Concursuri de fotografie pentru fotografi amatori si profesionisti dornici sa castige experienta si premii importante

Daca ai deja cele mai tari fotografii te poti inscrie la concursuri de fotografie din toata lumea.

Pasionat de fotografie sau fotograf profesionist cu ani buni de vechime in spate, nu conteaza in ce categorie te incadrezi, concursurile sunt pentru toata lumea. Castigi bani, publicitate gratuita de multe ori, ai fotografiile vazute de toata lumea si poti sa iti gasesti urmatorul job mai usor daca vei castiga si vei fi remarcat, daca vei avea ce sa treci in CV-ul tau.

In fiecare an sunt foarte multe concursuri la care poti participa. Nu conteaza ca esti amator sau profesionist, ca fotografiezi cu un aparat de cateva mii de euro sau cu o camera de la telefonul smart, important este sa ai curaj sa iti inscrii fotografiile in concursuri. Pregateste cele mai bune fotografii din portofoliul tau si inscrie-le in cele mai prestigioase concursuri. Chiar daca nu castigi mereu bani vei avea expunere si publicitate gratuita si asta poate valoara mult mai mult pentru tine. Daca nu stii inca unde te-ai putea inscrie ai mai jos cateva idei foarte bune de concursuri la care merita sa iti incerci norocul.

VIEPA VIENNA INT. PHOTO AWARD 2023, editia a 4-a. Deadline-ul este pana pe 1 iunie 2023, sloganul concursului de fotografie este simplu, puterea fotografiei uneste natiuni, oameni, continente. Castigatorii din fiecare categorie a concursului VIEpa Vienna International Photo Award vor fi recompensati intr-o expozitie anuala, care se va desfasura cu ocazia Festivalului de Fotografie de Vara din Viena. Tematica e suficient de variata, cuprinzand categorii precum Lumea Noastra-Frumusetea Naturii, Subiecte la alegere, Alb si Negru, Oameni si Portrete, Fotografie de calatorie, Fotografie stradala si Live, Fotografie de noapte, cu lumina putina, Premiile pentru elevi, studenti, tineri. Pot participa fotografi amatori si profesionisti, premiile sunt suficient de atractive pentru a inscrie in concurs cat mai multe fotografii care sa aiba legatura cu fotojurnalismul sau cu alte categorii propuse. Inscrieri se vor face pe site-ul VIEPA Award

WMPO AWARD 2023, editia a 2-a. Fotografiile se pot inscrie in concurs pana pe 16 ianuarie 2023. Concursul este deschis pentru fotografi amatori si profesionisti deopotriva, din taota lumea. Toate fotografiile vor fi expuse si recunoscute pentru calitatea lor la Galeria LIK di Viena si la Zilele Competa Photo Days. Fiecare categorie va primi un premiu WMPO, castigatorul celor sase categorii va primi Cupa WMPO. Fotografiile vor fi vazute si selectate de catre un juriu format din fotografi cu experienta, vor fi alese fotografii din toate culturile, realizate din toate unghiurile posibile, fara limita de varsta. Premiile includ si participarea ca invitat la ceremonia de decernare a premiile, care are loc in Viena, dar si la expozitia de la Galeria LIK Viena. Inscrieri se pot face pe site-ul World Masters of Photography (photography-masters.org)

Participantii care se inscriu in toate cele sase sectiuni ale concursului au sansa sa castige trofeul 2023 WORLD MASTER OF PHOTOGRAPHY. Cele sase categorii sunt fotografie de moda, fotojurnalism, presa, fotografie contemporana, fotografie stradala, fotografie de peisaj, Subiecte la alegere. Se vor primi si medalii de aur, argint, bronz, mentiunile vor exista si ele, se acorda si vouchere pentru cumparaturi in magazinele specializate.

Concursul (UN)NATURAL CYCLES: aer, apa, uscat. Deadline-ul este pana pe 4 septembrie 2022. Tematica e foarte interesanta si atractiva. Efectele schimbarilor climatice au devenit tot mai vizibile zi de zi. Pamantul si natura se schimba de la o luna la alta cu o viteza uimitoare. Fotografiile inscrise in concurs vor aduce in atentie aceste schimbari din ecosisteme, reactii, provocari, atentionari, solutii la probleme viitoare.

Toate fotografiile selectate de catre juriul de specialitate vor fi incluse intr-o expozitie on-line completa. Premiul Juriului va fi de 300 de dolari, Premiul Directorului va fi de 300 de dolari, vor exista si mentiuni ale fotografiilor deosebite care merita aprecierea si recunoasterea. Sase fotografii vor avea review-uri de 20 de minute, virtuale, cu un jurat. Pot participa fotografi din toata lumea si pot fi inscrise cele mai interesante tipuri de materiale foto, video, mixuri interesante. Tematica e una suficient de ofertanta ca sa nu te inscrii si sa ai sanse sa castigi si sa fii apreciat. Cauta cele mai bune cadre, fotografiaza si trimite cat mai repede fotografiile tale spre evaluare. Ai curaj si arata lumii intregi cat de bun fotograf esti. Inscrieri se pot face pe site-ul https://c4fap.org/call-for-entry.

Concursul organizat de Revista AAP #26 SHAPES. Deadline-ul e doar pana pe 23 august 2022. Tema de anul acesta este lagata de forme. Forma este considerata aici forma unui obiect, conturul sau, suprafata externa. E suficient sa ne uitam in jur si vom gasi o multime de forme pe care sa el imortalizam. Atentie si la compozitia fotografiilor, sa fie cat mai interesanta si sa puna in valoare tematica anuntata. E de preferat sa se trimita serii de fotografii, fotografiile si tehnicile de fotografiere pot fi clasice, experimentale, poti sa fotografiezi ce doresti, totul e sa surprinzi forme. Castigatorii vor primi premii in valoare de 1.000 dolari, toate imaginile castigatoare vor fi publicate in revista si vor fi recunoscute la nivel mondial.

Locul I va lua un premiu de 500 de dolari, va avea si un interviu exclusiv si expunere publica, publicitate in revista. Locul II va castiga 300 de dolari si celelalte facilitati oferite si la locul I, locul III va castiga 200 de dolari.

Temele generale sau categoriile de inscriere a fotografiilor vor fi Arhitecturala Aeriana, Abstract, Procesul Alternativ, Alb si Negru, Peisaje Urbane, Arta digitala conceptuala, moda, Arta, Film, Peisaje, Macro/Micro Nuduri Fotomanipulare, Portrete, Fotografie subacvatica, urbana. Inscrieri se pot face pe site-ul Shapes Photography Competition 2022 – All About Photo Contest (all-about-photo.com)

1 thought on “Concursuri de fotografie pentru fotografi amatori si profesionisti dornici sa castige experienta si premii importante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.