Concursuri de fotografie la care poti participa in perioada urmatoare

Concursurile de fotografie sunt o ocazie excelenta de a testa cat de bine stapanesti arta fotografiei

Pasionat de fotografie sau fotograf profesionist cu ani buni de vechime in spate, nu conteaza in ce categorie te incadrezi, concursurile sunt pentru toata lumea. Castigi bani, publicitate gratuita, o promovare profesionista excelenta la inceput de drum, iti poti demonstra pasiunea pentru fotografie si ajungi mai usor la publicul tau tinta, poti sa iti gasesti chiar si urmatorul job mai usor daca vei castiga si vei fi remarcat, daca vei avea ce sa treci in CV-ul tau.

Inscrierea intr-un concurs e si un pariu castigat cu tine. Nu trebuie sa iti fie teama sa iti fie criticate si analizate fotografiile, trebuie sa ai curaj si incredere in tine si sa incerci mereu, sa participi la orice fel de concurs daca vrei sa fii cunoscut si recunoscut si sa afle lumea cat de bun fotograf esti. Stii cum se spune, e mai mult despre calatorie decat despre destinatie in viata si trebuie sa profiti la maximum de toate oportunitatile iesite in calea ta.

Pregateste cele mai bune fotografii din portofoliul tau si fii gata sa arati lumii cat de bun esti. Cu cat mai multe concursuri, cu atat mai bine, niciodata nu e prea tarziu sa te inscrii si sa le demonstrezi si altora ca poti si ca esti talentat. Promovare gratuita, intalniri si discutii cu unii dintre cei mai talentati si mai buni fotografi din lume, fotografii expuse in cele mai bune reviste de fotografie si in on-line, pe social media, iata ce avantaje uriase ai daca incerci sa te inscrii in competitiile din fiecare an.

Competitia Internationala de Fotografie FMOPA X TPA 2023. Pana pe 10 aprilie 2023 aveti timp sa va inscrieti la competitia de fotografie organizata de prestigioasa institutie Florida Museum of Photographic Arts. Concursul se adreseaza fotografilor din toate colturile lumii, amatori si profesionisti deopotriva, castigatorii vor fi selectati cu ajutorul unui juriu format din 10 experti. Toti castigatorii vor fi anuntati pe 8 mai 2023, cele mai bune fotografii vor face parte din expozitia de pe Aeroportul International Tampa 12 iunie-18 august 2023.

FMoPA a introdus o categorie noua, Fotografii din Calatoriile cu Avionul, Calatorii pe calea aerului. Criteriile de selectie vor fi originalitate, excelenta tehnica, compozitie, impact, merit artistic. Cele opt categorii in care puteti sa va inscrieti fotografiile sunt: Oameni/Portrete, Locuri/Peisaje, Natura/Stiinta/Animale, Documentare/Fotojurnalism, Natura moarta, Fotografie Abstracta, Fotografie Conceptuala si categoria Fotografii Avion/Calatorii pe calea aerului.

Pentru fiecare categorie vor exista castigatori. Cel mai bun fotograf din competitie va fi ales din toate fotografiile primite pentru un premiu mare de 1.000 dolari. Cele 24 de fotografii castigatoare vor fi printate si vor fi incluse in expozitia deja amintita. Fotografiile vor aparea si intr-o expozitie on-line. Detalii si incriere aici: https://site.picter.com/fmopa-international-photography-competition-2023

RAISE YOUR ZINE, editia a 2-a. Cu deadline 3 aprilie 2023, Raise your Zine este o competitie pentru fotografi sustinuta de THE DOCKS, care sustinte dezvoltarea de proiecte editoriale de catre fotografi talentati dint oata lumea. Juriul editiei de anul acesta e format din: Luca Meola, Ivars Gravlejs, Louis Cobello, Aaron Schuman, Paul Lowe, Flavie Guerrand. Nu conteaza ca esti fotograf amator sau profesionist, nu conteaza ce tehnici folosesti, te poti inscrie in concurs. Se accepta fotografii digitale, analog, montaje foto, alte tehnici experimentale. Se poate participa in grup sau individual, tematica e una ofertanta, e libera, fiecare poate sa aleaga ca fel de poze trimite. Proiectele fotografice pot fi in derulare sau deja terminate la momentul inscrierii in competitie. Toate fotografiile vor fi trimise in format digital via site-ul oficial.

Premiul consta intr-o productie fotografica ce va fi expusa in cadrul festivalului RAISE YOUR ZINE! din Naples, mai 2023. Detalii despre competitie si inscrieri gasiti la urmatoarea adresa web: http://www.welcometothedocks.com/homepage/

UNPUBLISHED PHOTO 2023. Mai aveti timp pana pe 16 aprilie 2023 sa va inscrieti in concurs. Concursul e promovat si organizat de Fondazione culture e musei and MUSEC Lugano, in colaborare cu galeria 29 ARTS IN PROGRESS din Milano si cu Istituto Veneto di Scienze, Lettere ed Arti din Venetia. Competitia e pentru tinerii fotografi care vor sa se afirme, pentru fotografi contemporani cu varste intre 18 si 30 de ani. Se vor promova noile tendinte din fotografie, nu exista o tematica anume, fiecare alege ce tema vrea si ce fotografii crede ca pot concura la nivel international. Este sustinuta creativitatea si testarea in fotografie, castigatorii sunt alesi de catre un juriu de experti, fotografiile vor fi parte a unei expozitii interesante, in Lugano. Toate fotografiile din expozitie vor deveni parte a colectiilor MUSEC, completand cele peste 40.000 de opere expuse in muzeu. Marele castigator va pleca cu 2.000 CHF, al doilea cel mai bun fotograf care s-a inscris in competitie pleaca acasa cu 1.500 CHF si al treilea cu doar 1.000 CHF. Toate detaliile despre concurs si inscriere pe https://www.fcmusei.ch/contest/

Competitia BIGPICTURE Fotografia Lumii Naturale 2023. Deadline-ul e pana pe 1 martie 2023, deci mai e timp sa te inscrii in competitie. Concursul e deja la a zecea editie si promoveaza diversitatea vietii de pe Terra, inspirand actiuni de protejare si de conservare prin puterea imaginilor. In competitie se vor inscrie fotografii de calitate legate de viata salbatica si de conservare, fotografiile din concurs vor face parte din expozitia de la California Academy of Sciences.

Premiul cel mare va fi de 5.000 dolari, ceilalti castigatori ai premiilor de la categoriile in care se pot face inscrieri vor primi 1.000 dolari cash. Alti sase finalisti vor primit certificate de recunoastere per categorie, cu exceptia categoriei Photo Story, unde doar cel mai bun fotograf ales va primi un premiu. Temele in care s-ar putea incadra fotografiile din concurs sunt: Abstract, Alb si Negru, Peisaje Urbane, Cultura, Documentar, Peisaj mediu, Macro/Micro, Natura, Altele, Oameni, Fotojurnalism, Peisaje marine, Calatorii, Lumea salbatica subacvatica. Mai multe detalii despre competitie aici si inscrieri: https://www.bigpicturecompetition.org/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.