Concursuri de fotografie pentru amatori si profesionisti care te asteapta la final de 2022 si inceput de 2023

Concursurile de fotografie te asteapta sa te inscrii cu premii substantiale si oportunitati unice.

Pasionat de fotografie sau fotograf profesionist cu ani buni de vechime in spate, nu conteaza in ce categorie te incadrezi, concursurile sunt pentru toata lumea. Castigi bani, publicitate gratuita de multe ori, ai fotografiile vazute de toata lumea si poti sa iti gasesti urmatorul job mai usor daca vei castiga si vei fi remarcat, daca vei avea ce sa treci in CV-ul tau.

Anual vei gasi foarte multe concursuri la care e bine sa te inscrii macar pentru experienta si pentru castigurile excelente pe care le poti obtine cu fotografiile tale. Nu conteaza daca ai sau nu echipamente moderne si complexe, cele mai taria accesorii sau doar un telefon mobil sau poate o camera foto compacta mai ieftina. E important sa te inscrii si sa ai curaj sa concurezi.

Pregateste cele mai bune fotografii din portofoliul tau si fii gata sa arati lumii cat de bun esti. Cu cat mai multe concursuri, cu atat mai bine. Conteaza pana la urma experienta si promovarea gratuita pe care o vei avea din aceste concursuri, asa ca nu te supara prea tare daca nu vei castiga de fiecare data. Iata cateva exemple de concursuri de fotografie aparute pe final de an la care ai putea sa participi foarte usor.

Premiile fotografiei gustului: mancare, moda, travel, lifestyle. Deadline-ul pentru aceasta competitie este 13 decembrie 2022, sunt primite fotografii de la fotografi amatori si profesionisti. Fotografiile pot fi despre mancare, vin si bauturi, moda si design, travel si sanatate, exercitii, lifestyle. Categoriile in care vor concura fotografiile inscrise in concurs sunt Editorial, inclusiv reviste si fotografii carti de gatit, Comercial, Personal, Social Media, Promotional.

Premiile competitiei pentru fotografi sunt medalii pentru cei mai bune fotografi care si-au inscris fotografiile, seturile de fotografii in concurs, prezentarea lor la tv, fotografiile vor fi si intr-o expozitie de la receptia Premiilor. Cele mai bune fotografii si finalistii isi vor vedea fotografiile in revista TASTEABLE, apar in emisiunea tv asociata concursului, se primesc certificate oficile si vor participa la premiile TASTE in California, vor avea promovare gratuita practic, inclusiv pe site-ul premiilor TASTE si in alte publicatii partenere.

Tematica de anul acesta este: cultura, moda, peisaje, travel, natura, arhitectura.

Concursul de fotografie ROERO OASIS, editia a 15-a. Cu deadline-ul fixat pentru 15 ianuarie 2023, concursul se adreseaza fotografilor care vor sa isi etaleze maiestria si fotografiile intr-o competitie importanta. Revista Oasis in parteneriat cu AITN, Asociatia Italiana a Turismului in Natura permite fotografilor amatori si profesionisti sa isi inscrie fotografiile in zece categorii. In primele opt categorii, toti cei care ajung in faza de nominalizari trebuie sa trimita fotografiile originale, fisiere originale, pentru faza acordarii premiilor finale. Toate fotografiile din aceste opt categorii concureaza si pentru premiul Fotograful Oasis. Ultimele doua categorii nu impus trimiterea fisierelor originale. Fotografiile facute cu diverse camere foto compacte, telefoane, tablete sunt eligibile pentru a participa in ultima categorie.

Sectiunea mamifere include acele fotografii care infatiseaza orice fel de mamifere, fara cele filmate sub apa, cetacee, care vor intra in categoria subacvatice si fara lilieci, care vor fi in categoria Pasari si Lilieci. Daca cetaceele sunt fotografiate sau filmate din barca pot intra in aceasta categorie. Orice animal fotografiat sub apa va intra in categoria Fotografie Subacvatica.

Sectiunea Pasari si Lilieci va cuprinde pasari si lilieci fotografiate/fotografiati in mediul lor, sectiunea Alte Animale include fotografii ale altor animale, fara cele din sectiunile anterioare-va include reptile vertebrate, amfibieni, moluste nevertebrate, crustacee, arahnide, insecte, miriapode, pesti fotografiati din barca.

Sectiunea Subacvatica include toate fotografiile subacvatice facute cu ajutorul echipamentului subacvatic, sectiunea Lumea Vegatala include fotografii cu flori, plante, ciuperci, iar sectiunea Peisaj include fotografii cu peisaje, cu fenomene meteo, fara prezenta umana, fara modificari ale mediului de catre oameni. Sectiunea Oameni include toate fotografiile cu oameni, triburi, toate populatiile care traiesc in stransa legatura cu mediul inconjurator si sunt legate de obiceiuri si traditii tipice. In fine, sectiunea Storyboard cuprinde fotografiile trimite care au legatura cu aceasta tema, se accepta 5-9 fotografii in secventa sau fotografiate diferit care spun o poveste despre natura, viata salbatica, etologie, antropologie, despre mediu, pot fi legate si de fotojurnalism.

Valorea premiilor totale oferite de catre organizatori se ridica la peste 50.000 de euro. Castigatorul cel mare al competitiei va primi 5.000 euro, castigatorii sectiunilor vor primi cate 1.000 euro, cei dupa locurile urmatoare, 2-3, vor avea 500 euro.

Expozitia NEW TALENTS, editia a 4-a. Deadline-ul de inscriere in competitie este 2 noiembrie 2022, PEP cauta artisti care vor sa ia parte la expozitia inedita de la Bruxelles. Expozitia va avea loc incepand cu ianuarie 2023 in 254Forest, se pot inscrise toti fotografii, indiferent de varsta, nationalitate si experienta. Nu exista tematica impusa, genuri, categorii, se cauta doar fotografii interesante si provocatoare, care vor dezvalui tendinte in fotografia contemporana. Orice proiecte unice, originale, fotografii care te vor lasa cu gura cascata sau serii de fotografii care spun o poveste vor fi acceptate.

Premiul va fi promovarea gratuita si sansa unica de a avea fotografii expuse intr-un centru special pentru expozitii din Bruxelles, sa fii acolo si sa fii cunoscut. Revista expozitiei va gazdui cele mai bune fotografii, vei avea fotografiile postate si on-line ca sa le vada toata lumea. Merita sa participi si sa iti faci cunoscuta munca mai ales daca ai experienta si ai cu ce te lauda oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.