Concursuri de fotografie pe care nu ai voie sa le ratezi toamna asta

Concursurile de fotografie, rampa ta de lansare. Profita de ea.

Pasionat de fotografie sau fotograf profesionist cu ani buni de vechime in spate, nu conteaza in ce categorie te incadrezi, concursurile sunt pentru toata lumea. Castigi bani, publicitate gratuita de multe ori, ai fotografiile vazute de toata lumea si poti sa iti gasesti urmatorul job mai usor daca vei castiga si vei fi remarcat, daca vei avea ce sa treci in CV-ul tau.

An de an sunt multe concursuri la care poti participa si de pe urma carora poti obtine bani sau experienta. Nu conteaza ca esti amator sau profesionist, ca fotografiezi cu un aparat de cateva mii de euro sau cu o camera de la telefonul smart, important este sa participi la cat mai multe competitii si sa iti faci cunoscute fotografiile si talentul.

Pregateste cele mai bune fotografii din portofoliul tau si inscrie-le in cele mai prestigioase concursuri. Cu cat mai multe concursuri, cu atat mai bine. Si nu fi dezamagit daca nu vei castiga. Experienta per total va conta mult mai mult si vei avea de fiecare data sansa sa cunosti o multime de fotografi si sa socializezi cu ei fie in mediul virtual, fie fata in fata. Daca nu stii inca unde te-ai putea inscrie ai mai jos cateva idei foarte bune de concursuri desfasurate pe timpul toamnei la care ai putea sa iti incerci norocul.

Premiile pentru fotografie BBA 2022, ONE SHOT AWARD. Deadline-ul e pana pe 11 octombrie 2022, castigatorul va primi un premiu de 500 de euro cash si expunere internationala, publicitate, promovare gratuita practic. Cu doar o singura fotografia inscrisa esti deja eligibil si pentru cele 50 de fotografii selectate de BBA pentru a fi expuse in Berlin, la Kühlhaus, pe un display urias in perioada octombrie-noiembrie 2022.

Vor fi premiati fotografi international indiferent de background si de aparatura folosita. Toate fotografiile tematice, indiferent de tema, sunt acceptate, trebuie doar sa ai peste 18 ani ca sa inscrii fotografiile. Juriul de specialitate va alege fotografiile si va cauta excelenta vizuala, povestile din spatele fotografiilor, gandirea conceptuala si ingeniozitatea tehnica. Merita sa incerci si sa inscrii fotografiile in concurs chiar daca premiul nu e atat de mare. Pana la urma conteaza mai mult experienta si participarea.

Concursul de fotografie dedicata vietii salbatice organizat de PetaPixel 2022. Sub sloganul personalitati salbatice, Petapixel organizeaza un concurs interesant de fotografie dedicata vietii salbatice. Poti sa te inscrii cu fotografii pana pe 14 octombrie 2022, dar ele trebuie sa se incadreze in tematica personalitati salbatice. O singura fotografie per candidat e permisa, in centrul fotografiei trebuie sa fie animalele salbatice. PetaPixel are un parteneriat cu Lindblad Expeditions si OM SYSTEM, ceea ce face concursul si mai interesant.

Concursul e pentru toti fotografii amatori sau profesionisti care au peste 18 ani si locuiesc in SUA la data inscrierii in concurs. Deci daca esti roman si traiesti in SUA te poti inscrie fara probleme.

Premiile sunt pe masura efortului depus pentru a realiza fotografiile. Marele premiu va fi o excursie in Galapagos pentru doua persoane, cu plecare pana pe 31 decembrie 2023, dar si un set complet foto OM SYSTEM OM-1, cu obiectiv M.Zuiko 12-40mm F2.8 PRO II, obiectiv M.Zuiko 40-150mm F4.0 PRO in valoare de 4,099.97 dolari.

Urmatoarele patru cele mai bune si apreciate fotografii vor primi o jacheta speciala pentru expeditii maritime, de 250 dolari si un kit foto Olympus OM-D E-M5 Mark III si M.Zuiko 12-45mm F4.0 PRO de 1,849.99 dolari.

Concursul de fotografie simetrica. Deadline-ul e 7 octombrie 2022, competitia se adreseaza fotografilor amatori sau profesionisti, iar tematica e simpla: simetria surprinsa prin intermediul obiectivului aparatului foto. Cine reuseste sa surprinda cel mai bine simetria va primi un premiu de 10.000 dolari cash, premiu atribuit primelor trei locuri din concurs. Marele castigator va primi si o copie gratuita ON1 Photo RAW si un Pixel Pocket Rocket™. Tematica de anul acesta e completata de o tema secundara, peisajul abstract din natura. Oriunde vezi simetrie in jurul tau fotografiaza si selecteaza apoi o fotografie excelenta sau mai multe ca sa te inscrii in concurs si sa ai o sansa la unul dintre premiile puse la bataie.

Premiile Carmignac pentru fotojurnalism 2022. Cu deadline fixat pe 17 octombrie 2022, Premiile Carmignac 2022 pentru fotojurnalism se vor concentra anul acesta pe Ghana si provocarile sociale si ecologice pe care trebuie sa le gestioneze tara. In Ghana intalnim si cele mai multe deseuri electronice, cantitati semnificative fiind colectate si reciclate prin intermediul economie informale.

Premiul cel mare este de 50.000 euro, un grant de 6 luni de raportare din teren cu sustinerea Fundatiei Carmignac-fotografia va fi aleasa de un juriu de specialitate, format din specialisti, fotografi cu experienta. La intoarcere fotograful va avea o expozitie de calatorie si va publica o monografie. Participarea la competitie poate fi individuala sau colaborativa. Important este sa fie incrise proiecte si fotografii care reflecta tematica propusa si care provin dintr-un demers fotojurnalistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.