Concursuri de fotografie la care merita sa te inscrii in 2022 (I)

concursuri fotografie

Pasionat de fotografie sau fotograf profesionist cu ani buni de vechime in spate, nu conteaza in ce categorie te incadrezi, concursurile sunt pentru toata lumea. Castigi bani, publicitate gratuita de multe ori, ai fotografiile vazute de toata lumea si poti sa iti gasesti urmatorul job mai usor daca vei castiga si vei fi remarcat, daca vei avea ce sa treci in CV-ul tau.

In fiecare an sunt o multime de concursuri in toata lumea, la care poti participa prin trimiterea unor fotografii reusite din portofoliul tau, trebuie doar sa le descoperi pe cele care ti se potrivesc. Ca sa nu ratezi poate sansa vietii tale iti oferim o lista cuprinzatoare in doua parti, continand cele mai respectate si mai importante concursuri pentru fotografi si pasionati de fotografie.

IPPAwards sau Iphone Photography Awards. Ai un deadline pana pe 31 martie 2022 sa transmiti fotografiile realizate cu un Iphone, ai trei premii substantiale, un lingou de aur, unul de platina si certificate. Sunt un fel de oscaruri pentru posesorii de iPhone care mai si fotografiaza, multi fotografi care depind de iPhone s-au lansat prin intermediul unui astfel de concurs. A 15-a editie a concursului promite sa aduca in fata juriului o multime de fotografii de calitate, inedite, de la mii de participanti. Anul trecut s-au primii mii de fotografii din peste 140 de tari, deci interesul e mare. Sunt 18 categorii in care poti sa te inscrii cu fotografiile tale, arhitectura, portret, abstract, calatorie etc. Regulile sunt simple, fotografiile trebuie sa fie facute cu iPhone sau iPad si sa nu aiba mai mult de 1000px. In rest, doar cerul e limita, si imaginatia, desigur. Fii creativ si incearca sa trimiti si tu fotografii, nu se stie niciodata.

ND Awards. Neutral Density Awards sau ND Awards este un eveniment cu premii pentru toata lumea, profesionisti si amatori. Ai doua deadline-uri, 24 aprilie si 18 septembrie 2022, premii mari pentru profesionisti, 2.500 dolari, premii mari pentru cei care nu sunt profesionisti, 1.300 dolari, cate sase castigatori profesionisti premiati per categorie cu 500 dolari, si cinci castigatori care nu sunt profesionist per categorie, care vor primi 300 dolari. Ideea e simpla: vor sa promoveze fotografia si prezinta fotografii care au trimis poze la ei unei audiente globale. Daca vei castiga primesti recunoastere, prestigiu, publicitate. Ai sase categorii la dispozitie, daca esti fotograf profesionist e locul perfect sa te afirmi. Daca esti fotograf amator ai cinci categorii si un juriu format din profesionisti care te va aprecia si te va nota in functie de mai multe criterii.

Din 2014 se tot dau aceste premii si concursul promite sa ramana la fel de atragator si in anii ce urmeaza.

International Photography Awards. Deadline-ul e din scurt, 28 februarie 2022, dar ai timp sa te inscrii daca iti doresti sa castigi premiul anual de 10.000 de dolari si titlul de fotograful international al anului, trofeu, sa ai expozitii si publicatii la picioare. Mai ai sansa sa castigi un premiu de 5.000 dolari sau 13 premii per categorii dedicate profesionistilor de 1.000 dolari, 13 pentru amatori, de 500 de dolari. Castigatorii primesc invitatie in New York si tot ce au nevoie ca sa ajunga acolo si sa stea pana la decernarea premiilor. Concursul e un mecanism de finantare bun pentru Fundatia Lucie, o fundatie non-profit, caritabila dedicata fotografilor. Toate fotografiile castigatoare vor fi integrate intr-un album editat in editie de lux.

Communication Arts Photography Competition. Si aici ai timp suficient sa te inscrii pana pe 4 martie 2022. Sunt noua categorii in care poti inscrie fotografia, primesti certificate de castigator si premii personalizate daca te numeri printre castigatori. Da, nu ai vreun premiu in bani, dar e un concurs foarte frumos si interesant. Ca sa inscrii o fotografie in competitie trebuie sa fie facuta intre martie 2021 si martie 2022. Un juriu format din designeri, directori artistici, fotografi va alege pozele castigatoare. Fotografiile tale vor ajunge la audiente globale, vei avea publicitate gratuita si sansa sa intri intr-un concurs respectat peste tot in lume.

Premiile Internationale de Fotografie de la Moscova. Deadline-ul e pana pe 13 martie 2022, premiul cel mare si titlul de fotograf al anului e de 3.000 dolari si un trofeu, alt premiu Noul Talent al Anului, e de 2.000 dolari si trofeu, desigur, primul loc din fiecare categorie de concurs primeste 100 dolari. Concursul isi propune sa descopere talente si sa le recunoasca, sa arate lumii cat de talentati sunt fotografii, indiferent de tara de unde provin si de varsta. Sunt noua categorii, cu mai multe subcategorii, e si o taxa de participare in functie de statutul tau, profesionist sau amator, reduceri de pret pentru studenti, elevi. Poti sa iti trimiti si un portofoliu. Ai voie sa trimiti 20 de fotografii, individuale sau o serie de fotografii in orice categorie vrei. Pentru portofoliu inscris in concurs platesti 50 dolari. Toate fotografiile sunt jpg-uri, cu un minimum de 1000px latime, inaltime. Marimea unei fotografii nu trebuie sa depaseasca 4MB per imagine. Plus ca publicitatea internationala este garantata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.