Concursuri la care poti participa daca esti fotograf si ai fotografii reusite la dispozitie

Concursurile de fotografie sunt sansa ta sa arati cat de talentat esti.

Daca ai ceva experienta in fotografie sau esti doar la inceput de drum si descoperi acum fotografia ai la dispozitie cel mai bun instrument ca sa iti testezi “puterile”: concursurile de fotografie. Le gasesti peste tot in lume, poti participa on-line, iti trimiti pozele si toata documentatia necesara pentru participare si poti castiga bani, poti fi in expozitii celebre si poti avea sansa sa descoperi la ce nivel te afli si ce mai ai de lucrat ca sa devii si mai bun.

Participarea la concursurile de fotografie poate fi pentru multi destul de intimidanta. Insa nu ai de ce sa te temi. Iti inscrii fotografiile in concurs, astepti jurizarea, si daca ti-ai dat interesul si ai fost mai bun decat altii s-ar putea sa si castigi. Nu trebuie sa te gandesti doar la castiguri, conteaza mult si experienta de a participa in concurs si atentia la detalii, la cerintele de respectat. Nu stii unde poti participa cu fotografiile tale cele mai reusite? Iata cateva exemple de concursuri la care inca mai ai timp sa te inscrii.

Concursul IPA ONESHOT PHOTO. Ai timp pana pe 31 mai 2022 sa te inscrii, tema de anul acesta este culoarea, asa ca va fi foarte simplu sa gasesti fotografia perfecta care sa iti aduca eventual si premiul cel mare. Culoarea este mediul prin care artistii isi exprima foarte bine procesele interne, dar este si un limbaj universal prin care emotii si sentimente sunt comunicate si intelese de toti cei care vor privi fotografiile. Tot e ce stralucitor, frumos, colorat in lume, in niste vremuri atat de gri si de tulburi e bine sa fie afisat si aratat lumii intregi.

Toate fotografiile primite vor fi jurizate de oameni cu experienta, premiile vor avea o valoare de 5.000 de dolari in total. Castigatorul premiului cel mare va fi desemnat din toti castigatorii categoriilor. Fotograf amator sau profesionist, nu conteaza, te poti inscrie. Castigatorii categoriilor primesc 500 de dolari, premiul cel mare e de 2.500 de dolari. Anumite fotografii interesante inscrise in competitie vor fi incluse si intr-un e-book on-line.

Tematica generala este: abstract, arhitectura, arta, natura, portret, strada.

Art Talent Fair (ATF) 2022. E un concurs de fotografie cu traditie, are deadline pana pe 7 aprilie 2022, este dedicat artistilor la inceput de drum, celor care de abia au pasit in lumea artei si a fotografiei. Fotografiile vor putea vi vazute si in Lucca Art Fair din Toscana intre 20-22 mai. 10 artisti selectati vor putea sa isi expuna operele, arta lor la galeria de arta MOHO. Premiul cel mare si concursul este rezervat operelor care valoreaza pana la 5.000 de euro. De la artisti, graficieni, pictori, fotografi, oricine poate participa fara probleme.

Premiul cel mare va fi includerea pozelor si operelor in expozitia din Toscana, operele de orice fel inscrise nu vor depasi 2×2 m, valoarea lor nu va depasi 5.000 de euro.

Tematica e una deschisa, orice fel de fotografii sunt acceptate, limita e imaginatia fiecaruia. Fotografiile vor fi evaluate de specialisti si se vor selecta cele mai bune si mai originale, cu abordari spectaculoase sau diferite de cele pe care le-am tot vazut prin expozitii.

Concursul GRAVITY PHOTO. Deadline-ul e pana pe 16 aprilie 2022, e parte din Festivalul GRAVITY, primul festival de arta urbana care „serveste” planeta. Prima sa editie are loc pe 14 mai si 15 mai 2022 in Paris la Fundatia GoodPlanet Yann Arthus Bertrand.

Va exista o componenta artistica cu 10 artisti de graffiti, care vor avea o sesiune de creatie live in fata publicului pe tema protejarii mediului. Va fi si o expozitie in aer liber Vincent Munier si o expozitie Oceanul Planetar in interiorul castelului Fundatiei.

Componenta informativa va avea doua mese rotunde cu actori care vor vorbi despre ecologie.

Tematica pentru concursul GRAVITY PHOTO este frumusetea naturii. Fotografiile pot fi despre mediu si protejarea lui, despre situatii ecologice, despre animale, vegetatie, peisaje. Fiecare fotografie trebuie sa transmita si un mesaj foarte puternic. Nu conteaza ca esti amator sau profesionist, ca ai aparatura de mii de euro sau de cateva sute de euro, poti participa fara probleme la concurs. Toate fotografiile vor fi jurizate de catre fotografi cu experienta si vor fi triate in asa fel incat sa castige doar cei mai buni si mai talentati.

20 de fotografii vor ajunge in finala si vor fi expuse in Paris in timpul festivalului. Se vor acorda reduceri de 10% la comenzile Negative+ magazin. Fotografiile se vor printa pe hartie Hahnemühle de 50x70cm.

Primul premiu va avea si un voucher pentru un print pe Dibond de 50x70cm la magazinul Negatif+, o carte de Stanley Leroux si o carte de Jonk.

Al doilea premiu va avea si el un voucher pentru printuri pe Dibond marimea 40x60cm la Negatif+, plus cele doua carti precizate anterior. La fel va primi si al treilea premiu, dar cu alte marimi de printare pentru fotografii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.