Concursuri de fotografie la care te poti inscrie inca din primele saptamani ale lui 2023

Concursurile de fotografie sunt mereu o oportunitate pentru toti pasionatii de fotografie.

Pasionat de fotografie sau fotograf profesionist cu ani buni de vechime in spate, nu conteaza in ce categorie te incadrezi, concursurile sunt pentru toata lumea. Castigi bani, publicitate gratuita de multe ori, iti poti demonstra pasiunea pentru fotografie si ajungi mai usor la publicul tau tinta, poti sa iti gasesti urmatorul job mai usor daca vei castiga si vei fi remarcat, daca vei avea ce sa treci in CV-ul tau.

Inscrierea intr-un concurs e si un pariu castigat cu tine. Nu trebuie sa iti fie teama sa iti fie criticate si analizate fotografiile, trebuie sa ai curaj si incredere in tine si sa incerci mereu, sa participi la orice fel de concurs daca vrei sa fii cunoscut si recunoscut si sa afle lumea cat de bun fotograf esti.

Pregateste cele mai bune fotografii din portofoliul tau si fii gata sa arati lumii cat de bun esti. Cu cat mai multe concursuri, cu atat mai bine, niciodata nu e prea tarziu sa te inscrii si sa le demonstrezi si altora ca poti si ca esti talentat. Promovare gratuita, intalniri si discutii cu unii dintre cei mai talentati si mai buni fotografi din lume, fotografii expuse in cele mai bune reviste de fotografie si in on-line, pe social media, iata ce avantaje uriase ai daca incerci sa te inscrii in competitiile din fiecare an.

Concursul cu tematica Peisajul Abandonat. Cu deadline pana pe 5 februarie 2023, concursul se adreseaza tuturor fotografilor amatori si profesionisti, care au fotografii originale din orice fel de peisaj, urban, rural, desert, jungla, antic, recent. In fiecare fotografie inscrisa in concurs fotograful trebuie sa surprinda efectele trecerii timpului asupra unui obiectiv sau asupra unui loc anume. Nu conteaza ca ai fotografii color sau alb-negru, te poti inscrie daca respecti tematica. Toate fotografiile inscrise vor fi evaluate de un fotograf profesionist cu experienta, Constance Lewis, fondatoarea Opal Gallery, cu expozitii numeroase in Paris, Sand Francisco, New York sau Atlanta, New Orleans.

35-40 de fotografii selectate vor fi expuse in galerii pentru o luna, dupa care cei care le-au realizat pot participa la o expozitie „solo” la o data ulterioara ce urmeaza a fi stabilita. Ai promovare gratuita, vizibilitate si in on-line pe conturi de socializare oficiale. Tematica este ofertanta, asa ca e bine sa nu ratezi sansa unica de a afla lumea de tine si de a vedea ce fel de fotografii stii sa faci. Te poti inscrie pana la data amintita pe site-ul oficial http://www.sec4p.com.

New Talents 2023. Pana pe 9 februarie 2023 te poti inscrie in acest concurs interesant pentru fotografi profesionisti si amatori. Concursul festival Belgrade Photo Month Photography Festival are a sasea editie in aprilie 2023, cu expozitii, un workshop pentru fiecare fotograf interesat, review-uri de portofolii si multe alte surprize. Toti cei interesati de concurs trebuie sa se fi nascuta dupa data de 1 ianuarie 1997, intrarile inscrise in concurs trebuie sa fie sub forma de fotografii, fotografii ale obiectelor facute cu ajutorul sensibilitatii la lumina, dar pot fi si fotografii digitale si se accepta si emulsia fotografica.

Tematica e una generoasa, culoarea in orice forma si in orice context. Cele mai bune fotografii vor fi alese de catre organizatori, inclusiv cele mai bune propuneri locale, sarbe. Din trei propuneri se va alege cea mai buna, dar vor fi premiate si locurile al II-lea si al-III-lea. Toate cele patru proiecte vor fi printate de Canon Serbia si vor face parte din expozitia anuala Belgrad Photo sub titlul New Talents 2023. Nu ai castiguri in bani, dar daca vrei sa afle lumea de tine ai nevoie de o astfel de expunere gratuita. Inscrierile au loc exclusiv pe site-ul oficial http://www.belgradephotomonth.org/en/open-call/, acolo unde ai si toate detaliile legate de eveniment si de concurs.

PINK LADY® Fotograful anului, sectiunea mancare, 2023. Deadline-ul e 5 februarie 2023, este vorba despre un eveniment urias si foarte important dedicat artei fotografiei mancarurilor si filmului. Sunt peste 20 de categorii in care iti poti inscrie imaginile, portrete ale mancarii, politici legate de mancare, nunta si recolta. Competitia celebreaza diversitatea in privinta modurilor in care mancarea ne influenteaza viata. Orice fotograf va gasi o sectiune in care sa se inscrie.

Fotografiile finaliste vor fi expuse la Royal Photographic Society Bristol, mai-iunie 2023, cea mai veche societate dedicata fotografiei din lume. Fotografiile de anul trecut au avut o expunere buna in media, cu peste 400 de articole in print, digital, radio, televiziune in peste 50 de tari. BBC, The Times, Forbes sau National Geographic, MSN, Corriere della Sera, CNN sau El Mundo au fost doar cateva site-uri sau publicatii, televiziuni care s-au aratat interesate de promovarea fotografiilor si evenimentului in sine. Castigatorii fotografi au dat interviuri pentru BBC World Service si pentru CBS Saturday Morning.

Castigatorul, marele castigator, primeste £5,000GBP. Procesul de jurizare va fi realizat de specialisti cu experienta si alegerea celor mai bune fotografii va fi obiectiva, cu respectarea unor reguli stricte de notare. Pe site-ul evenimentului va fi o pagina dedicata castigatorului, unde va fi expusa si fotografia castigatoare. Promovarea in media internationala dedicata fotografiei si in media legata de tot ce tine de mancare e garantata.

Toti castigatorii categoriilor vor primi trofee. Castigatorul categoriei Pink Lady® Moments of Joy primeste £1,500GBP, castigatorul Errazuriz Wine Fotograful Anului primeste £1000GBP, castigatorul categoriei Production Paradise Previously Published va avea imaginea expusa si detalii despre el in revista on-line Production Paradise Spotlight Food & Drink Photography, alaturi de 12 fotografii din portofoliul personal sub forma de galerie on-line.

Castigatorul categoriei Hotel Art Group Cream of the Crop va primi £300GBP pentru serviciile One Vision Imaging. Castigatorul MPB Award for Innovation va primi un voucher MPB de £1000GBP de cheltuit pe echipanete foto-video de pe MPB.com. Castigatorul si urmatorii doi clasati din categoria pentru studenti, elevi Fotografia Anului vor primi calitatea de membru RPS in valoare de £55, castigatorul va primi si 60 minute sesiune Zoom cu un consultant, Zoe Whishaw.

Categoriile in care te poti inscrie sunt: Cultura, Mediu, Film, Peisaje, categorii multiple Oameni, Portret, Strada, Calatorii. Inscrierile se vor face pe site-ul oficial http://www.pinkladyfoodphotographeroftheyear.com/.

1 thought on “Concursuri de fotografie la care te poti inscrie inca din primele saptamani ale lui 2023

  1. buna ziua,din pacate am trecut pe langa inscrieri,nu cunosc modul de afisare al concursurilor,as dori daca se poate sa fiu anuntat pe e mail sau whatsapp 0772274598

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.