Concursuri de fotografie pentru fotograful din tine

Daca vrei sa vezi cat de bun esti si sa iti fructifici munca de cateva luni poti participa la concursuri de fotografie.

Pasionat de fotografie sau fotograf profesionist cu ani buni de vechime in spate, nu conteaza in ce categorie te incadrezi, concursurile sunt pentru toata lumea. Castigi bani, publicitate gratuita de multe ori, ai fotografiile vazute de toata lumea si poti sa iti gasesti urmatorul job mai usor daca vei castiga si vei fi remarcat, daca vei avea ce sa treci in CV-ul tau.

In fiecare an sunt o multime de concursuri in toata lumea, la care poti participa prin trimiterea unor fotografii reusite din portofoliul tau, trebuie doar sa le descoperi pe cele care ti se potrivesc. Ca sa nu ratezi poate sansa vietii tale iti oferim o lista cuprinzatoare in doua parti, continand cele mai respectate si mai importante concursuri pentru fotografi si pasionati de fotografie. In continuare partea a doua.

Fotograful de natura al anului, editia 2022. Deadline-ul este 12 iunie 2022, este un concurs de fotografie foarte popular, care se adreseaza fotografilor amatori si profesionisti deopotriva. Concursul e sustinut de Festivalul Nature Talks Photo si are loc in Tarile de Jos. Se pot inscrie in cursa fotografi de orice varsta, din toate colturile lunii, fotografi care si-au propus sa dezvaluie tuturor frumusetea naturii. Daca invatam sa iubim natura invatam sa o si protejam, cred cei din spatele concursului de fotografie.

Prin participarea la concurs vei contribui si la protejarea naturii. Fundatia Nature Talks este implicata si ea in acest proiect, asa ca toata lumea are de castiga. Sunt 13 categorii, inclusiv una care e destinata tinerilor fotografi, un premiu special, Premiul Portofoliul Fred Hazelhoff. Gala de premiere va avea loc in perioada 12 noiembrie 2022, la Teatrul Chassé din Breda, cand se desfasoara si festivalul Nature Talks Photo. Finalistii si castigatorii vor fi parte a unei expozitii de fotografie.

Fiecare categorie va avea mai multi castigatori, patru la numar. Premiul cel mare al categoriei va fi de 500 de euro cash, celelalte premii vor fi de 250 de euro in produse. Castigatorul categoriei pentru tineri fotografi va primi un premium de 250 de euro in produse, restul castigatorilor categoriei vor primi premii de 125 euro in produse.

Din toti cei 13 castigatori de categorii se va alege un castigator al concursului care va fi desemnat fotograful anului 2022, fotograful de natura al anului. Premiul cel mare e de 2.500 de euro cash. O expozitie care va putea fi vazuta in Belgia, Franta, Tarile de Jos va include si fotogafiile din concurs, cele ale castigatorilor si cele mai interesante dintre cele primite.

Cel mai bun portofoliu primeste premiul Fred  Hazelfhoff de 1.000 euro cash.

Festivalul International de fotografie si concurs INCADAQUÉS. Deadline-ul e pana pe 15 iulie 2022. Concursul este parte a Festivalului din septembrie-octombrie 2022 din Cadaqués, Spania. 15 proiecte urmeaza sa fie selectate de catre un juriu compus din experti din domeniul fotografiei. Premiul I va fi expunerea fotografiilor 10-15 in timpul Festivalului. Transportul si cazarea celor care vor expune fotografiile vor fi asigurate de catre organizatori, alaturi de un VIP Pass. Cei 14 finalisti vor avea expuse cate trei imagini in cadrul festivalului si se va oferi si un VIP Pass. Daca se doreste fotografii pot sa isi expuna si parte din portofoliu.

Exista si premiul Instagram, cu publicarea fotografiilor alese de catre juriu pe Instagram si alte retele de socializare. Cele mai apreciate fotografii din preselectie vor fi incluse si publicate in catalogul evenimentului. Desi nu sunt premii in bani si te gandesti ca nu merita efortul, daca esti fotograf la inceput de drum conteaza foarte mult expunerea si promovarea de care vei avea parte, dar si experienta in sine a participarii la un concurs de amploare, unde sunt si alti fotografi care isi inscriu fotografiile.

Concursul de fotografie organizat de Royal Society of Biology. Deadline-ul este in acest caz 24 iunie 2022. Comunicarea e tematica de anul acesta pentru cei care vor sa isi inscrie fotografiile in competitie. Viata de pe Terra comunica in permanenta, asa ca organizatorii si-au propus in acest an sa invite participantii sa inscrie fotografii care surprind tocmai aceste interactiuni interesante. Fotografiile trimise pot sa aiba in centrul compozitiei comunicarea dintre doua specii diferite, mesajele transmise in timpul imperecherilor, in timpul protejarii teritoriilor.

La fel de bine pot fi ilustrate si semnele si semnalele care ajuta la intelegerea conditiilor unor ecosisteme, starii lor. Toti participantii pot explora tematica propusa atat la nivel molecular, cat si la nivel celular, daca vor, cu ajutorul unor tehnici si procedee de fotografiere speciale.

Fotografii amatori sunt cei care sunt incurajati sa participe la competitie. Fotograful anului va primi 1.000 de lire, Tanarul fotograf al anului, sub 18 ani va primi 500 de lire drept premiu. Asadar doua premii consistente si sansa de a te face cunoscut in lumea-ntreaga. Oricine poate trimite fotografii, nu conteaza ca ai sau nu camere foto de mii de dolari sau niste telefoane cu o camera foarte buna. Esti primit in concurs, singura conditie este sa ai calitate foarte buna pentru imaginile trimise si sa detii drepturile asupra lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.