Concursuri interesante pentru fotograful din tine

Concursurile de fotografie sunt o sansa unica de afirmate pentru fotografii amatori si profesionisti.

Pasionat de fotografie sau fotograf profesionist cu ani buni de vechime in spate, nu conteaza in ce categorie te incadrezi, concursurile sunt pentru toata lumea. Castigi bani, publicitate gratuita de multe ori, ai fotografiile vazute de toata lumea si poti sa iti gasesti urmatorul job mai usor daca vei castiga si vei fi remarcat, daca vei avea ce sa treci in CV-ul tau. Iata doar cateva dintre cele mai interesante concursuri din perioada urmatoare la care ai putea sa participi fara probleme.

FINE ART PHOTOGRAPHY AWARDS 2022. Mai ai timp sa te inscrii pana pe 13 februarie 2022 la acest concurs. Este poate cel mai respectat si mai popular concurs din aceasta categorie, permitand comunitatii de fotografi sa se intreaca oricand cu o serie de fotografii interesante, numai bune de inscris in concurs. Competitia initiata in 2014 este un creuzet unde pasiunea, interesul, simtul frumosului si deschiderea catre diversitate in domeniul fotografiei se intalnesc mereu. Creatorii acestui concurs si-au propus inca de la inceput sa gaseasca artisti si fotografi care traiesc si dau totul pentru creativitate si inovatie in fotografie.

Este o competitie dura in care participa de fiecare data doar cei mai buni fotografi, este pentru cei care experimenteaza si pentru cei care stiu tot ce e nou si in arta. Juriile de specialitate vor diseca de fiecare data frumusetea si armonia fotografiilor, trebuie doar sa participi ca sa ai o sansa la premiile mari puse in joc. Si ai la dispozitie peste 20 de categorii pentru amatori si profesionisti, de la abstract si arhictectura, peisaje, pana la natura, portret sau fotografie stradala, travel si panoramic, nuduri.

Suma totala alocata pentru premii este de 5000 de dolari, la categoria profesionisti premiul e de 3.000 de dolari, la amatori de 2.000 de dolari, deci ai pentru ce te „bate” aruncand in concurs cele mai bune fotografii. Toate drepturile asupra fotografiilor raman ale fotografilor, asta e un lucru important.

Editia a VII-a aniversara a SKYPIXEL, concurs de fotografie si video aeriana/aerian 2022. Deadline-ul e 22 februarie 2022, fotografiile trebuie facute musai cu o drona, fiecare fotografie sa aiba cel putin 3MB cu rezolutii de cel putin 300dpi. Datele EXIF ar trebui sa fie retinute. Aici avem patru categorii simple, natura, arhitectura, portret, sport. Inscrierea e gratuita, premiul cel mare la video e reprezentat de produse Optional DJI in valoare de 7.500 dolari, la fotografie la fel, produse de 7.500 dolari. Mai e un premiu, Mavic 3 Limited Award, alesi cu ajutorul DJI Mavic 3, la video produse de 6.000 dolari, la foto, produse de 6.000 dolari. Atentie la tot ce se afla in fundal, imagini, audio, video, trebuie sa aveti drepturi asupra lor, altfel veti fi descalificati.

Granturi de proiect pentru jurnalistii vizuali/fotojurnalisti freelanceri. Deadline-ul e 28 februarie 2022. Tematica e legata de schimbarile climatice, de justitie de mediu, de egalitate de gen, de justitie rasiala, de drepturile omului.

Fiecare aplicare pentru concurs consta intr-o poveste spusa cu o serie de imagini, minimum 15 imagini, maximum 35 sau un filmulet scurt, de 10 minute. E nevoie si de o descriere a proiectului in scris, 100-400 de cuvinte, importanta sa si reflectii personale. Descrierea proiectului folosind persoana I asociata proiectului e obligatorie. Cum ai ajuns la proiect, de ce e important sa afle lumea despre el in acest moment, ce intentionezi sa faci cu banii din grantul castigat.

Vor fi patru castigatori care vor primi 2.500 de dolari grant de proiect si un abonament pe viata ca sa poata construi un website via Visura. Deci se vor inscrie jurnalisti vizuali, jurnalisti, fotografi profesionisti, producatori de documentare din toata lumea. Tematica e suficient de ofertanta, fotojurnalism de documentare, deci se poate aplica foarte usor daca aveti deja materiale la dispozitie.

WOW: Worlds of Women. Deadline-ul e 8 martie 2022. Asociatia culturala dotART, promotor al festivalului international de fotografie Trieste Photo Days, a lansat un noi proiect interesant, WOW: World of Women. Este mai degraba un tribut colectiv adus femeii si are si un invitat special, documentarista americana Susan Meiselas, una dintre cele mai influente personalitati fotograf feminin din lume. Tematica e foarte variata, de la figuri feminine la problemele sociale, munca, cultura arta. Fiecare participant va trebuie sa se incadreze in aceste teme si sa aleaga cele mai reprezentative fotografii. Toate fotografiile participante vor fi incluse intr-un volum interesant, alaturi de creatiile invitatului special. Plus ca vei face parte dintr-o expozitie uriasa ce va avea loc din toate datele in octombrie.

Premiul cel mare va fi format din trei nopti gratuite de cazare la Trieste in timpul festivalului ca sa poti merge la presentarea WOW. Castigatorul va primi si un trofeu, o copie a cartii lansate, volumul cu poze, un catalog gratuit si acces gratuit la masterclass si la workshop. Mentiunile vor primi calitatea de invitat de onoare in cadrul cinei de la festival, medalii, o copie a volumului WOW.

La concurs pot participa fotografi din toata lumea, amatori si profesionisti. Tematica e usor de bifat, sunt mai multe categorii, oameni, fine art, portret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.