Concursuri de fotografie la care merita sa te inscrii in 2022 (II)

concurs fotografii

Pasionat de fotografie sau fotograf profesionist cu ani buni de vechime in spate, nu conteaza in ce categorie te incadrezi, concursurile sunt pentru toata lumea. Castigi bani, publicitate gratuita de multe ori, ai fotografiile vazute de toata lumea si poti sa iti gasesti urmatorul job mai usor daca vei castiga si vei fi remarcat, daca vei avea ce sa treci in CV-ul tau.

In fiecare an sunt o multime de concursuri in toata lumea, la care poti participa prin trimiterea unor fotografii reusite din portofoliul tau, trebuie doar sa le descoperi pe cele care ti se potrivesc. Ca sa nu ratezi poate sansa vietii tale iti oferim o lista cuprinzatoare in doua parti, continand cele mai respectate si mai importante concursuri pentru fotografi si pasionati de fotografie. In continuare partea a doua.

Nikon Small World. Ai timp sa te inscrii la acest concurs inedit pana pe 30 aprilie 2022. Si ai de ce sa te chinuiesti putin pentru ca sunt 20 de premii si mentiuni. De la premiul I de 3.000 de dolari si premiile II si III de 2000 de dolari, respectiv 1000 de dolari pana la premiile urmatoare de 800, 600, 400, 300, 200 de dolari si mentiunile de 100 de dolari, oricine are o fotografie buna si e selectat drept castigator va pleca acasa cu bani sau va primii banii in cont. Competitia este despre fotomicrografie. Este vorba despre fotografia prin microscop. Concursul are ceva vechime, se desfasoara inca din 1975, e cunoscut in toata lumea. Nu sunt restrictii de participare, poti sa faci ce fel de fotografii vrei, dar sa respecti regulile aduse la cunostinte, nu trebuie nici macar sa folosesti aparatura Nikon. Fiecare participant va incarca in platforma trei fotografii si ai de la inceput trei sanse de castig. Poti sa vezi si cine a castigat in trecut ca sa te inspiri si sa vezi ca intr-adevar merita sa iti pui putin imaginatia la lucru si sa surprinzi niste instantanee excelente, demne de a fi premiate.

Premiile fotografiei monocromatice. Timp e suficient, deadline-ul de inscriere e 3 iulie 2022, premii sunt, pentru profesionisti, 2.000 dolari, certificate si expozitii, pentru amatori, cei care nu sunt profesionisti 1.000 dolari, certificate si expozitie. Primii trei din fiecare categorie primesc doar certificate si fotografii in expozitie. Sunt 13 categorii unde poti sa iti inscrii fotografiile in alb si negru, de la peisaje, moda, pana la fotografie abstracta. Toti castigatorii vor fi mentionati in Albumul-Carte anual, alaturi de ceilalti castigatori si de fotografiile lor interesante. Costul inscrierii e de 20 de dolari pentru profesionisti, 15 dolari pentru amatori, dar daca treci de inscrierile din timp, de deadline va costa doar cu 5 dolari in plus. Poate sa fie imagine digitala, pe film foto, dar sa fie in alb si negru. Imaginile cu sepia, selenium sunt acceptate, asa ca nu iti ramane decat sa fii foarte creativ si sa incerci.

Life Framer Competitions. Ai deadline lunar, deci te poti inscrie cand doresti pe parcursul competitiei. Fondul de premiere de peste 24.000 dolari, asa ca lunar sunt castigatori. Castigatorii de pe locurile I si II din fiecare luna vor avea imaginile expuse. Nu conteaza pe ce nisa activezi, orice fotografii sunt acceptate in concurs. Lunar apar categorii noi, fiecare categorie e jurizata de niste profesionisti din domeniu, asa ca toti castigatorii vor fi alesi dupa ce se vor aplica niste criterii foarte stricte. O imagine trimisa costa 20 de dolari, ai si o subscriptie premium ai mai multe imagini inscrise si mai multe sanse de castig. Daca devii membru primesti si feedback pe fotografiile inscrise, ceea ce conteaza foarte mult.

LensCulture Portrait Awards. Deadline-ul e pana pe 23 februarie 2022, dar merita sa te inscrii pentru ca premiile sunt mari. Premiul I 5.000 dolari, premiile II si III 3.000 dolari, respectiv 1.500 dolari, iar la categoria Single Image locurile I, II, III primesc 3.000 dolari, 1.500 dolari, 1.000 dolari. Misiunea LensCulture este sa descopere mereu fotografi talentati din toata lumea. Se accepta in concurs orice fel de portrete, de studio, conceptuale, chiar si autoportrete. Sunt apreciate portretele creative si rafinate, cele decente si cele care nu transmit nimic „ciudat”. Fotografiile castigatoare vor fi expuse in cadrul festivalurilor internationale si in expozitii permanente. Plus ca ai expunere si publicitate in cele mai prestigioase publicatii globale, americane si nu numai.

BigPicture Natural World Photography Awards. Deadline pana pe 1 martie 2022, deci e timp suficient ca sa te inscrii. Castigatorii sunt premiati cu 5.000 dolari si fotografiile apar in expozitia anuala de al California Academy of Sciences. Fiecare categorie are premii in valoare de 1.000 de dolari. Sunt acceptate fotografii „naturale”, fotografii care surprind diversitatea naturii salbatice, scopul concursului fiind acela de a inspira actiuni din partea oamenilor spre conservarea ei. Sunt sapte categorii, se accepta si fotografii facute sub microscop, fotografii cu viata acvatica, animale salbatice, interactiuni umane cu natura pentru conservarea ei. Cu 25 de dolari platiti ai dreptul sa inscrii pana la 10 imagini, patru sau sase imagini in categoria Photo Story cu doar 10 dolari. Nu ai voie sa trimiti mai mult de 10 fotografii, ca sa dai o sansa la castig tuturor celor care participa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.