Concursuri interesante de fotografie la care ai putea sa participi in perioada urmatoare

Concursurile de fotografie sunt sansa ta sa demonstrezi tot ce ai invatat in domeniul fotografiei.

Pasionat de fotografie sau fotograf profesionist cu ani buni de vechime in spate, nu conteaza in ce categorie te incadrezi, concursurile sunt pentru toata lumea. Castigi bani, publicitate gratuita de multe ori, ai fotografiile vazute de toata lumea si poti sa iti gasesti urmatorul job mai usor daca vei castiga si vei fi remarcat, daca vei avea ce sa treci in CV-ul tau.

In fiecare an sunt o multime de concursuri in toata lumea, la care poti participa prin trimiterea unor fotografii reusite din portofoliul tau, trebuie doar sa le descoperi pe cele care ti se potrivesc. Pregateste cele mai bune fotografii din portofoliul tau si inscrie-le in concursurile care au loc de-a lungul anului. Daca nu stii inca unde te-ai putea inscrie iti dam noi cateva idei in randurile ce urmeaza.

CLIP AWARD 2022. E un concurs de fotografie interesant, fotografiile pot fi trimise pana pe 20 iulie 2022. Organizatorul concursului este Perth Centre for Photographya, doritorii pot sa isi inscrie fotografiile de peisaj cu tematica urbana contemporana, naturala sau conceptuala. Fotografiile trebuie sa fie unele excelente, realizate cu mare atentie la detalii si sa intrige, sa atraga atentia. De asemenea, fotografiile trebuie sa reflecte problemele de mediu, sociale, culturale, globale. Formele traditionale si non-traditionale de fotografie sunt primite in concurs.

Premiul I va fi de 3000 dolari, premiul studentului, elevului va fi de 1000 dolari, premiul juratilor special va fi de 500 dolari. Fotografiile inscrise in concurs trebuie sa fie facute in ultimii trei ani si sa fie originale, neprelucate in programe specializate sau trucate.

Premiile ALT DAIRY FOOD 2022. Deadline-ul e pana la 1 septembrie 2022, initiatorii premiiilor sunt oamenii din spatele site-ului Altdairy.org. Cei care se inscriu in concurs pot fi fotografi, bloggeri, pasionati de mancare, bucatarie. Sunt sase categorii, cele mai bune fotografii din fiecare categorie ce vor fi selectate vor castiga 1.000 dolari. Categorii in care poti inscrie fotografia ta: fotografie de produs, stilist de mancare, retete, lifestyle, fotografii de blog, pentru social media, documentar-fotojurnalism. Primele trei cele mai relevante si interesante fotografii din fiecare categorie primesc un premiul cash de 1.000 dolari.

Tematicile de anul acesta sunt Abstract Negru si Alb, Conceptual, Documentar, Arta plastica legata de mediu, fotojurnalism. Amator sau profesionist e bine sa participi la un astfel de concurs mai ales daca te pasioneaza tot ce tine de mancare si de produse lactate alt in general.

Viata culturala a comunitatii in spatii publice. Deadline-ul pentru acest concurs este 30 octombrie 2022. Orasele si spatiile urbane sunt transformate din cand in cand cu ajutorul comunitatilor si traditiilor culturale. Viata culturala a comunitatilor interactioneaza cu spatiile publice urbane si cu viata urbana. Competitia internationala cauta fotografii interesante legate de tematica amintita. Fiecare fotografie va demonstra relatia dintre activitatile culturale ale comunitatii si spatiile publice.

In fiecare fotografie trebuie sa se vada clar cum anume viata culturala a comunitatii interactioneaza cu spatiul urban cand se fac pregatiri de Anul Nou, de evenimente festive, festivaluri, in cazul unor practici religioase, sociale, ritualuri religioase. Cum influenteaza spatiul public ceea ce face comunitatea si care influenta reciproca?

Se pot aborda si teme legate de traditii istorice si contemporane, diverse practici culturale specifice legate de spatiile urbane. Fotografiile pot fi facute si in vremuri bune, dar pot fi facute si in vremuri in care comunitatea se confrunta cu razboaie, dezastre naturale, revolutii.

Categoriile in care se pot inscrie fotografiile sunt fotografie, dar exista si categoria filmari scurte, reportaje, documentare, arta video pentru filmulete relevante.

Criteriile dupa care vor fi selectate fotografiile castigatoare vor fi relevanta, originalitatea, creativitatea, compozitia si prezentarea generala.

Cea mai buna fotografie din fiecare categorie va primi 1.500 lire cash, fotograful va putea participa gratuit la o conferinta legata de tematica, va da un interviu pentru o publicatie de specialitate si fotografiile sale vor fi incluse intr-un e-book al competitiei, se va primi si un certificat.

A doua cea mai buna fotografie din fiecare categorie primeste 1.000 de lire cash, alaturi de toate celelalte beneficii enumerate anterior. A treia cea mai buna fotografie din fiecare categorie va primi doar 500 de lire cash si restul beneficiilor pe care le au si ceilalti doi castigatori.

Fiecare categorie va avea si mentiuni ce primesc certificate, includere in e-book, publicare fotografii pe platforma digitala Silk Cities, afisare fotografii in expozitia organizata cu ocazia conferintei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.