginile stiintifice inspirate din viata. Participantii pot castiga un microscop SZX7 cu o camera digitala DP23, obiective X Line™, un microscop CX23 sau un miscroscop SZ61.

Se va acorda un premiul global si inca trei pentru Asia, Europa, Americi, cate unul pentru fiecare. Imaginile cu un scor mare vor primi si premiile. Un alt premiu va fi oferit si castigatorului unei noi categorii introduse pentru materialele stiintifice si fotografiile din inginerie-premiul va fi microscopul stereo SZ61 la aceasta categorie. La categoria regionala premiile vor fi fie un microscop CX23, fie un microscop SZ61, iar la premiul global se va alege din toate premiile deja descrise. Inscrieri se pot face accesand site-ul EVIDENT Image of the Year Award 2022 | Olympus LS (olympus-lifescience.com)

Premiile Fotografiei Stradale Alex 2022. Te poti inscrie pana pe 30 ianuarie 2023, deci ai timp cat vrei sa iti pregatesti fotografiile. Premiile isi propun sa promoveze fotografia stradala si cei mai buni fotografi. Cel care va alege castigatorii va fi un fotograf experimentat cu peste 15 ani de experienta si o multime de fotografii interesante la activ. Talentul si creativitatea fotografilor amatori sau profesionisti vor fi rasplatite cu premii pe masura. Premiul I este o camera foto point & shoot de 35 mm, locurile II si III primesc un an de abonament la varianta digitala a publicatiei COLLECTION to THE STREET PHOTOGRAPHER NOTEBOOK. Nu sunt premii de ratat in niciun caz, asa ca poti incepe sa faci fotografii stradale sau sa le alegi pe cele mai bune si mai interesante din portofoliul tau. Inscrieri se pot face accesand site-ul Alex Coghe Street Photography awards — ALEX COGHE STREET PHOTOGRAPHER Alex Coghe Street Photographer

2 thoughts on “Concursuri pentru fotograful din tine la care poti participa in 2022 si la inceput de 2023

  1. Buna ziua!
    Sunt interesat sa ma inscriu la concursurile dumneavoastra de fotografie, dar nu gasesc pe site metoda de inscriere, nu stiu cum se pot uploada fotografiile pe site. Ma puteti ajuta?

  2. Nu organizam concursuri de fotografie, nu va puteti inscrie pe acest site. Pentru inscrieri si upload fotografii puteti cauta informatii despre toate concursurile prezentate din aceasta categorie pe Internet, pe site-urile oficiale ale competitiilor de fotografie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.